ροή ειδήσεων

Σοκάρουν οι διάλογοι των εμπόρων ναρκωτικών με αστυνομικούς

Επιπλέον έντεκα κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές απολογούνται από το πρωί της Πέμπτης ενώπιον της Δ' ανακρίτριας Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών είναι ο αρχιφύλακας της Ασφάλειας Αγρινίου...


Η διαδικασία των απολογιών αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, οπότε θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας οι εννέα τελευταίοι συλληφθέντες, μεταξύ αυτών οι δύο Αλβανοί φερόμενοι ως "εγκέφαλοι" της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς επίσης ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούσε ως προϊστάμενος στη δίωξη ναρκωτικών Βόλου και ο αρχιφύλακας της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη απολογήθηκαν 13 συλληφθέντες, εκ των οποίων οι οκτώ κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συνολικά για την υπόθεση συνελήφθησαν 35 άτομα.

Διάλογοι "φωτιά"

Στο μεταξύ, αποκαλυπτικοί για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, είναι οι διάλογοι που αναφέρονται στη δικογραφία. Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν ουκ ολίγες κωδικές ονομασίες αναφερόμενα στις ναρκωτικές ουσίες.

«Ντομάτες», «γάλα», "άχυρο», «σανό», τριφύλλι», «καραμέλες» «τυρί» «ανταλλακτικά», «λάστιχα», «cd θρίλερ», είναι κάποιες από τις συνθηματικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους.

Σε συνομιλία που έχει ο 29χρονος Αλβανός, εκ των φερόμενων ως αρχηγών του κυκλώματος, με έγκλειστο στις φυλακές της Λάρισας, τον οποίο αποκαλεί «Ντερβίση», τον διαβεβαιώνει ότι θα καταθέσει παραπλανητικό έγγραφο ότι δήθεν «έδωσε» πληροφορίες στην Αστυνομία για τη δράση άλλου κυκλώματος ναρκωτικών ώστε να εξασφαλίσει ελαφρυντικό και να πετύχει την αποφυλάκισή του.

29χρονος: «Πότε έχεις δικαστήριο, θα μου πεις πότε έχεις δικαστήριο, να πάω να συναντήσω το δικηγόρο σου, να του δώσω ένα χαρτί, μέχρι πότε έδωσες δουλειά. Είναι η δουλειά έτσι που κάνω εγώ τα χαρτιά και σε βγάζω κατευθείαν έξω. 'Αμα θέλεις κιόλας, δώσε μου το τηλέφωνο του δικηγόρου, να τον συναντήσω από κοντά, να του δώσω ένα χαρτί, ξέρω εγώ τι χαρτί θα του δώσω, να το δώσει στον εισαγγελέα και να βγεις κατευθείαν έξω. Σου το εγγυώμαι με 2.000 υπογραφές, όχι με μία».

Σε άλλες συνομιλίες καταγράφεται η συμμετοχή που είχαν οι αστυνομικοί στη δράση του κυκλώματος και την κάλυψη που παρείχαν στους εμπόρους ναρκωτικών.

Αστυνομικός που συνελήφθη για την υπόθεση και αποκαλείται με το ψευδώνυμο «Μαύρος», συζητάει με έτερο «ηγετικό» στέλεχος του κυκλώματος, 34 ετών, και εμφανίζεται πρόθυμος να παράσχει κάλυψη μαζί με το «συνεργείο» του κατά τη μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών αμέσως μετά την εισαγωγή της από το τελωνείο στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας.

Αστυνομικός: «Άρχοντα να σε πάρω εγώ το απόγευμα από άλλο τηλέφωνο».

34χρονος: «Όχι θέλω να μου δώσεις μία καραντί με τα παιδιά μέχρι από το Τελωνείο μέχρι κάτω με το τέτοιο και με τι λεφτά. Τώρα απαντάμε ή παίρνουν άλλο συνεργείο".

Αστυνομικός: «Θα σε πάρω εγώ τηλέφωνο το απόγευμα, Τώρα δεν μπορώ». (αντιλαμβανόμενος ότι η συνομιλία του παρακολουθείται).

Σε άλλη συνομιλία, ένας εκ των αρχηγών φέρεται να υποδεικνύει σε αστυνομικό πως πρέπει να ενεργήσει σε επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών:

Κατηγορούμενος: «Τώρα πάρε το εσύ, να μη δει η γυναίκα του και να μην γίνει και το πετάξει σε καμία τουαλέτα. Μπαμ-μπαμ κρυφά».

Αστυνομικός: «Ναι, ναι».

Ο ίδιος αστυνομικός φέρεται να αντικαθιστά ποσότητα 500 γραμμάρια ηρωίνης, που κατασχέθηκε σε επιχείρηση της υπηρεσίας του στην Αθήνα, με συσκευασία ομοιόμορφη εξωτερικά, ιδίου βάρους, με μικρότερη πιθανότατα ποσοστιαία σε περιεκτικότητα ναρκωτική ουσία, που κατασκεύασαν για αυτόν τον σκοπό οι δύο Αλβανοί και την οποία αποκαλούν «ζάντα».

Αστυνομικός: «Ε τώρα είμαι, βγαίνω έξω από την Αθήνα. Δεν τώρα δηλαδή θα κάνω κανά τρίωρο, τετράωρο να φτάσω».

Αλβανός: «Ε για την ζάντα λέω ρε για την ζάντα».

Αστυνομικός: «Αύριο»

Αλβανός: «Όχι ρε θα το κάνουμε σήμερα μπαμ-μπαμ. Είναι κι άλλος εδώ. Έτσι κι αλλιώς. Εμείς θα έρθουμε σε τρεις τέσσερις ώρες».

Αστυνομικός: «Που θα είστε εσείς; Που θα βρεθούμε πάνω στην Εγνατία, εκεί που ήμασταν το πρωί;»

Αλβανός: «Ναι, ναι εκεί. Εγώ τώρα είμαι σχεδόν στην Κατερίνη. Ε, φτάνω κι εγώ εκεί, ερχόμαστε με το Οκτάβια, γιατί τρέχει πολύ αυτό, πάει πολύ».

Αστυνομικός: «Ε είναι εντάξει η ζάντα; Μισή έτσι»;

Αλβανός: «Ναι ναι ?μα είναι ίδιο. Και από μάτι και από φάτσα. Θα δεις από μόνος σου».

Αστυνομικός: «ΟΚ».

Λίγο αργότερα. Αλβανός: «Που ακριβώς είστε; Εγώ είμαι κάτω από τη γέφυρα, μπαίνω κανονικά». Αστυνομικός: Συνέχισε ευθεία με είδες;»

Οι εντολές στον αστυνομικό

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το Έθνος, εισήλθαν στα δικαστήρια από την πίσω πόρτα και με σκυμμένο το κεφάλι.

Σε έναν από τους διαλόγους, ένας έμπορος ναρκωτικών, προσπαθεί να πείσει τον αστυνομικό που έχει συλλάβει έναν άλλο έμπορο για το ποιο αδίκημα πρέπει να γράψει στα χαρτιά για τον κατηγορούμενο.

Για την ακρίβεια του λέει να γράψει "για κατοχή" και όχι "για αγοραπωλησία", προκειμένου να αντιμετωπίσει μικρότερη ποινή ο κατηγορούμενος.

Έμπορος ναρκωτικών: Μόνο κατοχή κάνε σε αυτούς στα χαρτιά, έτσι; Γενικά σε όλους αυτούς κατοχή. Απλά μόνο κατοχή, δεν κάναμε αγοραπωλησία.

Αστυνομικός: Πες μου εσύ τι θες να γράψουμε.

Έμπορος: Κατοχή, κατοχή και αυτόν λίγο ξύλο για να δώσουν καμιά δουλειά... Γιατί αυτός έχει πολλές δουλειές. Αυτός που τα έχει πάρει πάνω τους, έχει πολλές δουλειές. Πες "δώσε καμιά δουλειά να φύγεις", πες "να φύγεις από τον ανακριτή".

Αστυνομικός: Εντάξει. Καλά, καλά λέω.

Εμπλοκή και άλλων αστυνομικών

Από τους τρεις συλληφθέντες αστυνομικούς, ο ένας είναι αστυνόμος β', ο οποίος ήταν προϊστάμενος του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του Βόλου, και δυο αρχιφύλακες, εκ των οποίων ο ένας υπηρετούσε στο τμήμα αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και ο άλλος στην Ασφάλεια Αγρινίου.

Στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται και άλλοι αστυνομικοί σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για συνέργεια σε παραβάσεις που αφορούν στα ναρκωτικά, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει τέσσερα άτομα που είναι έγκλειστοι για υποθέσεις ναρκωτικών σε διάφορες φυλακές της χώρας.
planet-greece


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/1/13 05:04

    ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *