ροή ειδήσεων

Αγώνας για την κατάργηση του χαρτιού

Με την αλλαγή του έτους, η Google σε συνεργασία και με άλλες μεγάλες εταιρίες όπως οι Fujitsu Scansnap, Manilla, Xero, HelloFax, Expensify και HelloSign, εγκαινίασαν το νέο πρόγραμμα ... Paperless 2013, που έχει σαν στόχο τη δραματική μείωση στον όγκο του χαρτιού που χρησιμοποιείται κάθε χρόνο, από νοικοκυριά αλλά και εταιρίες.

Με το πέρασμα των χρόνων, είναι αλήθεια πως έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση στην κατανάλωση χαρτικών, όμως και πάλι οι ποσότητες που χρησιμοποιούνται είναι απαγορευτικές για το μέλλον του περιβάλλοντος. Όπως φαίνεται και από την έρευνα του U.S Environmental Protection Agency (πρακτορείο περιβαλλοντολογικής προστασίας των Ηνωμένων Πολιτειών), κατά μέσο όρο ένας υπάλληλος κάνει χρήση 10.000 φύλλων χαρτιού κάθε χρόνο.

Η τεχνολογία στα επίπεδα που έχει φτάσει πλέον στις μέρες μας, μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις στην καταπολέμηση του συγκεκριμένου προβλήματος. Ήδη πολλές υπηρεσίες έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά αρχεία για να αντικαταστήσουν τα διάφορα έγγραφα, όπως συμβαίνει με τις ηλεκτρονικές κρατήσεις ή τις πληρωμές λογαριασμών μέσω Internet.

Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του προγράμματος Paperless 2013, στόχος των εταιριών είναι να «σώσουν χρόνο, χρήματα και δέντρα».
seleo.gr




Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *