ροή ειδήσεων

Επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας [βίντεο]

«Κόκκινος» συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ σήμανε τα ξημερώματα στις 02:30 περίπου όταν δύο άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση με καλάσνικοφ... στα γραφεία της Νέα Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Μία σφαίρα εντοπίστηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και μία δεύτερη στην ταράτσα του κτιρίου. «Βρήκαμε σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού, είχε εξοστρακιστεί στους τοίχους» είπε ο Σίμος Κεδίκογλου στην πρωινή ενημερωτική εκποπμή του Mega. «Το γραφείο του προέδρου έγινε στόχος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Mε δηλώσεις τους στον ANT1 ο κ. Κεδίκογλου επιβεβαίωσε πως βρέθηκε η σφαίρα, η οποία αφού διαπέρασε το τζάμι, εξοστρακίστηκε στον τοίχο και στη συνέχεια έπεσε στο πάτωμα, ενώ τόνισε «Εχουμε μία συμβολική σφαίρα κατά του πρωθυπουργού».

Παράλληλα έκανε λόγο για άλλη μία κλιμάκωση στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία. «Έχουμε άλλη μία κλιμάκωση στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία και βλέπουμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί. Να γαζώνεται με σφαίρες το γραφείο του προέδρου του κόμματος. Ζούμε επικίνδυνη κλιμάκωση και όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν μπορούμε να έχουμε μισόλογα και εξαιρέσεις. Δεν υπάρχει καλή και κακή πολιτική βία. Πρέπει να προσέξουν όλοι όσοι στο παρελθόν, εκθείαζαν ορισμένες μορφές κατανοητής βίας».

Για την επιθέση ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο γραμματέας της ΝΔ Μαν'ωλης Κεφαλογιάννης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπούρας.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής και «χτενίζει» την περιοχή προκειμένου να εντοπίσει κάλυκες του όπλου, ώστε να εξεταστούν για να φανεί εάν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη επίθεση. Παράλληλα οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής αναζητούν και άλλα ίχνη από σφαίρες στο κτίριο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι δράστες χτύπησαν το κτίριο, από το γεφυράκι που υπάρχει στον παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού, από μία απόσταση 60- 70 μέτρων.

Συγκεκριμένα δύο άγνωστοι άντρες με βαρύ οπλισμό άνοιξαν πυρ στο ύψος της λεωφόρου Συγγρού 350 -τα γραφεία της ΝΔ βρίσκονται στο 340- και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ένας από τους δράστες πυροβολούσε κατά του στόχου κατά ριπάς, ενώ ο δεύτερος μάζευε τους κάλυκες του όπλου. Στη συνέχεια οι δύο άγνωστοι εξαφανίστηκαν.

Αμέσως ξεκίνησε κινητοποίηση της αστυνομίας και το πλήρωμα του πρώτου περιπολικού που βρέθηκε στην περιοχή στις 03:10 εντόπισε 9 κάλυκες από καλάσνικοφ στο ύψος της λεωφόρου Συγγρού 35.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δράστες ήταν δύο άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο. Σταμάτησαν απέναντι στο κτίριο της Ιντεραμέρικαν, περπάτησαν για περίπου 20 μέτρα και μόλις είχαν καλή οπτική γωνία και καθαρό πεδίο στόχου πυροβόλησαν κατά των γραφείων της ΝΔ. Ο ένας άνδρας πυροβολούσε και ο δεύτερος μάζευε τους κάλυκες.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση πάντως αυτοκίνητο βρέθηκε καμμένο στο Παλαιό Φάληρο -στην οδό Φλέμινγκ και Σωκράτους- και από την ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι πρόκειται για το ΙΧ των δραστών, το οποίο όπως έγινε γνωστό το είχαν κλέψει το βράδυ από την περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Οι αστυνομικοί πάντως υποστηρίζουν πως οι δράστες ήταν πολύ καλά οργάνωμένοι και εφάρμοσαν το σχέδιο της επίθεσης με απόλυτη πειθαρχία. Τώρα στην ΕΛ.ΑΣ περιμένουν προκήρυξη από τους δράστες για την ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την επίθεση

Στις 03.00 ώρα περίπου, σήμερα τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν, με πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, που στεγάζονται επί της Λ. Συγγρού 340 και στη συνέχεια διέφυγαν.

Από την μέχρι τώρα εξερεύνηση του χώρου έχουν βρεθεί:
μία βολίδα, η οποία διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε εντός του Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά
μία βολίδα που βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου
εννέα κάλυκες Kalashnikov σε νησίδα, στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, στο ύψος του αριθμού 348.

Εξετάζεται η εμπλοκή στην υπόθεση αυτοκινήτου, το οποίο βρέθηκε λίγη ώρα μετά καμένο στο Π. Φάληρο και έχει κλαπεί από 12-01-2013.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *