ροή ειδήσεων

Ερημώνουν τα νησιά λόγω βασικών ελλείψεων στην Υγεία

Σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τομέα Υγείας της Δωδεκανήσου κατέθεσε στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρόεδρο της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων... και βουλευτή Δωδεκανήσου καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινό, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης.

Επιστολή απόγνωσης του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στο βουλευτή Δωδεκανήσου, Δ. Κρεμαστινό, για τις τραγικές ελλείψεις των νησιών στον τομέα της ΥγείαςΣτην επιστολή του επίσης εκφράζει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι καλείται να απολογηθεί για παραλείψεις ενός τομέα για τον οποίον ο ίδιος δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα. Μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Για τους κατοίκους των νησιών μας δυστυχώς λόγω της νησιωτικότητας και κυρίως του δυσπρόσιτου της περιοχής, πολλές φορές το πολύτιμο αγαθό της Υγείας είναι ακόμα και σήμερα ζητούμενο. Είναι αυτό που πολλές φορές οδηγεί τους κατοίκους κυρίως των μικρών νησιών (πάνω από 30) να τα εγκαταλείψουν. Εστω και ένα μικρό πολυδύναμο ιατρείο ή ένα κέντρο Υγείας είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να μείνει ο νησιώτης στον τόπο του.

Ζητάμε:

* Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα υλικά στις νησιωτικές δομές υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πολυδύναμα ιατρεία, αγροτικά ιατρεία).

Επίσης, να δοθεί η έγκριση σκοπιμότητας:

* Για πρόσθετο εξοπλισμό στο Νοσοκομείο της Ρόδου μέσω ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 998.000 ευρώ.

* Για την εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής οξυγόνου στο Νοσοκομεία Ρόδου, Κω, Καλύμνου, από ίδιους πόρους της περιφέρειας».

Αιμοδοσία

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ζητεί επίσης:

* Την έγκριση σκοπιμότητας για την αγορά από ίδιους πόρους της περιφέρειας και διάθεση στο Νοσοκομείο της Ρόδου κινητής μονάδας αιμοδοσίας.

* Παρέμβαση στη ΔΕΠΑΝΟΜ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προμήθειες σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο της Σύρου μέσω ΕΣΠΑ.
enet.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *