ροή ειδήσεων

Ρόδος: Έφτιαχνε αμφεταμίνες και τίναξε το σπίτι στον αέρα!

Το «μαγείρεμα» επικίνδυνων ουσιών για την παρασκευή συνθετικών ναρκωτικών στο πλήρες χημικό εργαστήριο που είχε στήσει ο 28χρονος Ελληνοαυστραλός, ήταν η αιτία για την έκρηξη...
που κατέστρεψε ολοσχερώς το ημιυπόγειο διαμέρισμά του και προκάλεσε ζημιές στα γύρω σπίτια στο Καρακόνερο της Ρόδου στις 18 Ιανουαρίου!

Η έρευνα που ολοκληρώθηκε αποκάλυψε ότι η ισχυρή έκρηξη προκλήθηκε από την ανάφλεξη μεγάλης ποσότητας ασετόν σε διάφορες συσκευασίες συνολικού βάρος 106 λίτρων, το οποίο ο νεαρός χρησιμοποιούσε για την παρασκευή αμφεταμίνης! Από τα συντρίμμια που συνέλεξαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες, διαπίστωσαν ότι στο διαμέρισμα υπήρχε ένα ολόκληρο με γυάλινους σωλήνες, αντλίες ενυδρείων, ένα κομπρεσέρ, φίλτρα, φώσφορο και μια άσπρη σκόνη άγνωστης σύστασης.

Σε δύο μεταλλικά σκεύη τα οποία βρίσκονταν πάνω σε δυο αναμμένα «μάτια» της ηλεκτρικής κουζίνας, έβραζαν διάφορα υγρά που πιθανότατα ανεφλέγησαν και προκάλεσαν την έκρηξη. Ο 28χρονος παρασκευαστής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας με εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια και δεν έχει δώσει ακόμη κατάθεση.

Ωστόσο, τα πορίσματα από την έρευνα της Ασφαλείας Ρόδου και του Γενικού Χημείου του Κράτους ήταν αρκετά για να του ασκήσει ο εισαγγελέας δίωξη με βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για Παρασκευή ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και για πρόκληση έκρηξης επικίνδυνη για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές.
protothema



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *