ροή ειδήσεων

Βγήκαν τα μαχαίρια στην ΙΚΕΑ

Για ποιους λόγους βγήκαν τα μαχαίρια στην ΙΚΕΑ; Ποια είναι η πρωτοφανής δημόσια κόντρα που έχει ξεσπάσει στην ΙΚΕΑ σύμφωνα με δημοσίευμα;
Η ΙΚΕΑ μπορεί να έχει στις τάξεις της 139.000 εργαζόμενους, αλλά μέχρι τώρα... όλες οι αποφάσεις λαμβάνονταν από έναν και μόνο άνδρα. Τον Ίνγκβαρ Κάμπραντ, τον άνθρωπο που ίδρυσε εταιρεία πριν από 70 χρόνια.

Τα αρχικά του ονόματός του μάλιστα είναι τα δύο πρώτα γράμματα στο όνομα της ΙΚΕΑ. Η πρωτοφανής δημόσια κόντρα που έχει ξεσπάσει για τον ρυθμό της επέκτασης της εταιρείας, όμως, φέρνει στο φως το γεγονός ότι η – μέχρι πρότινος αδιαμφησβήτητη – εξουσία του αρχίζει να απειλείται, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος, Μίκαελ Όλσον, σε συνεντεύξεις του δήλωσε ότι στόχος της ΙΚΕΑ είναι να επιταχύνει τον ρυθμό επέκτασης από 11 υποκαταστήματα τον χρόνο σε 20 ή 25.

Η αντίδραση του ισχυρού άνδρα της εταιρείας ΙΚΕΑ ήταν άμεση. Σε συνέντευξή του σε σουηδική εφημερίδα διερωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν αυτό;». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι 10 νέα καταστήματα κάθε χρόνο είναι ένας ικανοποιητικός ρυθμός ανάπτυξης. Θυμάται, άλλωστε, ότι στο παρελθόν οι βεβιασμένες κινήσεις είχαν οδηγήσει σε αρκετά προβλήματα αξιοπιστίας της ΙΚΕΑ, όπως αναφέρει το «euro2day».

Έκτοτε, η διοίκησή της προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα. Ο πρόεδρος της ΙΚΕΑ δηλώνει ότι το ζητούμενο δεν είναι ο ρυθμός των υποκαταστημάτων, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων και σε αυτό τον στόχο συμφωνούν όλοι.

Η δημόσια κόντρα, όμως, έχει προκαλέσει εντύπωση, δεδομένου μάλιστα ότι ο Κάμπραντ σπανίως ανοίγει τα χαρτιά του δημοσίως. Ορισμένοι ανησυχούν ότι η τρέχουσα διοίκηση της ΙΚΕΑ και το διοικητικό συμβούλιο ενδέχεται να προσπαθούν να περιορίσουν την καθολική επιρροή του Κάμπραντ στην ΙΚΕΑ. Τη στάση αυτή υιοθετεί ένα από τα στελέχη του ΙΚΕΑ, το οποίο μάλιστα – σύμφωνα με τους Financial Times – απήυθυνε την εξής ερώτηση στο Δ.Σ: «Γιατί πρέπει να ακούμε έναν γέρο;».



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *