ροή ειδήσεων

Ζωή, Μυρτώ, Αΐσα... H ζωή που δεν έζησαν!

Ισότητα, ισχυρό ή αδύναμο φύλο και θεωρίες επί θεωριών. Σε μια κοινωνία ανδροκρατούμενη, σε έναν πλανήτη ανδροκρατούμενο η θέση της γυναίκας μετά από 2013 χρόνια συνεχίζει να είναι αδύναμη...

Όχι σε επίπεδο κοινωνικό, οικογενειακό, επιστημονικό ή επαγγελματικό. Δυστυχώς τα πιο σοβαρά επιτεύγματα της δεν μετράνε. Στη « ζούγκλα» επιβιώνει ο πιο δυνατός και η γυναίκα πάντα θα είναι αδύναμη. Και επειδή αυτό δεν αλλάζει, όσο κι αν η ανθρωπότητα προχωράει (ή τουλάχιστον έτσι νομίζει) περιστατικά άγριας κακοποίησης θα μας κόβουν κάθε τόσο για λίγο τη μιλιά.

θα αντιδρούμε (για λίγο) και η ζωή θα συνεχίζεται. Μέχρι το επόμενο θύμα. Μέχρι το επόμενο ανάθεμα σε κάποιο αρρωστημένο μυαλό που αφαιρεί τη ζωή ενός κοριτσιού χάριν της δύναμης του.

Και όχι αυτό δεν είναι μία ακόμη επίπτωση της κρίσης, ούτε φυσικά μόνο της Ελλάδας. Είναι η συνέπεια της έλλειψης παιδείας, είναι η συνέπεια να προστατεύουμε τον «άνθρωπό» μας και ας βλέπουμε ότι είναι επικίνδυνος για τους άλλους. Είναι τελικά η ασυνέπεια να δεχθούμε ότι άλλο αδύναμος και άλλο αδύνατος. Άλλο δυνατός και άλλο ισχυρός.

Για κάθε Ζωή της Ξάνθης υπάρχει και μια Ινδή φοιτήτρια που χάνει τη ζωή της στα χέρια τεράτων. Τι κι αν είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους; Υπάρχει ακόμη μία Μυρτώ στην Πάρο που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο εδώ και 4 μήνες. Τι κι αν είχε την ομορφιά και την παιδική αθωότητά της;

Υπάρχει ακόμη μια δήμαρχος στο Μεξικό που κάνει αυτό που πολλοί που φοράνε παντελόνια δεν μπορούσαν να κάνουν. Τα βάζει με τα καρτέλ των ναρκωτικών και το πληρώνει με τη ζωή της. Τι κι αν ήταν μητέρα;

Υπάρχουν τόσα και τόσα περιστατικά που σαν να είμαστε στον Μεσαίωνα δεν τα μαθαίνουμε ποτέ. Θύματα βιασμών ή ενδοοικογενειακής κακοποίησης που δεν μιλούν ποτέ... Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Που δεν διστάζουν ακόμη και να φωτογραφίζονται.

Όπως πριν λίγα χρόνια η Αΐσα από το Αφγανιστάν. Η κοπέλα μπορεί να μην «τιμωρήθηκε» με θάνατο για το γεγονός ότι θέλησε να ξεφύγει από τα χέρια του πολεμιστή άντρα της αλλά χρειάστηκε να πληρώσει με τα κομμένα αυτιά και τη μύτη της την επανάσταση της. Κάτι που το είδε ολόκληρος ο πλανήτης! και αυτό ήταν ίσως η μεγαλύτερη νίκη της!
Πηγή: protothema.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/1/13 14:42

    http://www.youtube.com/watch?v=yBUBaCOztlA
    Και μετα μου λετε εμενα για πολιτισμο και για καημενους πακιστανους ισλαμιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *