ροή ειδήσεων

ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ: Περιμένω δυνατό σεισμό το επόμενο διάστημα

Θα πρέπει να περιμένουμε εκτόνωση της ενέργειας που έχει συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα.
Μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να αναμένουμε...
έναν δυνατό σεισμό", είπε εκτός των άλλων ο σεισμολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών Ακης Τσελέντης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Super B και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πομώνη.
Όπως αναφέρει η Πελοπόννησος, αυτά που λένε να περιμένουμε δύο 24ωρα για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα κάνει δυνατό σεισμό είναι ανοησίες σύμφωνα με τον ίδιο.

Εξάλλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι επί της ουσίας έχει εγκαταλειφθεί ο αντισεισμικός έλεγχος των δημόσιων κτιρίων κρούει ο Καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, με αφορμή τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο την περιοχή του Καστριτσίου στην Πάτρα. Ο κ. Τσελέντης εγκαλεί με κατηγορηματικό τρόπο την Πολιτεία ισχυριζόμενος ότι έχει αφήσει στην τύχη τους δημόσια κτίρια στα οποία συναθροίζονται πολλοί πολίτες καθημερινά ενώ, χαρακτηριστικά, μίλησε ακόμη και για "σάπια σχολεία" και "σχολεία ερείπια" για τα οποία δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Super B και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πομώνη ο κ. Τσελέντης είπε ότι αντί να μιλούμε για "πράσινα σχολεία, για σχολεία με φωτοβολταϊκά και... πράσινα άλογα", θα πρέπει να δούμε την στατικότητα των κτιρίων ενώ επεσήμανε ότι δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε σεισμό μεσαίου και μεγάλου μεγέθους τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε δημόσια κτίρια.
planet-greece


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/1/13 21:51

    Και οι Μαγιας περιμεναν το τελος του κοσμου στον Δεκεμβρη.Παντως αυτες ειναι καλες δουλειες.Πληρωνονται για να λενε καθε φορα που γινεται σεισμος"μελετουμε το φαινομενο".Και οι παπουδες μας μελετουσαν τα φαινομενα και ηξεραν πολυ πιο καλα να ερμηνευουν τα σημαδια απο αυτους τους "επιστημονες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/1/13 01:59

    Ο ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΑ ΣΕ ΑΥΤΑ...ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΥΧΑΙΑ...ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ...ΑΠΛΑ ΤΟ ΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΣΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/2/13 23:41

    Η ηφαιστειακή δραστηριότητα σε Αίτνα- Στρόμπολι και η σεισμική των τελευταίων ημερών σε Ιταλία-Ελλάδα ήταν αναμενόμενη και απολύτως σύμφωνη με την Θεωρία Τσιάπα, η πρόγνωση είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας στις 19-12-2012.
    Οπότε δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεγάλου μελλοντικού σεισμού, με τους πρόσφατους σεισμούς στη χώρα μας (τα συστατικά που προκάλεσαν αυτούς κινούνται ανατολικά και σε 15 μέρες θα προκαλέσουν ανάλογου μεγέθους σεισμούς σε Τουρκία – Ιράκ ή Ιράν).
    Μέχρι τις 14 Μαρτίου 2013 δεν υπάρχουν αφετηρίες για ισχυρό σεισμό, όπως φαίνεται στη σελίδα στη στήλη “Αναμενόμενοι Σεισμοί”.
    Η πρόγνωση των Τσελέντη – ΒΑΝ που παρατίθενται παραπάνω μάλλον θα έχουν αφετηρία τον παρακάτω σεισμό, όπου τα συστατικά που τον προκάλεσαν θα βρίσκονται κάτω από τα ηφαίστεια της Ιταλίας στο τέλος Μαρτίου 2013 και πιθανότατα θα εξέλθουν από τους κρατήρες τους.
    M. Mw 7.0 COLOMBIA 2013-02-09 1.17 N ; 77.41 W Depth 134 km

    Με αυτή την θεωρία www.tsiapas.gr μπορείτε να προβλέπετε τους σεισμούς τις εκρήξεις ηφαιστείων, να προσδιορίζετε που υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα. (Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική ήπειρος και διάσπαση αυτής κ.α.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *