ροή ειδήσεων

"Ψαχτήρι" για τις ζωές μας από το facebook


Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, το Facebook, παρουσίασε μία νέα μηχανή αναζήτησης που θα αξιοποιεί τον όγκο δεδομένων των χρηστών του, με τα δισεκατομμύρια των φωτογραφιών τους και το ένα τρισεκατομμύριο διαπροσωπικές συνδέσεις...

Πιο συγκεκριμένα, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια, ο ισχυρός άνδρας του Facebook, Mark Zuckerberg, παρουσίασε το Graph Search Beta, τη μηχανή αναζήτησης που δεν αναζητά λέξεις-κλειδιά σε ιστοσελίδες (όπως κάνει το Google) αλλά ψάχνει σε προσωπικές πληροφορίες.

Όπως αναφέρεται στο FoxNews, η νέα μηχανή αναζήτησης θα εμφανίζεται σαν μία μεγαλύτερη μπάρα αναζήτησης στο πάνω μέρος της κάθε σελίδας. Ο χρήστης θα μπορεί να πληκτρολογεί μερικές λέξεις, όπως για παράδειγμα «φωτογραφίες που μου άρεσαν» ή «φίλοι φίλων που είναι ελεύθεροι στην τάδε περιοχή», και η σελίδα θα ανανεώνεται αμέσως με αποτελέσματα από την ιστοσελίδα. Με λίγα λόγια, ο χρήστης θα μπορεί να κάνει αναζητήσεις βάσει γεωγραφικής θέσης, περιεχομένου που τον ενδιαφέρει και δραστηριότητας. Όταν το Facebook, όμως, δεν θα μπορεί να φέρει αποτελέσματα για μία αναζήτηση, τότε θα εμφανίζονται αποτελέσματα από τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft, στα πλαίσια της συνεργασίας που έχουν οι δύο εταιρείες από το 2007.

Ο Zuckerberg κατέστησε σαφές πως η μηχανή σχεδιάστηκε με γνώμονα το σεβασμό στο ιδιωτικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα και θα επιστρέφει αποτελέσματα μόνο από τις πληροφορίες που μοιράζεται κάθε μέλος του με αυτόν που κάνει την αναζήτηση. Δηλαδή, όπως ευκρινώς αναφέρει το Businessweek, κάθε χρήστης βλέπει διαφορετικά αποτελέσματα, γιατί σχετίζεται και μοιράζεται διαφορετικά πράγματα με διαφορετικά μέλη του Facebook.

Το Graph Search είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά και μόνο σε περιορισμένο αριθμό χρηστών.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *