ροή ειδήσεων

Επιτέλους τέλος το μειωμένο τιμολόγιο για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ

Οριστικό τέλος μπαίνει στο μειωμένο τιμολόγιο των εργαζομένων στη ΔΕΗ μετά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και την απόφαση του υφυπουργού κ. Γιώργου Μαυραγάνη, σύμφωνα με την οποία...
το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος αποτελεί «εισόδημα υποκείμενο σε φόρο εισοδήματος».
Έτσι καταργήθηκε στην πράξη με νομοθετική ρύθμιση το μειωμένο τιμολόγιο που έπαιρναν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ από τη δεκαετία του 1960, ενώ με υπουργική απόφαση της 7ης Νοεμβρίου 1990 καθορίσθηκαν τα ανώτερα όρια κατανάλωσης με μειωμένο τιμολόγιο. Σημειωτέον ότι, το 1982 η Νομική Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών είχε κρίνει ως φορολογητέο εισόδημα το μειωμένο τιμολόγιο.

Όμως, ένα χρόνο αργότερα, το 1983, η Διεύθυνση Δικαστικού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είχε τελείως διαφορετική άποψη: το μειωμένο τιμολόγιο δεν πρέπει να φορολογείται και δεν αποτελεί πρόσθετη αμοιβή, καθώς χορηγείται «εξ ελευθεριότητος» του εργοδότη (ΔΕΗ), κάτι που δέχθηκε η τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, απόφαση που ίσχυσε μέχρι πρόσφατα – δηλαδή για περίπου 30 χρόνια.

Για το θέμα αυτό ήδη είχε κάνει σχετική δήλωση ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν υφίσταται πλέον θέμα μειωμένων τιμολογίων για το προσωπικό της ΔΕΗ, καθώς με νομοθετική ρύθμιση το μειωμένο τιμολόγιο θεωρείται εισόδημα και για το λόγο αυτό φορολογείται».
πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/1/13 07:16

    ΣΤΑ ΜΟΙΩΜΕΝΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/1/13 13:02

    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ? ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΩΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΝΟΜΟΙΟ? ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟ 2000 ΕΥΡΩ ( ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥΣ ΛΕΒΗΤΕΣ ................ ) ΜΕ 23% ΦΟΡΟ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ 460 ΕΥΡΩ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΕΙΑΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ? ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ? ΤΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ............. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ? ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ή ΑΣ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΣΑΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ. ΑΝΤΕ ΚΟΨΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ κλπ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΕΝΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ? ή ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ "ΕΙΣΗΓΜΕΝΗ" ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ? ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ. ΑΜΜΕΣΑ ΕΝΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/6/13 16:43

      Στο μειωμένο ρεύμα υπάρχει όριο στην ετήσια κατανάλωση, έτσι μιλάμε για κέρδος γύρω στα 300 - 400 ευρώ, κατά μέσο όρο, στο οποίο αν αφαιρέσεις την εφορία, αφού δηλώνεται σαν εισόδημα, τότε μιλάμε για 200-250 ευρώ ετησίως.
      Τους υπάλληλους στη ΔΕΗ δεν τους πάνε στο ενιαίο μισθολόγιο για να μην αποκτήσουν αυτόματα και δικαιώματα δημοσίου υπαλλήλου, είναι ουσιαστικά υπάλληλοι ιδιωτικού τομέα σαν τους υπόλοιπους Έλληνες, με τη διαφορά ότι τους έκοψαν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, καθώς και το επίδομα αδείας, τα οποία πέρνουν οι υπόλοιποι σαν και σένα που διαμαρτύρονται από πάνω.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος19/2/13 21:25

    ΕΣΥ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ?ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΜΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ Η ΤΟ ΜΙΣΘΟ?ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 77Ο ΕΥΡΩ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ 40%.ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΡΕΥΜΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΕΑΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ.ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΔΕΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ?ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ.ΕΣΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ Τ Ι Π Ο Τ Α!!!!!!!!!ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΦΟΥ ΨΟΦΗΣΕ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΜΟΥ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΟΥ.ΚΡΙΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/6/13 16:26

    Αφού φορολογούν σαν εισόδημα το μειωμένο ρεύμα, γιατί δεν κάνουν το ίδιο και στους υπαλλήλους του ΟΤΕ, COSMOTE, ΕΥΔΑΠ, στα λεωφορεία και σε κάθε υπάλληλο που έχει κάποια έκπτωση ή μπόνους από την εργασία του.
    Παράδειγμα οι υπάλληλοι των σούπερ-μάρκετ δεν έχουν έκπτωση;
    Οι υπάλληλοι σε μαγαζιά με παπούτσια δεν έχουν έκπτωση;
    Επειδή δεν ισχύει σε κάποιους άλλους εργαζόμενους,έπρεπε να μην ισχύει και για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/6/13 16:30

    Aυτό που ισχύει είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ πληρώνουν ρεύμα αλλά μειωμένο ΕΝΑΝΤΙ αύξησης του μισθού τους που δεν είχαν πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/6/13 17:10

      Συγνωμη,δεν ξεραμε να τους δινουμε και πριμ για την εργατικοτητα τους.Που με την βροχη που πιανει εχουμε διακοπη ρευματος.Ασε τις κολωνες που οι οδηγαρες τις βαζουν για σημαδι και δεν εχει μεινει ουτε μια ορθια και αντι να βαλουν καινουργια ριχνουν απο πανω λιγο τσιμεντο ή κανενα χωνι.Μην πω για τις καμμενες λαμπες,ειδικα στην λεωφορο Ηρακλειδων...ολα αυτα οι σκληρα εργαζομενοι της δεη..

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος28/7/13 20:46

    Δεν είναι πριμ εργατικότητας φίλε κομμάτι του μισθού τους είναι,τα υπόλοιπα που λες είναι κακίες που δεν ευσταθούν, γιατί για τις κολώνες είναι οι εργολάβοι υπεύθυνοι, για τις λάμπες είναι υπεύθυνος ο Δήμος και όχι η ΔΕΗ.
    Τέλος διακοπές ρεύματος δεν έχουμε με βροχές αλλά με κεραυνούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 9.500kwh μειωμένο έχουν το χρόνο και όλοι έχουν για θέρμανση ηλεκτρικά σώματα καλοριφέρ. Να τους λυπηθούμε λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *