ροή ειδήσεων

ΔΕΙΤΕ: Οι πληροφορίες που στέλνει το Facebook στις διωκτικές αρχές! [ΕΓΓΡΑΦΑ]

Κρατάει αρχεία ακόμη και με τις φωτογραφίες ή τους φίλους που έχετε σβήσει!!!
Δείτε την πλήρη αναφορά ωστε να γνωρίζετε και εσείς τι ακριβώς στοιχεία έχει στα χέρια του το Facebook για εσάς!...


Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι διωκτικές αρχές κατά την κρίση τους προχωρούν σε άρση απορρήτου επικοινωνιών (τόσο σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) για μεμονωμένα πρόσωπα ή όμαδες, κατά την προκαταρκτική έρευνα . Σύνηθως αυτό συμβαίνει σε περίπτωση ύπαρξης τυχόν αποχρωσών ενδείξεων ενοχής των εμπλεκομένων σε διαδικτυακά ή άλλα αδικήματα και κατόπιν σχετικής απόφασης των εισαγγελικών λειτουργών.

Από τα δεδομένα που τίθενται υπόψη των διωκτικών αρχών, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα δεδομένα του γνωστού και <…>

μη εξαιρετέου κοινωνικού δικτύου, Facebook.

Το Facebook, διατηρεί ανοικτές γραμμές επικοινωνίας και “στενές σχέσεις” με διωκτικές αρχές σε όλη την υφήλιο. Κάτι τέτοιο είναι από μία πλευρά αναμενόμενο μιας και οι διωκτικές αρχές των χωρών που έχουν επιφορτιστεί με το ηλεκτρονικό έγκλημα, δεν θα μπορούσαν να επιλύσουν ή να εντοπίσουν συγκεκριμένα πρόσωπα χωρίς μια “χείρα” βοηθείας από το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο, τα μέλη του οποίου όπως λένε ασφαλείς μελέτες θα ξεπεράσουν το 1 δις εντός του 2013.

Αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό (και ίσως είναι και άκρως τρομακτικό ) είναι το τι ακριβώς στοιχεία έχει στην διάθεσή του το Facebook και παρέχει όταν του ζητηθούν!

Δείτε και μόνοι σας ώστε να διαπιστώσετε τι δεδομένα μπορούν δοθούν για τις διαδικτυακές σας κινήσεις:

Μια αναφορά δραστηριότητας στο Facebook για περίπου 3 μήνες (που συνήθως ζητείται από τις διωκτικές αρχές) ξεκινάει κάπως έτσι και αποτελείται από 70 περίπου σελίδες ανάλογα την χρήση που κάνετε:




Όλα τα Wall posts και τα Shares που έχετε κάνει υπάρχουν στην αναφορά. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και αποτελούν συνήθως διαθέσιμες πληροφορίες στο κοινό σας και στους φίλους σας.



Πλήρη και αναλυτική λίστα όλων των φίλων (και εχθρών σας). Το αρχείο περιλαμβάνει επιπλέον λίστα τον φίλων που έχετε σβήσει.



Όλες τις φωτογραφίες σας (δημόσιες, προσωπικές, ιδιωτικές ακόμα και όσες έχετε σβήσει)!


Όλο το ιστορικό πλοήγησης εντός του Facebook από τον λογαριασμό σας (!)


Όταν “κλικάρετε” στο προφίλ οποιουδήποτε, το Facebook πραγματοποιεί καταγραφή. Οι άλλοι χρήστες του Facebook δεν γνωρίζουν ότι κοιτάτε το προφίλ τους, το ίδιο το Facebook όμως το γνωρίζει με εξαιρετική ακρίβεια . Ή για να είμαστε πιο ξεκάθαροι, έχει τα στοιχεία που μπορούν να παραδοθούν σε οποιαδήποτε διωκτική αρχή εφόσον του ζητηθούν.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινο, κατά την διερεύνηση της υπόθεσης του Philip Markoff, γνωστού και ως Craiglist Killer (λόγω του ότι εντόπιζε τα υποψήφια θύματά του μέσω αγγελιών που τοποθετούσε στο γνωστό Craigslist). H αστυνομία της Βοστώνης κοινοποίησε τα παραπάνω στοιχεία ως συνημένα της συγκεκριμένης υπόθεσης, μαζί με μια πληθώρα IP διευθύνσεων που χρησιμοποιούσε ο Philip Markoff και χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό του.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω την πλήρη αναφορά ωστε να γνωρίζετε και εσείς τι ακριβώς στοιχεία έχει στα χέρια του το Facebook για εσάς!



πηγή: secnews



Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/1/13 01:24

    ζήτω τα facebookάκια ..δωστε τα πρωσοπικά σας δεδομένα βλάκες μόνοι σας... βλάκες εβλάκεςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/1/13 08:48

    Αγαπητή ιδιοφυία 1¨24. Τί να τα κάνουν τα προσωπικά δεδομένα τα δικά μου και του κάθε "βλάκα" εφόσον δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα για να ζητήσει ο εισαγγελέας την άρση του αππορήτου του λογαριασμού του?
    Μακάρι ιδιοφυή μου φίλε το facebook να βοηθάει την αστυνομία να διετελέσει το έργο της. Εγώ όπως και πολλοί άλλοι "βλάκες" δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, οπότε και τίποτα να ανησυχούμε. Τα δεδομένα μας (προς το παρον) τους είναι απολύτως άχρηστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/1/13 11:22

      Συμφωνω μονο στο οτι οταν εισαι καθαρος δεν εχεις να φοβασαι τιποτα. Μην εισαι τοσο σιγουρος οτι τα στοιχεια σου ειναι τελιως αχρηστα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/1/13 15:49

      Κοίτα, είμαι σίγουρος ότι τα στοιχειά μας πωλούνται από τος facebook, προς εταιρίες δημοσκοπήσεων έναντι αδράς αμοιβής. Αντί να βγαίνουν στους δρόμους και να κάνουν χρονοβόρες δημοσκοπήσεις, έχουν έτοιμα σε ηλεκτρονική μορφή τα στοιχεία που χρειάζονται. Δεν ήθελα να το γράψω αυτό στο προηγούμενο post για να μην το κάνω τεράστιο..

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος8/1/13 16:48

    Δεν παράνομο άρα δεν έχω τίποτα να κρύψω. Αυτό δεν είναι δικαιολογία. Δεν θέλω να θίξω κανέναν που σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο, αλλα κατά την ταπεινή άποψη εγώ τον θεωρώ αφελή. Δεν τίθεται θέμα αν είσαι παράνομος η όχι, το ίδιο το Facebook παράνομη ως προς το προσωπικό σου απόρρητο. Ανεβάζετε μια φωτογραφία σας και για κάποιο λόγο αποφασίζεται να την διαγράψετε. Με ποιο δικαίωμα το Facebook την αρχειοθέτη στο προσωπικό του αρχείο? Όταν αποφασίζεται να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook για πιο λόγο δεν σας αφήνει να το διαγράψετε? Η μονη επιλογή που σας δίνει είναι η απανεργοποίηση του. Οποτε δεν μπορούμε να λέμε "Δεν κάνω κάτι παράνομο οποτε δεν με πειράζει που το Facebook δίνει τα στοιχεια μου οπουδήποτε". Παραβιάζεται το προσωπικό σου απόρρητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *