ροή ειδήσεων

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Λένε στους Σουηδούς να βρουν δουλειά στην Ελλάδα!

Tι αναφέρει σε ανακοίνωση της η Σουηδική υπηρεσία για θέσεις εργασίας στην Ελλάδα; Ποια τα επαγγέλματα που προτρέπουν οι Σουηδοί να βρουν στην Ελλάδα;
Να έρθουν για δουλειά στην Ελλάδα προτρέπει... η Σουηδία τους νέους της. Την εκστρατεία αυτή άρχισε η σουηδική υπηρεσία για την απασχόληση, που προτρέπει τους άνεργους νέους Σουηδούς να αναζητήσουν καλοκαιρινή εργασία στις χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και την έλλειψη θέσεων εργασίας, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

«Εκατοντάδες θέσεις εργασίας για την καλοκαιρινή σεζόν γύρω από τη Μεσόγειο μπορούν να καλυφθούν από νεαρούς Σουηδούς», γράφει η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Ζητούνται μεταξύ άλλων γυμναστές, χορογράφοι, σκηνογράφων, τεχνικοί ήχου και εικόνας, έτοιμοι να εξυπηρετήσουν μια πελατεία από τη Σκανδιναβία στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο. Οι θέσεις αυτές θα ανακοινωθούν στη διάρκεια έκθεσης που εγκαινιάζεται στην πόλη Μάλμο στις 4 Φεβρουαρίου.

Ορισμένες από αυτές τις θέσεις εργασίας, που βρίσκονται σε τουριστικά συγκροτήματα, δεν είναι εύκολα προσβάσιμες στους νέους των χωρών αυτών, γιατί απαιτείται η γνώση μιας σκανδιναβικής γλώσσας, εξηγεί η Κριστίνα Γκάρντεμπρο Γιόχανσον, σύμβουλος του προγράμματος για τις ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας.

«Ελπίζουμε ότι οι Σουηδοί νέοι μας θα πάρουν αυτές τις θέσεις εργασίας, τις οποίες προσφέρουν εταιρίες που έχουν καλή εμπειρία με τους Σουηδούς νεαρούς εργαζόμενους», τόνισε.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών στη Σουηδία ανέρχεται στο 24%, ενώ στην Ελλάδα και την Ισπανία ξεπερνά το 50%.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Δεν προκαλεί εντύπωση από την στιγμή που όπου και αν γυρίσεις στην ΕΕ ζητάνε προσωπικό για 5_6 μήνες το καλοκαίρι.τουλάχιστο στη ρόδο είδαμε τι έρχεται κάθε μάιο.άγγλοι,πολωνοι,ούγγροι,ρουμανοι,εσθονοι,σουηδοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *