ροή ειδήσεων

Αυτός είναι ο πραγματικός Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής

Ο Σουλεϊμάν υπήρξε ένας από τους σκληρούς και αδίστακτους,διώκτες του Eλληνισμού, κατέλαβε την Ρόδο σφαγίασε και εξανδραπόδισε τον λαό της Κέρκυρας...

μαζί δε με τον Σελίμ Α΄, τον οποίον διαδέχτηκε, ήταν ένας από τους οργανωτές των μεγάλων εκστρατειών του παιδομαζώματος.

Ένας μάλιστα από τους καρπούς αυτού του παιδομαζώματος, ήταν ο περίφημος βεζίρης του, ο Ιμπραήμ πασάς, γιος ελληνορθόδοξης οικογένειας από την Πάργα, στενός φίλος του Σουλεϊμάν. Σύμφωνα με τον μεγάλο Οθωμανό ιστορικό, Lord Kinross, ο Ιμπραήμ ήταν ο μεγάλος εραστής του Σουλεϊμάν με τον οποίο... συχνά μοιράζονταν την αυτοκρατορική κλίνη προς μεγάλη ζήλια και φθόνο της σουλτάνας Χιουριέμ, η οποία τελικά κατάφερε και τον εξόντωσε.

Εκείνο όμως που δεν προβάλλετε στην τηλεοπτική σειρά και είναι μια ευκαιρία για τους Νεοέλληνες να μάθουν μερικά πράγματα, είναι ότι ο Σουλεϊμάν, (σύμφωνα με τον μεγάλο Τούρκο ιστορικό Χαλίλ Ινανλτσίκ ), ήταν από τους πιο σκληρούς σουλτάνους στην εφαρμογή του Σεριάτ, δηλαδή του άτεγκτου ισλαμικού νόμου.
Η εποχή του χαρακτηρίζετε από την εγκαθίδρυση ενός φανατικού ισλαμικού καθεστώτος που το πλήρωσαν με οδυνηρό τρόπο οι χριστιανοί ραγιάδες της αυτοκρατορίας. Το καθεστώς αυτό εκδηλώνονταν στην καθημερινή ζωή με σκληρές σκηνές βίαιης τιμωρίας των παραβατών του ισλαμικού νόμου. Μάλιστα το 1537, όλοι οι επαρχιακοί διοικητές της αυτοκρατορίας ειδοποιηθήκαν πως όποιος αμφισβητούσε τα λόγια του Προφήτη, έπρεπε να εκτελείτε.

Ο πατέρας του, ο Σελίμ ο πρώτος, είχε συλλάβει την πρωτοφανή ιδέα να προτείνει στην κυβέρνηση του να υποχρεωθούν όλοι οι χριστιανοί της αυτοκρατορίας να γίνουν μουσουλμάνοι, κάτι που τελικά απορρίφτηκε για πολλούς λόγους, (οι Οθωμανοί σαν πονηροί κατακτητές χρειάζονταν τους χιλιάδες υποτελείς χριστιανούς για να τους υπηρετούν). Ο ίδιος δε ο Σουλεϊμάν επανήλθε στο θέμα το εξισλαμισμού και ζήτησε να κατασχεθούν όλες οι ορθόδοξες εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης, κάτι που τελικά αποφεύχθηκε από τον Σεΐχουλισλάμ, (θρησκευτικό ηγέτη), με το αιτιολογικό ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αφού ο ίδιος ο Πορθητής δεν το έκανε. Αυτός λοιπόν είναι ο περίφημος Σουλεϊμάν, που τώρα θα δοξαστεί από τα ελληνικά χαζοκούτια. Κι ωραία όλα αυτά, αλλά μια απορία έχω. Εμείς τι στην ευχή δουλειά έχουμε με το Σουλεϊμαν;

Εκτός αν κοντεύουμε να πιστέψουμε πως είμαστε απόγονοί του. Βέβαια οι γείτονες ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Ακριβές και προσεγμένες παραγωγές που διαφημίζουν μια ψεύτικη εικόνα του τουρκικού λαού. Ηθικοί, ανθρωπιστές, μπεσαλήδες, φιλειρηνικοί… Εμείς όμως; Πού είναι μια τηλεοπτική σειρά με τη ζωή π.χ. του Ιωάννη Καποδίστρια, του Αριστοτέλη, του αυτοκράτορα Ηράκλειου, του Καραθεοδωρή, της αυτοκράτειρας Ελένης, του Μακρυγιάννη, του Παπανικολάου, του Ρήγα Φερραίου και πόσων ακόμη που θα χρειαζόμασταν ολόκληρες σελίδες για να τους παραθέσουμε; Πού είναι μια τηλεοπτική σειρά για τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Κάτι ξένοι μόνο καταπιάστηκαν με αυτόν και τα έκανα θάλασσα προσβάλλοντας τη μνήμη του.

Η ιστορία μας είναι γεμάτη σπουδαίες προσωπικότητες των τεχνών, των γραμμάτων, της επιστήμης, της διανόησης, της πολιτικής και της στρατηγικής. Μα δεν υπάρχει ούτε ένα πρόσωπο μέσα από την ιστορία μας που να αξίζει να δούμε τη ζωή του σε τηλεοπτική σειρά και να την προωθήσουμε στο εξωτερικό; Ή μήπως αυτές οι πρακτικές δε στοιχειοθετούν μια έξυπνη άσκηση εξωτερικής πολιτικής; Τι πιο αποτελεσματικό από το να μπαίνεις επίσημα κάθε βράδυ στα σπίτια ενός λαού προβάλλοντας ένα πρόσωπο που μόνο αγαπητό μπορεί να σε καταστήσει; Έχω ξαναγράψει για τα τουρκικά σίριαλ και τους λόγους που πετυχαίνουν.

Εν προκειμένω όμως ένα πράγμα αυτή τη φορά με απασχολεί. Εμείς στερέψαμε από ιστορία για να την προβάλλουμε; Σου-λεϊ-μαν ο μεγαλοπρεπής σου λέει ο άλλος… Και νεοέλληνες οι δουλοπρεπείς ας μου επιτραπεί να προσθέσω!
πηγή:Eglimatikotita.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/1/13 10:31

    dropi se osous vlepoun tourkika sirial!
    dropi sas kirioi kai kiries!
    afto paei na pei sklavia tou 2013 xoris polemous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/1/13 11:21

      ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ. Ο ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΗΡΙΑΛ. ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΖΕΛ.
      ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ . ΤΕΛΟΙΟΟΟΟ!! ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/1/13 12:49

    ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΡΩΜΙΕΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ 10:31 ΠΕΣ ΤΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/1/13 13:35

    Να ζήσει ο μεγαλοπρεπής Σουλτάνος μας!!!
    Ζήτω ο Σουλειμάν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/1/13 13:40

    Ο ΜΠΑΛΗ ΜΠΕΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!! ΠΑΙΔΑΡΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/1/13 17:48

    ax kale o komenos mpeh einai poio wraios!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/1/13 19:25

    kai o xristos eixe kanei peritomi mikromiale 5:48

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/1/13 23:22

    Ρε παιδιά έργο είναι! Μην τρελλενεστε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος31/1/13 20:15

    αυτή είναι η παιδεία σας μικρόμυαλες ελληνίδες,αντί να πάτε να διαβάσετε κανα βιβλίο να ανέβει λίγο το επίπεδο σας ασχολείστε με τον Π..ο του Σουλειμαν,αλλά φταίνε και οι άντρες σας που σας αφήνουν να τα βλέπετε,ή μάλλον τώρα που το σκέφτομαι σας αφήνουν να τα βλέπετε για να είστε απαχολημένες όση ώρα αυτοί είναι με τις γκόμενες
    "Owel"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ἀρσενοκοῖτες, κίναιδοι καί παιδόφιλοι διοικοῦσαν ἐπί αιῶνες τήν Ὀθωμανική Αὐτοκρατορία, μέ τό… «Ὀθωμανικό Δίκαιο».
    «Το Δεύτερο τμήμα του χώρου των ανακτόρων του Τοπ-Καπί, μετά το Χαρέμι, που αφορά κατά βάση τον πατισάχ (Σουλτάνο), είναι το Εντερούν (Enderûn). Η λέξη, παρότι φαίνεται ως περσική, αντιστοιχεί προς την Ελληνική «ενδότερα». Εννοιολογικά σημαίνει άκριβώς ό,τι και το Χαρέμι. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα χώρο απαγορευμένο στους υπόλοιπους, όπου αντί για γυναίκες υπάρχουν άντρες. Με άλλα λόγια, είναι το χαρέμι των αγοριών του Σουλτάνου.»
    «Όπως είδαμε πιό πάνω, τα ανθρώπινα αποκτήματα των Σουλτάνων (και γενικότερα των αξιωματούχων του κράτους, δεν ήταν μονάχα παλλακίδες, αλλά και άνδρες. Οι αρσενικοί γκουλεμά (gulema), χρησιμοποιούνταν κατ’ αυτό τον τρόπο ως υπηρέτες και ως ερωτικά αντικείμενα. Με αυτό περισσότερο από την φιλο-ομοφυλική ιδιότητα της Οσμανικής (Οθωμανικής) πραγματικότητας,θέλουμε να τονίσουμε τον αμφίφυλο χαρακτήρα της.»
    «Υπάρχει μία εκπληκτική παραλληλία μεταξύ της οργάνωσης του Εντερούν και εκείνης του Χαρεμιού. Υπάρχει ακριβής αναλογία μεταξύ των αξιωματούχων /υπηρετών του Σουλτάνου σε αμφότερους τους χώρους, πχ δύο κουρείς: μία κομμώτρια στο Χαρέμι και ένα αγόρι κουρέας στο Εντερούν. Παρομοίως ο Σουλτάνος έχει δύο λουτρά (Hamam). To ένα από αυτά βρίσκεται στο Χαρέμι και είναι εκείνο που βλέπει σήμερα ο επισκέπτης του Τοπ – Καπί. Το δεύτερο χαμάμ , ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ, βρισκόταν μέσα στο Εντερούν. Στο πρώτο τον έλουζαν κορίτσια, στο δεύτερο αγόρια! Επιπροσθέτως το Χαρέμι φύλαγαν νέγροι ευνούχοι, ενώ το Εντερούν λευκοί ευνούχοι.»
    Συνεχίζει ο Ν. Σαρρής, στη σελ 384: «Ο Σουλτάνος διαμοίραζε τη ζωή του ανάμεσα στα δύο τμήματα των ανακτόρων. Στο Χαρέμι περιστοιχιζόταν από γυναίκες, στο Εντερούν από τους «γκουλεμά»….. που σε πιστή μετάφραση γίνονται «ίτς ογλάνια» (iç = εσωτερικό, oğlan = αγόρι) εξ ού και «τσογλάνι», ο αριθμός των οποίων ξεπερνούσε τους χίλιους. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, το στενό περιβάλλον του Σουλτάνου σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν αποτελείτο από προσφάτως (και βίαια) εξισλαμισμένα άτομα. Γιατί όπως οι τζαριγέ(παλλακίδες) ήταν προιόντα αρπαγής και αιχμαλωσίας, έτσι και οι αρσενικοί γκουλεμά προέρχονταν από τοντεβσιρμέ (παιδομάζωμα).
    «…ήταν ανθρωπίνως αδύνατον ο Σουλτάνος να ανταποκριθεί στην ερωτική προσφορά ….Οι αυξημένες ερωτικές του ανάγκες αντιμετωπίζονταν φαρμακευτικά….ο αρχι-φαρμακοποιός των ανακτόρων παρασκεύαζε ειδικό τονωτικό παρασκεύασμα, το αποκαλούμενο ματζούνι (macun). (σελ. 380)
    Να σημειώσουμε εδώ ότι λόγω της παρατεταμένης αγαμίας και εγκλεισμού στα χαρέμια, οι τρόφιμοι συχνά δημιουργούσαν ομοφυλοφιλικές σχέσεις μεταξύ τους καθώς και με τους ευνούχους. Το φαινόμενο αυτό περιγράφει ο Ν. Σαρρής στις σελίδες 380-382.
    «Οι Σουλτάνοι επέλεγαν τις συντρόφισσές τους από τις παλλακίδες που τους δώριζαν πολλές φορές οι γονείς τους. Για παράδειγμα, ο Μπαγιαζήντ Β’ το 182 μεταξύ διαφόρων δώρων που προσέφερ στο γιό του Σεχνισάχ ήταν και 5 αγόρια, 5 παλλακίδες και 4 γεράκια για τα κυνήγια του. Στον άλλο του γιό Αχμεντ έστειλε 10 αγόρια και 10 παλλακίδες… οι ερωτικές σχέσεις των Σουλτάνων διαμοιράζονταν ανάμεσα σε αγόρια και κορίτσια». (Σελ. 377)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΙΚΗΣ ΛΑΙΔΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://filonoi.gr/m-arsenokoites-kinaidoi-kai-paidofiloi-dioikousan-tin-othomaniki-aftokratoria/ Θ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΟΥΛΕΙΜΑΑ ΤΗΝ ΜΑΓΑΛΟ!!!!!ΑΡΠΑΧΡΤΑ.ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος2/2/13 19:51

    kolokotroni,to blog einai gia dialogo,ante piso sto 1821,ekei exeis meinei ilithie!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ.ΝΑ ΜΗΝ ΝΤΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝΑ ΜΟΥΣΤΑΦΙΝΑ ΡΟΔΕΛΙΤΣΑ

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *