ροή ειδήσεων

Η διαβίωση πληρώνεται

Καταργήθηκε πριν από μερικές μέρες ο πρώτος φόρος που επιβλήθηκε μέσα στην σκληρή αυτή διετία λιτότητας και άγριων περικοπών. Ο "φόρος της πολυτελούς διαβίωσης".
Πιο συγκεκριμένα, από εδώ και στο εξής όσοι έχουν στην κατοχή τους...
ΙΧ μεγάλου κυβισμού, πισίνες, σκάφη και ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα δεν θα συνεχίσουν να πληρώνουν έναν έκτακτο φόρο που απέδιδε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο (το ίδιο ποσό που θα πληρωθούν εκτάκτως ως αναδρομικά, οι εν ενεργεία δικαστές).

Όπως είπα προηγουμένως, αυτός είναι ο πρώτος φόρος που
καταργείται τα δύο τελευταία μνημονιακά χρόνια στη χώρα όπου, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, ακόμη και οι άστεγοι θα φορολογηθούν.

Αν βέβαια κάποιος κοιτάξει τα πρόσφατα δημοσιεύματα με τις ατομικές φορολογικές δηλώσεις Ελλήνων μεγιστάνων (περιοδικό Unfollow) θα διαπιστώσει πως τα φαινόμενα όχι απλά απατούν, αλλά δημιουργούν και τεράστιες παρεξηγήσεις.

Πώς είναι δυνατόν ένας Σωκράτης Κόκκαλης ή ένας Γιάννης Αλαφούζος των 20.000 ευρώ το χρόνο, να καταφέρει να μαζέψει τα χρήματα του φόρου της πισίνας του, όταν η τιμή του πετρελαίου που χρειάζεται για να τη ζεστάνει έχει διπλασιαστεί;

Σκέφτηκε κανείς πώς κινείται το τεραστίων διαστάσεων και ιπποδύναμης αυτοκίνητο του Ανδρέα Βγενόπουλου με τη βενζίνη να έχει φτάσει στο 1,80;

Ευτυχώς ο υπουργός οικονομικών και ο πρωθυπουργός νοιάζονται τον εργαζόμενο, τον υπάλληλο του Κόκκαλη, του Αλαφούζου και του Βγενόπουλου, προσφέροντας απλόχερα στα αφεντικά του όλα εκείνα τα απαραίτητα για τη διατήρηση της θέσης εργασίας του, έσοδα.

Όταν λοιπόν ξαναβγεί η επόμενη τρύπα στον κρατικό προϋπολογισμό εξαιτίας της εξαφάνισης της κατανάλωσης και της υπερφορολόγησης των πάντων κρατείστε καλά αυτό στο μυαλό: Η πολυτελής διαβίωση είναι αφορολόγητη. Η απλή διαβίωση πληρώνεται.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *