ροή ειδήσεων

Προβλήματα με τα ραβασάκια στους καταθέτες εξωτερικού

Προβλήματα εμφανίζονται στην ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν τον έλεγχο των φορολογουμένων που έβγαλαν κεφάλαια, άνω... των 100.000 ευρώ, στο εξωτερικό τη διετία 2009-2011.

Συγκεκριμένα, στη σχετική επιστολή που έχουν λάβει περίπου 15.000 καταθέτες μέχρι σήμερα(από τους 25.000 που συνολικά ελέγχονται για ανακριβές πόθεν έσχες), δίνεται η δυνατότητα, μέσω του Taxisnet, υποβολής συμπληρωματικών φορολογικών δηλώσεων, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Παράλληλα, οι ελεγχόμενοι καλούνται να προσέλθουν στις κατά τόπους ΔΟΥ για να προσκομίσουν τόσο τα αντίγραφα των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβάλει από το 2003 μέχρι το επίμαχο διάστημα όσο και στοιχεία που να αποδεικνύουν το ακριβές ποσό του εμβάσματος στο εξωτερικό ή που να αποδεικνύουν ότι όλο το έμβασμα δεν ανήκει στο πρόσωπο που εμφανίζεται στα στοιχεία των τραπεζών.

Ωστόσο, οι περισσότερες ΔΟΥ, τουλάχιστον προς το παρόν, δηλώνουν αδυναμία διεκπεραίωσης των υποθέσεων, οι τηλεφωνικοί αριθμοί που έδωσε το ΥΠΟΙΚ για την ενημέρωση εμπλεκομένων και φοροτεχνικών δεν απαντούν, ενώ τα προβλήματα παρουσιάζονται κυρίως σε περιπτώσεις όπου τα ραβασάκια έχουν σταλεί λανθασμένα σε φορολογούμενους που έχουν βγάλει νόμιμα τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων είναι η αποστολή επιστολών σε καταθέτες που έχουν επαναπατρίσει νόμιμα τα χρήματά τους, σε επιχειρηματίες που έχουν εξάγει χρήματα για πληρωμές προμηθευτών του εξωτερικού και σε συνδικαιούχους λογαριασμών που βρίσκονται ελεγχόμενοι ενώ τα χρήματα έχουν βγει εκτός Ελλάδας από τον έτερο δικαιούχο τα εισοδήματά του οποίου δικαιολογούν τα σχετικά ποσά.

Έτσι, θα ήταν χρήσιμο να παραταθεί η προθεσμία των 20 ημερών που έχει δοθεί στους ελεγχόμενους για να ολοκληρώσουν τις σχετικές διαδικασίες, διότι η πολύ σωστή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να ελέγξει ενδελεχώς όσους έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό την περίοδο της βαθιάς κρίσης θα πρέπει να υποστηρίζεται και σε τεχνικό επίπεδο.
forologikanea.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *