ροή ειδήσεων

Έτοιμοι και οι πρώτοι επίτροποι για τις τράπεζες

Έως τις 15 Ιανουαρίου, θα κάνουν τελικώς την εμφάνιση τους στις διοικήσεις των ελληνικών πιστωτικών ομίλων οι πρώτοι επίτροποι, που... προβλέπονται από το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι αγγλοσάξονες, οι οποίοι σήμερα «υπηρετούν» σε μεγάλους ελεγκτικούς οίκους του εξωτερικού. Για παράδειγμα, δεξαμενή άντλησης τους θα αποτελέσουν οι εταιρίες Delloite & Touche, PricewaterHouseCoopers κλπ.

Ειδικά από την πρώτη θα προέρχεται ο πρώτος επίτροπος, που έχει ήδη επιλεγεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το οποίο θα κάνει και τους σχετικούς «διορισμούς», καθώς θα είναι αυτό το οποίο θα «βάλει» τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης. Κατά συνέπεια, θα είναι κι αυτό το οποίο θα κάνει το «κουμάντο» στην όλη υπόθεση.

Οι επίτροποι θα τοποθετηθούν στις διοικήσεις των τριών μεγάλων συστημικών ελληνικών τραπεζών, που θα προέλθουν από τις συγχωνεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι η «νέα Εθνική» θα προκύψει από τη συγχώνευση της Εθνικής με την Eurobank, της νέας «Alpha Bank», που θα προέλθει από τη συγχώνευση της Alpha με την Εμπορική και της «νέας Πειραιώς», που θα προκύψει από τη συγχώνευση της Πειραιώς με την Αγροτική και την Γενική.
apospasma.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *