ροή ειδήσεων

Πάτμος: Μια γιατρός για τις ανάγκες ολόκληρου νησιού

Σε υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο για να βλέπει ασθενείς, να καλύπτει έκτακτα περιστατικά, να συνταγογραφεί και ότι άλλο προκύψει!
Με μία γιατρό είναι εδώ και ένα μήνα περίπου...
το κέντρο υγείας Πάτμου. Μία γιατρό να αντιμετωπίσει τη συνταγογράφιση, τα καθημερινά περιστατικά, τα παιδιά και τις έκτακτες ανάγκες.

Απόρροια των τριτοκοσμικών αυτών καταστάσεων και ειδικά του παιδάιτρου είναι η σημερινή κατάσταση που προέκυψε σε δίχρονο κοριτσάκι από το πρωί και το οποίο μεταφέρεται εντός ολίγου με το ΕΚΑΒ στη Ρόδο.

Μία γιατρό που η θητεία της έχει προ πολλού τελειώσει αλλά παραμένει ακόμα, και αντιμετωπίζει με αυτοθυσία την κατάσταση, μετά από παρέμβαση του διοικητού του Κ.Θ.Λέρου κ. Καρανικόλα στον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας για παράταση, επειδή αν θα έφευγε δεν υπήρχε γιατρός να την αντικαταστήσει.

Ο μεν διευθυντής παθολογίας κ. Ασλάνογλου έλειπε σε νόμιμη άδεια, θα επιστρέψει εντός των ημερών, το δε Κ.Θ.Λ. δεν έστειλε αγροτικούς γιατρούς αντικαταστάτες.

Οι εικόνες νέων, ενήλικων και ηλικιωμένων να περιμένουν ώρες στην ουρά για τη συνταγογράφιση, είναι πολύ συνηθισμένες στο Κ.Υ.Πάτμου, και αποτελούν ντροπή.

Ο διοικητής του Κ.Θ. Λέρου κ. Καρανικόλας είπε στο patmostimes.gr:

«Δεν έχω να στείλω. Από 11 αγροτικούς μου απέμειναν 4 δεν φθάνουν για τη Λέρο και τέλος του μήνα θα μείνω με 3. Ελπίζαμε στην προκήρυξη του υπουργείου για αγροτικούς, αλλά δυστυχώς κανείς δεν ανταποκρίθηκε, γιατί τα νησιάμετά τις μειώσεις του μισθού τους είναι ασύμφορα για τη διαβίωση τους . Περιμένουμε την νέα προκήρυξη μήπως και κάποιοι δηλώσουν το Κ.Θ.Λέρου. Εντός των ημερών περιμένουμε επίσης την επιστροφή του κ. Ασλάνογλου».

Μετά από αυτό οι τριτοκοσμικές καταστάσεις θα συνεχιστούν.
prionokordela



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *