ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα ευημερεί στους αριθμούς

Έχουμε τον μικρότερο της Ευρώπης...
Οι αριθμοί (και μόνο) στην Ελλάδα ευημερούν, όπως αναφέρει η Eurostat η οποία ανακοίνωσε πως η Ελλάδα έκανε ρεκόρ...


χαμηλότερου πληθωρισμού σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Δεκέμβριο, μειώνοντάς τον ακόμα περισσότερο σε σχέση με το Νοέμβριο.

Μετά τις εξαγωγές, όπου η χώρα μας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ως προς τον ρυθμό αύξησης τους στο δεκάμηνο Ιανουάριος-Οκτώβριος 2012, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η Ελλάδα εμφάνισε και το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού (0,3%) ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ τον Δεκέμβριο, ενώ το Νοέμβριο ο πληθωρισμός ήταν 0,4%.

Αντίστοιχα, σε επίπεδο Ευρωζώνης ο πληθωρισμός κατέβηκε στο 2,2% ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 2,7%. Στις 27 χώρες της ΕΕ, ο πληθωρισμός μειώθηκε από 2,4% σε 2,3%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 3%.

Μετά την Ελλάδα, το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ εμφάνισε η Σουηδία με 1,1% και ακολούθησαν η Κύπρος και η Γαλλία με 1,5%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Ουγγαρία με 5,1%, τη Ρουμανία με 4,6% και την Εσθονία με 3,6%. Σε σχέση με τον Νοέμβριο, ο πληθωρισμός μειώθηκε σε έντεκα κράτη μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος σε τέσσερα και αυξήθηκε σε έντεκα κράτη. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ιρλανδία.

Οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις τιμών στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο σημειώθηκαν στα προϊόντα καπνού και οινοπνευματωδών ποτών (3,6%), στις δαπάνες στέγασης (3,45), στα τρόφιμα και την εκπαίδευση (3% και στις δύο περιπτώσεις), ενώ οι χαμηλότεροι ρυθμοί καταγράφηκαν στις τιμές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (-3,8%), του οικιακού εξοπλισμού (1%) και των υπηρεσιών αναψυχής και πολιτισμού (1,2%).

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *