ροή ειδήσεων

Ο Τούρκος που «έφαγε» το ελληνικό γιαούρτι

Οι Αμερικανοί που δίδαξαν στον κόσμο το ανθυγιεινό χάμπουργκερ, στρέφονται πλέον στο υγιεινό ελληνικό γιαούρτι.
Κύριος υπεύθυνος γι' αυτό, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, είναι ένας Τούρκος! Ο Χαμντί Ολούκαγια, ο «Στιβ Τζομπς του γιαουρτιού» όπως τον αποκάλεσε το Forbes...
ανέτρεψε τα δεδομένα κερδίζοντας τη μερίδα του λέοντος στη συγκεκριμένη αγορά και εκτοπίζοντας τους ανταγωνιστές του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», η ΦΑΓΕ έχει προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να του στερηθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιεί τον προσδιορισμό «ελληνικό γιαούρτι» στα προϊόντα του.

Ο Ολούκαγια ίδρυσε την εταιρία Chobani το 2005 και σήμερα η περιουσία του ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο δαιμόνιος Τούρκος, κουρδικής καταγωγής, υπερασπίζεται με σθένος την απόφασή του να πλασάρει το γιαούρτι του ως «ελληνικό», επειδή, όπως λέει, αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο στράγγισης, που είναι ίδιος με τον κλασικό ελληνικό.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ, έχει επικρατήσει να λέγεται «ελληνικό» το γιαούρτι που εμείς ονομάζουμε «στραγγιστό», ανεξαρτήτως προέλευσης. Και ακριβώς εκεί «πατάει» ο κύριος Ολούκαγια, για να αναγράφει στις συσκευασίες του τη φράση «greek yogurt».
to-periptero.com


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *