ροή ειδήσεων

"Μπήκαμε στο ΔΝΤ για να πέσει το εργατικό κόστος"

Το πραγματικό ύψος του ελλείμματος του 2009 ήταν 3,9% υποστηρίζει το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, η καθηγήτρια Φωτεινή Γεωργαντά, επιρρίπτοντας ευθύνες...
στον υπό δίωξη τότε πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και στην τότε πολιτική ηγεσία ότι "ενέδωσε στις προσταγές των Γερμανών".

Σύμφωνα με δηλώσεις της στον Real FM "υπογράφοντας ψευδείς βεβαιώσεις για ένα φουσκωμένο έλλειμμα ζημίωσαν τουλάχιστον με 28 δισ ευρώ το κράτος".

Η κ. Γεωργαντά αφήνει αιχμές για τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνουλέγοντας ότι τους παρότρυνε "να μην μιλούν και να εκτελούν ότι λέει ο κ. Γεωργίου και ο κ.Ραντερμάχερ" (σ.σ. τότε επικεφαλής της Eurostat) ενώ για τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου αναφέρει ότι η ίδια τον είχε ενημερώσει μέσω του αδελφού του, Αντρίκου.

"Η μόνη επιστημονική μέθοδος που θα μπορούσαν να μας βάλουν στα μνημόνια ήταν ένα διογκωμένο έλλειμμα. Έβαλαν το δικό τους άνθρωπο και μας εξουδετέρωσαν με την πρώτη αμφισβήτηση. Μέχρι που μας απέλυσε ο κ. Βενιζέλος" σημείωσε η κ. Γεωργαντά.

"Ήθελαν να μπούμε στο ΔΝΤ για να πέσει το εργατικό κόστος στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι επειδή η Ελλάδα είχε αρκετά προβλήματα και μεγαλύτερα από άλλες χώρες όπως η μεγάλη διαφθορά, επιπλέον ως πολίτες δεν έχουμε την κουλτούρα να ζητάμε τα δικαιώματά μας χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωα" σημείωσε μιλώντας στο ΑΡΤ TV.
nooz.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *