ροή ειδήσεων

Πρόβλημα ρευστότητας για το εφάπαξ δασκάλων που αποχώρησαν μετά τον Ιούνιο

Στα προβλήματα που σημειώνονται από τις συνταξιοδοτήσεις δασκάλων, τις καθυστερήσεις καταβολής τους και το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στην καταβολή του εφάπαξ για όσους δασκάλους...
συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Ιούνιο του 2012, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Μαγνησίας, Απόστολος Μούσιος, στο περιθώριο εκδήλωσης βράβευσης συνταξιούχων εκπαιδευτικών, χθες το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου.

Δίνοντας στοιχεία συνταξιοδοτήσεων, ο πρόεδρος του Συλλόγου, επισήμανε ότι την τριετία 2010 - 2012 συνταξιοδοτήθηκαν στη Μαγνησία 211 εκπαιδευτικοί (95 το 2010, 69 το 2011και 47 το 2012), ενώ μέχρι σήμερα ι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί πέντε μειώσεις.

Μέχρι να λάβει κάποιος τη σύνταξή του, που πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 12 μήνες, λαμβάνει χρήματα από το ΤΑΕΔΥ, όπου συμμετέχει το κράτος ως εργοδότης και το Ταμείο Πρόνοιας, ανέφερε ο κ. Μούσιος.

Πρόσθεσε δε ότι στο μετοχικό ταμείο των εκπαιδευτικών, από 1,7 δις που υπήρχαν, μετά τα «κούρεμα» απέμειναν 17 εκ. €, ενώ πρόβλημα παρατηρείται και στο Ταμείο Πρόνοιας και μετά τη λήψη της δόσης του δανείου δόθηκαν 1,2 δις € για τα εφάπαξ 42.000 δημόσιων υπαλλήλων, ενώ στην …ουρά για εφάπαξ βρίσκονται άλλοι 50.000!

Σύμφωνα με τον κ. Μούσιο, για όσους δημόσιους υπαλλήλους αποχώρησαν μέχρι τον Ιούνιο του 2012 υπάρχουν εξασφαλισμένα χρήματα από τα Ταμείο Πρόνοιας για εφάπαξ, αλλά για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Ιούνιο, υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας….

Ο πρόεδρος των δασκάλων ανέφερε ότι, ενώ πριν χρόνια η αντιστοιχία ήταν 4,32 εργαζόμενοι για έναν συνταξιούχο, σήμερα η αναλογία αυτή έπεσε στους 2,2 εργαζόμενους για κάθε συνταξιούχο, ενώ οι συνεχείς μειώσεις των αποδοχών στους εργαζόμενους, δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Ο πρόεδρος των δασκάλων απέδωσε την κακή αυτή κατάσταση στην υφαρπαγή των αποθεματικών των ταμείων, στη χρησιμοποίησή τους από το κράτος για εισοδηματική πολιτική και στη μεγάλη αλλαγή στην αναλογία εργαζόμενων και συνταξιούχων.
magnesianews.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *