ροή ειδήσεων

'Εντονες οι διακυμάνσεις στις τιμές ελαιολάδου


Έντονες είναι οι διακυμάνσεις στις τιμές ελαιολάδου την περίοδο που διανύουμε ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί και εκπρόσωποι συνεταιρισμών στον ΑγροΤύπο, μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της φετινής ελαιοκομικής χρονιάς θα παίξει η ρευστότητα στον κλάδο.
Αυτό το διάστημα οι τιμές ξεκινούν...
από 2,05 και φθάνουν 2,50 ευρώ/κιλό ενώ κατά μέσο όρο αυτές κυμαίνονται στα 2,20 με 2,30 ευρώ/κιλό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συμφωνία για την πώληση κρητικού ελαιόλαδου σε ιταλικές εταιρείες. Συγκεκριμένα ιταλική εταιρεία, μέσω εκπροσώπου της, προσέφερε για ποσότητα 59.000 κιλών έξτρα παρθένου ελαιολάδου, οξύτητας 0,3, την τιμή των 2,425 ευρώ το κιλό στους παραγωγούς του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καβουσίου. Η τιμή αυτή θεωρείται ενθαρρυντική για τους ελαιοπαραγωγούς σε σύγκριση με τις περυσινές καθηλωμένες τιμές και δίνει νότα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Για τις εξελίξεις τόσο στην παραγωγή όσο και στις τιμές ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας καταγράφοντας την κατάσταση, λίγες μόνο ημέρες πριν την «εκπνοή» του 2012.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο κ. Νίκος Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ελαιώνας» - Πιστοποιημένα Αγροτικά Προϊόντα Γαργαλιάνων: «Η τελευταία τιμή πώλησης του Α.Σ. Ελαιώνας ήταν στα 2,50 ευρώ/κιλό καθαρά στον παραγωγό. Μέχρι πριν τις γιορτές υπήρξε μια τάση ανόδου. Στην περιοχή μας φέτος έχουμε υπερπαραγωγή, καλές αποδόσεις, χαμηλές οξύτητες και τουλάχιστον ο Α.Σ. μας έχει πάντα ποιοτικά ελαιόλαδα. Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα έχουμε καλύτερες τιμές. Δεν ξέρουμε αν οι αυξητικές τάσεις στην Ισπανία είναι πραγματικές. Εγώ θεωρώ ότι φέτος οι Ισπανοί ανεβάζουν τις τιμές διότι φέτος δεν είναι η χρονιά τους».
Πηγη εφημερίδα Ελευθερία


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *