ροή ειδήσεων

Guardian: Χρονιά του πεπρωμένου της Ελλάδας το 2013


Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα απέχει πολύ από το τέλος της, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του ο Guardian, τονίζοντας ότι το 2013 θα είναι ένα κρίσιμο έτος κατά τη διάρκεια του οποίου θα φανεί αν η χώρα θα παραμείνει ή όχι στην ευρωζώνη...

Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, οι επόμενοι 12 μήνες θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας. «Αν και οι Έλληνες κατάφεραν να συμφωνήσουν για πρώτη φορά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο, η ίδια, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, μας ενημέρωσε ότι απέχουμε κατά πολύ από το τέλος της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη Γηραιά Ήπειρο», σημειώνει.

«Έπειτα από πέντε χρόνια συνεχούς ύφεσης, ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης μπαίνει στο 2013 με την ανεργία να αγγίζει το 26%, έναν στους τρεις πολίτες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και εν αναμονή πιο σκληρών μέτρων λιτότητας», τονίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη δήλωση του Γ.Στουρνάρα, ο οποίος είχε πει στους Financial Times πως η Ελλάδα δεν έχει διαφύγει τελείως τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης.

Ο Guardian αναφέρει ότι οι αναλυτές μιλούν για έναν χρόνο ο οποίος θα αποτελείται από δύο μέρη. Οι γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου αναμένεται να παίξουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε αυτόν.

Μόνο τότε, σύμφωνα με τους ειδικούς, με μια νέα κυβέρνηση στο Βερολίνο, θα μπορέσει να ληφθεί η οδυνηρή απόφαση της διαγραφής του τεράστιου ελληνικού χρέους.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *