ροή ειδήσεων

Για το νέο οργανισμό του Νοσοκομείου Ρόδου

Ανοικτή επιστολή με θέμα: Νέος οργανισμός Νοσ. Ρόδου - Παροχή φροντίδα Υγείας 
Αξιότιμε κ. Υπουργέ Υγείας και
Διοικητά της 2η Υ.ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου
Με αφορμή της δημοσίευσης της ΚΥΑ που αφορά το οργανισμό του Γεν. Νοσ. Ρόδου...
(ΦΕΚ 3474 τ. Β! /31-12-2012) που αφορά την παροχή φροντίδα υγείας προς τους πολίτες και ειδικότερα τους Δωδεκανησίους να μου επιτρέψετε να σας ερωτήσω ως πολίτης της ακριτικής Δωδεκανήσου αν κατά τη σύνταξη του εγγράφου με αριθ. ΔΑΑΔ 27562/23298/21−10−2011 της 2ης Υ.ΠΕ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ και τελικά της ΚΥΑ έχουν ληφθεί υπόψη τα παρακάτω:

1.- η "ρήτρα νησιωτικότητας"

2.- η παρ. 4 του άρθρου 101 του Συντάγματος που αναφέρει " Ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών & ορεινών περιοχών ,μεριμνώντας για την ανάπτυξη τους" και

3. η παρ. β) του άρθρου 2 του Ν. 3329/2005 που προβλέπει να υποβάλλει η Υ.ΠΕ στον υπουργό Υγείας "μέτρα και προτάσεις που αποσκοπούν στην πληρέστερη και αποδοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας..."

4. την με αριθμ. 15798/5-7-12 έγγραφη κοινή εισήγηση «Κατάθεση εισήγησης σχετικά με την πρόταση για τροποποίηση του Οργανισμού λειτουργίας Γ.Ν. Ρόδου» του Επιστημονικού Συμβουλίου, του Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Δασκαλάκη Ιωάννη και του αιρετού εκπροσώπου των Ιατρών στο Δ.Σ. κ. Τριάντου Γεώργιου η οποία μνημονεύεται στο πρακτικό συνεδριάσεως του νοσοκομείου Ρόδου με αριθμ. 15/29-06-2012( Έκτακτης Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου) και

5. Την υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει φροντίδα υγείας ισότιμα σε κάθε πολίτη ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική και επαγγελματική του κατάσταση, σύμφωνα με τους κανόνες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης

6. την ενεργοποίηση νέου προγράμματος «Ιπποκράτης» που πρότεινε ο κ. Κρεμαστινός

Προσπάθησα κάποτε (2006) ως υπεύθυνος του τομέα των αναπτυξιακών προγραμμάτων στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο νομό Δωδ/σου να βοηθήσω στη δημιουργία μιας μονάδας ακτινοθεραπείας στο νοσοκομείο αλλά δυστυχώς και τότε δεν έγινε τίποτε παρόλο που είχα εκδοθεί οι προβλεπόμενες αποφάσεις διότι κάποιοι δεν το ήθελαν παρόλο που οι συγκυρίες ήταν ευνοϊκές τότε.

Είναι υποχρεωμένος σήμερα ο Ροδίτης να καταφεύγει στο κέντρο για τα γνωστά με αποτέλεσμα το γενικό κόστος προσφοράς εργασίας μόνο των συνοδών να ξεπερνά τα 4.320.000,00 ετησίως ως εμφαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

Αριθμός εργαζομένων συνοδών συγγενών ασθενούς
(τουλάχιστο ένας συνοδός)

Ημέρες εκτός έδρας

Ημερήσια απώλεια προσφοράς εργασίας
Απαιτούμενες
ετήσιες συνεδρίες
Διαφυγή κόστους προσφοράς εργασίας σε ημερήσια βάση
μεικτά σε €

Συνολικό κόστος διαφυγής προσφοράς εργασίας
600
3
3
12
160
4.320.000,00
Γενικό σύνολο διαφυγής κόστους προφοράς εργασίας
4.320.000,00
  
  


Ας κάποτε αυτός τόπος λειτουργήσει σωστά διότι αν δεν παρέχονται σωστές υπηρεσίες υγείας ο κόσμος θα υποφέρει και τελικά θα πεθαίνει διότι δεν θα μπορεί να θεραπευτεί στον τόπο του. 

Οι περικοπές στην φροντίδα υγείας δεν συμβάλουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίση του τόπου μας αλλά δημιουργούν δυσάρεστες καταστάσεις στην κοινωνία. Άλλα να περιορισθούν στο τομέα υγείας όπως πχ να μην αφήνετε το παλιό νοσοκομείο της Ρόδου να ρημάζει ενώ θα μπορούσε να στεγάσει όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες (ΙΚΑ κλπ) και όχι να καταβάλλονται ενοίκια.

Οι φίλοι μας απέναντι ετοιμάζουν πλωτό νοσοκομείο για το Αιγαίο και εμείς υποβαθμίζουμε το υπάρχον. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιες σκοπιμότητες υπάρχουν.

Επιτρέψετε λοιπόν με όλο το σεβασμό και με βάσει τα ανωτέρω να παρακαλέσω ως πολίτης να εκδοθεί νέα ΚΥΑ που να εφαρμόζει τόσο το Σύνταγμα όσο και τις ισχύουσες διατάξεις υφισταμένων νόμων αλλά και να είναι εναρμονισμένη με τις ουδετερότητες των ακριτικών περιοχών, που ειδικά για τη Ρόδο που είναι το προπύργιο του τουρισμού οφείλει να προσφέρει υψηλού βαθμού υπηρεσίες υγείας διότι το Κράτος θα κερδίζει πολλά.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. 
ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Με σεβασμό & εκτίμηση

Γ. Κατσουράκης
Μαθηματικός
Πατρών 10, 85100 Ρόδος
Ρόδος 5 Ιανουαρίου 2013



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/1/13 18:11

    ΦΙΛΕ ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΙ, ΣΕ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ, ΑΝ ΕΙΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΗΡΑΞΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Μ Α Σ ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΣΤΕΛΑ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ..... ΤΟΥ. ΑΝ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ ΦΟΥΣΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΥΞΟΥΝ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ? ΤΟ ΤΡΑΜΠΟΥΛΙΝΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ.Ο ΚΑΙΡΟΣ ΒΟΗΘΑ, ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ. ΡΟΔΙΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *