ροή ειδήσεων

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...;;;

ΠΡΩΤΑ ΚΑΘΙΣΤΕ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 
Θα ήθελα να κάνω αναφορά για μια παράμετρο της λαθρομετανάστευσης για την οποία ελάχιστα έχουν ακουστεί. Πρόκειται γι'αυτήν του οικονομικού κόστους της λαθρομετανάστευσης.
Πιο συγκεκριμένα...


- 7 δισ. ευρώ μας κοστίζει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαθρομεταναστών. (Βάσει στοιχείων που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρώην Υπουργός Υγείας Α.Λοβέρδος τον Φεβρουάριο του 2011)
- 12 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι είναι το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Ελλάδα προς τις χώρες καταγωγής των μεταναστών. (Στοιχεία από Τράπεζα της Ελλάδας)
- 9 δισ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται ότι είναι το ύψος των διαφυγόντων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το παραεμπόριο το οποίο ασκείται σχεδόν αποκλειστικά από μετανάστες παράνομους και μη. (Στοιχεία από Υπουργείο Ανάπτυξης)

Έτσι μόνο το άμεσο οικονομικό κόστος της υπόθεσης λαθρομετανάστευση ανέρχεται ετησίως στο αστρονομικό ποσό των 28 δις ευρώ. Το έμμεσο οικονομικό κόστος (πχ. αυξημένες ανάγκες φύλαξης των συνόρων) δεν μπορεί να υπολογιστεί.

Την ίδια στιγμή βάσει στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) το έλλειμα του προϋπολογισμού για το 2012 υπολογίζεται στα 24,5 δις ευρώ. Προσοχή μιλάμε για το συνολικό έλλειμα συμπεριλαμβανομένων τόκων και χρεολυσίων και όχι για το πρωτογενές έλλειμα.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και μιλάνε πάντα από μόνοι τους. Η λύση είναι μια και προφανής : ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ χωρίς καμία ενδιάμεση λύση του στυλ "κέντρα υποδοχής και κράτησης" και λοιπές κουταμάρες. Όσο για τους ήδη νόμιμους μετανάστες, γι'αυτούς θα πρέπει η άδεια διαμονής να πάει στα 1500 ευρώ ετησίως κατά άτομο από 156 ευρώ που είναι σήμερα. Όποιος πραγματικά θέλει να μείνει στην Ελλάδα θα πρέπει να επωμιστεί και τα ανάλογα βάρη όπως τα επωμίζεται και ο απλός Έλληνας πολίτης μέσω της εξοντωτικής φορολογίας, των χαρατσιών κλπ.

Αυτά τα στοιχεία μας τα έστειλε αναγνώστης με email...από σχόλιο που διάβασε στο site της Χ.Α. Φυσικά όλα αυτά στοιχίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο συν τις σπατάλες συν τις λαμογιές κάποιων..Εμείς όσες προσπάθειες και να κάνουμε σαν λαός,όσο και να μας ξεζουμίζουν αυτό το έλλειμμα θα το έχουμε κάθε χρόνο,μέχρι κάποιοι επιτέλους να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες και το χρέος τους σαν Έλληνες.

Αν είναι λάθος τα στοιχεία (που δεν νομίζω να απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα) μπορείτε να αφήσετε με σχόλιο τα δικά σας στοιχεία ή και την άποψη.
egklimatikotita-allodapwn

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/1/13 10:47

    ΝΑΙ....ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ???
    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΟΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΥΠΗΚΟΟΙ ΕΙΝΑΙ.
    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/1/13 11:53

    Επίσης ας μας πει ο συγγραφέας του άρθρου ή κάποιος άλλος, ποια είναι τα ποσά της εισοφορδιαφυγής από ελληνικές επιχειρήσεις και εταιρείες προς τα ταμεία, ποια είναι τα ποσά από τη φοροδιαφυγή αντίστοιχα, τι ποσά έχουν χαριστεί σε ομάδες και άλλες επιχειρήσεις κλπ και να κάνουμε τις συγκρίσεις μας!

    Εδώ ο συγγραφέας, φτάνει να μας πει ότι αν αυτά τα "χαμένα" ποσά ήταν στα ταμεία, να μην είχαμε πρόβλημα! Χαχαχαχα, γελοίο! Ε όχι, αυτό είναι κοντόφθαλμη αντίληψη των πραγμάτων και μάλιστα και επικίνδυνη και φλερτάρει και με τον εξαγνισμό των αθλίων τακτικών πολλών επιχειρήσεων.

    Επίσης δε μας λέει ο συγγραφέας τι ποσά δίνει η ΕΕ για τους λαθρομετανάστες και ποια από αυτά τα ποσά αποδίδδονται για το σκοπό που πρέπει. Επιπλέον τα ποσά αυτά που λέει ότι φεύγουν ως συνάλλαγμα δεν αφορούν κατ' αποκλειστικότητα τους λαθρομετανάστες, αλλά τους μετανάστες γενικά (νόμιμους και παράνομους, εξάλλου και οι νόμιμοι στέλνουν στις πατρίδες τους, όπως στέλναμε και μεις από Γερμανία και αλλού προς Ελλάδα παλαιότερα).

    ΠΟλύ λάθος προσέγγιση του άρθρου. Επαναλαμβάνω δε διαχωρίζει τα ποσά από λαθρομετανάστευση και νόμιμη μετανάστευση, δε δίνει τα ποσά των επιχορηγήσεων της ΕΕ, τα συσχετίζει με το έλλειμα και δεν αναφέρεται στα κακώς κείμενα της ελληνικής επιχειρηματικότητας (εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή). Πολύ λάθος, χρησιμοποιεί τη λογική "Το ποδήλατό μου είναι κόκκινο, το λουλούδι είναι κόκκινο, άρα το ποδήλατό μου είναι λουλούδι"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/1/13 20:04

      Σε ολες τις χώρες του κόσμου (ΟΛΕΣ)το 2012 με ηλεκτονικά μεσα έχουν την δυνατότητα να καταγραψουν τα στοιχεια τους και να απελάσουν τους λαθρομεταναστες.Κατόπιν αυτοί δεν μπορουν να ξαναπάνε σε αυτες τις χωρες ουτε σαν τουριστες. Στην Ελλάδα των λαθρολάγνων σαν και εσένα οι λαθραίοι κάνουν πάρτι μαζι με τους δουλέμπορους και τους εκμεταλευτές τους (πιθανώς να εισαι ένας από αυτους). Αν θέλεις να βοηθήσεις έναν λαό (πχ πακιστανους , σομαλους, νιγηριανους κτλ) δεν τους μεταφέρεις σε μία άλλη χώρα για να τους εκμεταλλευθείς και να εξαθλιώσεις τους κατοίκους τησ χωρας αυτής. Τους βοηθάς να εκδημοκρατισθουν στην χώρα τους. Ο πλανήτης έχει 3 δισεκατομύρια εξαθλιωμένους. Θα τους φέρεις όλους στην Ελλάδα λαθρολάγνε μισέλληνα;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/1/13 20:27

      Σωστός..

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος19/1/13 17:03

    Οσοι δεν ομολογουν απο που ηρθαν να οδηγουνται σε καποιες απο τις ερημες βραχονησιδες και εκει ας κανουν οτι θελουν. Ας τρωνε ο ενας τον αλλο οπως κανουν στις χωρες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *