ροή ειδήσεων

Η ανθελληνική γιορτή που δε γνωρίζαμε

Τι γιορτάζουν οι εβραίοι με τη Χάνουκα; Για να θυμόσαστε τι "εορτάζουν" και οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας μαζί με τους ιουδαίους...
σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σε όλες τις "αμερικάνικες" σειρές/ταινίες η πιο πολυδιαφημιζόμενη γιορτή των εβραίων είναι η "Χάνουκα"...
Κατά την ιουδαϊκή εορτή Χανουκά (αντίστοιχη των Χριστιανικών «Φώτων») η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 του Εβραϊκού μήνα Κισλέβ και διαρκεί οκτώ ημέρες, εορτάζεται (σύμφωνα με τα βιβλία των Μακκαβαίων) η νίκη των εβραίων επί των στρατευμάτων του επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς (και η σφαγή των Ελλήνων που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη) Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο του ραβίνου Ahron Lopiansky, με τον τίτλο «Timepieces». Αναφέρεται στην μάχη Ελληνισμού-ιουδαϊσμού, υπό την οπτική ενός ραβίνου.

Βρίσκεται γραμμένο στα αγγλικά στην εβραϊκή ιστοσελίδα Aish.com (και συγκεκριμένα στην σελίδα όπου ταξινομούταν στην κατηγορία «Εορτολόγιο» (Holidays) και συγκεκριμένα στην ιουδαϊκή εορτή Χανουκά, κατά την οποία οι εβραίοι σύμφωνα με το βιβλίο των Μακκαβαίων, νίκησαν τα ....στρατεύματα του Επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς και κατέσφαξαν τους Έλληνες που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη. Στην ίδια κατηγορία, βρίσκονται και κείμενα με τίτλο «Ελλάς, η Σκοτεινή Πλευρά», «Βλέποντας μέσα από το Σκότος», «Φωτίζοντας τις Ημέρες του Σκότους», «Η Δόξα του Ισραήλ εναντίον του Ελληνικού Κάλλους» κλπ… όπου παρουσιάζεται η «ένδοξη» κι «ανεπανάληπτη νίκη», του ιουδαϊσμού επί του Ελληνισμού, η οποία παρουσιάζεται θρησκευτικά από τους εβραίους σαν την επικράτηση του «φωτός σοφίας» από τον «εκλεκτό λαό»-Ισραήλ επί των «ανόητων», «βλαβερών» κι «άχρηστων» Ελλήνων, οι οποίοι σε κάθε τομέα (το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται στην φιλοσοφία ως τρόπος ζωής), αντιπροσωπεύουν το …«σκότος».

Πέραν του γνωστού και διάχυτου φαρισαϊσμού που εξέρχεται από τα γραμμένα ενός ραβίνου το κείμενο αυτό είναι ενδιαφέρον, κυρίως διότι αποτυπώνει την θεμελιακή αντίληψη ενός εβραίου έναντι της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Ως εκ τούτου, το κείμενο αυτό είναι απλά αντιπροσωπευτικό των όσων κατ’ ουσίαν ένας ραβίνος κηρύττει σε μια συναγωγή την ημέρα που οι εβραίοι εορτάζουν την Χανουκά.
ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/1/13 11:00

    Πολύ στενόμυαλη προσέγγιση του άρθρου. Προτείνω να διαβάσετε το σχετικό άρθρο της wikipedia για τη γιορτή. http://en.wikipedia.org/wiki/Hanukkah για να δείτε τι έκανε ο Αντίοχος και προκάλεσε την αντίδραση μερίδας των εβραίων εναντίον του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/1/13 12:39

      1oν αφού το λέει το wikipedia είναι ολόσωστο, αφού ως γνωστό εκεί γράφουν όσοι θέλουν ( σκέψου πόσοι εβραίοι γράψανε) και 2ον στοίχημα ότι είσαι Εβραίος, αν δεν είσαι εβραίος θα είσαι διαγόρας!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/1/13 13:09

      Έχεις αντίρρηση σ' αυτά που λέει το άρθρο; Κι αν ναι, ποιες είναι οι ανακρίβειες και από πού το συμπεραίνεις; Η WIKIPEDIA είναι αξιόπιστη πηγή. Αυτά που γράφονται τυγχάνουν ελέγχου από όλους στον κόσμο, αφού ο καθένας μπορεί να επέμβει στα γραφόμενα ή να τα αξιολογήσει. Απλώς δεν μου αρέσει να βλέπουμε τα πράγματα στενά από τη μεριά μας (ίδιον του εθνικισμού), γι' αυτό και το σχόλιό μου πριν.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος11/1/13 14:11

      1.09 μόνος σου λες ότι τυγχάνουν ελέγχου από όλους, δεν χρειάζετε να πώ ποιοί είναι οι όλοι , ποιοί ελέγχουν τον κόσμο και έπειτα νομίζω ότι κέρδισα το στοίχημα!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος11/1/13 14:44

      Είχαμε βάλει στοίχημα; Και πάλι δε μου είπες σε τι διαφωνείς με το άρθρο. Tο διάβασες καθόλου; Και πρότεινέ μου μια άλλη πηγή (σοβαρή).

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος11/1/13 17:51

      2.44 πολύ περίεργος είσαι σε τί διαφωνω με το αρθρο, και καταρχάς ποιό αρθρό; αυτό εδώ η΄στο wilkipedia? Η επιμονή σου είναι πάρα πολύ ...σοβαρή, για μένα η καλύτερη πηγή είναι να διαβασεις όλα και να κρίνεις εσύ ποιό είναι το σωστό ! και όχι σε κάτι που ουσιαστικά μετράνε ψήφους και ότι δεν μου αρεσεί το κατακρίνω, γιατί υπήρχαν στο wilkipedia περιπτώσεις που καταγράφοντουσαν ιστορικά δεδομένα αλλά επειδή η << ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ>> δεν τα γουσταρε , τα αφαιρέσανε!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος12/1/13 18:14

      Κύριοι, μην τσακώνεστε, είναι γνωστό ότι όποιος θέλει μπορεί να γράψει ότι θέλει στο wikipedia και όποιος θέλει μπορεί να παρέμβει για διορθώσεις.... ΑΛΛΑ... οι διορθώσεις δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ να ακολουθηθούν. Εχω προσωπικό παράδειγμα όπου παρόλο που αναφέρθηκα σε ακριβέστατα άλλα γεγονότα για την διόρθωση του λάθους, δεν έγιναν οι εν λόγω διορθώσεις.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/1/13 11:59

    Το τι εγεινε πριν και εκαναν μετα εχει περασει, Τωρα τι κανουμε για να φτειαξουμε μια καλυτερη κοινωνια...........Πολλες φορες το παρελθον δεν ειναι και ευχαριστο, γιατι μας θυμιζει τις ασχημες στιγμες που εχει περασει ο καθε λαος οποιος και να ειναι αυτος, και δευτερον δεν εσθανεσαι ελευθερος στο να ζεις με το παρλθον, εισαι παντα φυλακισμενος μεσα στην ιδια σκεψη, καλο ειναι να γινουμε καλυτεροι ανθρωποι αν θελουμε ενα καλυτερο μελον...με το τι εγεινε πριν δεν μπορεις να πας μπροστα, και αφηστε τους Ελληνες να αναπευσουν, γιατι καποια στιγμη μπορει να γυρισει μπουμεραν και μετα θα ειναι αργα, μα πολυ αργα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/1/13 12:59

      Συμφωνώ μαζί σου. Απλώς δεν μου αρέσει να βλέπουμε τα πράγματα στενά από τη μεριά μας (ίδιον του εθνικισμού), γι' αυτό και το σχόλιό μου πριν.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/1/13 18:19

      Θα διαφωνήσω μαζί σου, πρέπει να γνωρίζουμε το παρελθόν για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη όσο επώδεινο και αν είναι. Άλλά σήμερα από ότι βλέπω, επειδή αδιαφορούμε για το παρελθόν πέφτουμε συνέχεια στις ίδιες γκάφες και ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ με τους ίδιους θύτες και θύματα. Παράδειγμα η σημερινή κρίση που δεν είναι η πρώτη, αλλά Η ΠΟΛΛΟΣΤΗ!!!!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/1/13 14:36

    μεχρι και οι ...πετρες ξερουν για αυτη τη γιορτη στις μερες μας πλεον ,αφου στο εβραιοκρατουμενοιδιοκτητο hollywood δεν υπαρχει καμμια ταινια,τηλεοπτικη σειρα ουτε και.... καρτουν ,που να μην γινεται καποια αναφορα στους εβραιους ,στα εθιμα τους και στις γιορτες τους.
    μιλαμε για "επιστημονικη" και τελεια προπαγανδα και πλυση εγκεφαλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/1/13 17:06

    υπαρχει άνθρωπος στον κόσμο που δεν ξέρει για τα Χριστούγεννα, για το Πάσχα...για το Ραμαζάνι; εκει γιατί δε μιλάμε για προπαγάνδα;;;;; να μη τα βλέπουμε όλα υπό το πρίσμα της συνωμοσιολογίας.....Καλή η αγάπη για την πατρίδα..αλλά με ανοιχτό μυαλό, όπως οι πρόγονοί μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/1/13 19:41

    WARNER BROS!!!TI EINAI??...ARAGE??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *