ροή ειδήσεων

Προβληματισμός από ασυνήθιστο γεωλογικό φαινόμενο μεταξύ Ρόδου, Σύμης και Τουρκίας

Μια νέα υποβρύχια ηφαιστειακή έκρηξη μπορεί να ξεκίνησε πρόσφατα όπως υποστηρίζουν Τούρκοι ερευνητές, στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Τουρκίας, στην θαλάσσια περιοχή του Μαρμαρά μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και το ελληνικό νησί της Σύμης κοντά στη Ρόδο...


Οι επιστήμονες από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσαν ότι έχουν βρει αποδείξεις για 2 ενεργές διεξόδους σε βάθος περίπου 200μ κάτω από την επιφάνεια του νερού κατά μήκος από βορρά προς νότο τείνοντας μια σχισμή με 2,5 έως 3 χιλιόμετρα μήκος.

Σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες, η αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας που εντοπίστηκε είναι ένα γεγονός που υποδηλώνει ότι η λάβα μπορεί να ξεσπάσει τους αεραγωγούς και να εκλυθεί υποθαλάσσια, λόγο όμως το σχετικά μικρού βάθους, 200μ είναι πολύ πιθανό να σχηματιστεί μια νέα νησίδα.


Είναι άγνωστο ακόμα αν Έλληνες επιστήμονες έχουν παρακολουθήσει και επιβεβαιώσει το ασυνήθιστο αυτό γεωλογικό φαινόμενο που έχει απασχολήσει όχι μόνο τους Τούρκους ειδικούς αλλά και την διεθνή κοινότητα όπως μπορείτε να δείτε στην συνέχεια (φωτο. από RSOE EDIS)μια που πέρα από επιστημονικής πλευράς έχει τεράστιο γεωπολιτικό ενδιαφέρων στην περίπτωση που δημιουργηθεί μια νέα νησίδα !

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αχμέτ Ερκάν, μπορεί να πάρει από 1 έως 3, ή ακόμα 20 χρόνια για να έρθει το ηφαίστειο στην επιφάνεια η για να είμαστε σίγουροι ότι σταμάτησε η ενεργοποίηση του.
Η περιοχή βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του ηφαιστειακά ενεργού Ελληνικού Τόξου και ηφαιστειακή δραστηριότητα σε αυτό το σημείο δεν θα ήταν μια τεράστια έκπληξη.

Ενδεχομένως πριν από την έκρηξη, καθώς το μάγμα θα ανεβαίνει μέσα από της διόδους, η περιοχή να πληγεί και από μια σειρά σεισμών όπως συνέβει κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Σύμφωνα με τους ίδιους επιστήμονες, μια προηγούμενη υποβρύχια έκρηξη παρατηρήθηκε στο ίδιο γεωγραφικό σημείο το 2009.


Σημειολογική σημασία έχει να παρατηρήσουμε πως το ασυνήθιστο γεωλογικό αυτό συμβάν φέρει την ημερομηνία 3 Ιανουαρίου 2012 και την επόμενη ακριβός ημέρα, δηλαδή στις 4 Ιανουαρίου έχει καταγραφεί δραστηριότητα στο ηφαίστειο της Σαντορίνης όπου βρίσκετε στο κέντρο του ηφαιστειακά ενεργού Ελληνικού Τόξου.
ΠΗΓΗ


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/1/13 01:43

    οι δικοί μας οι σεισμολόγοι μας έλεγαν να μην ανησυχούμε και πως ειανι το φαινόμενο των σμηνοσεισμών.... γνωστό και συνηθες.... και χαλαρά..... θα μας πουνε επιτέλους τι γίνεται; Να περιμένουμε εκρηξη, αρα μεγαλο σεισμό..... Ακούει κανείς ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *