ροή ειδήσεων

Huffington Post: «Ελλάδα, πόσο ακόμα για τη χούντα»;

Ο αρθρογράφος Bill Frezza της huffingtonpost.com σε σημερινό του άρθρο παρουσιάζει τη χώρα μας στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, αναφέροντας μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι κοντά στο να δεχθεί ένα απολυταρχικό καθεστώς. Ο αρθρογράφος προτείνει στους αναγνώστες να...

κάνουν μια ανασκόπηση στο ιστορικό παρελθόν της Ελλάδας προκειμένου να αναλυθεί το μέλλον της χώρας. Όπως αναφέρει, η γενέτειρα της Δημοκρατίας σήμερα είναι το παιδί πόστερ για την οικονομική κρίση και κινδυνεύει από την... χούντα.

Σύμφωνα με το άρθρο, η ελληνική πολιτική σκηνή εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναβρασμό, με διάχυτη τη δυστυχία και την απελπισία των πολιτών που προκαλούν αναταραχές και παραβατικότητα στην κοινωνία. Ειδική μνεία γίνεται στην άνοδο των πολιτικών άκρων που σπεύδουν καλύψουν το... πολιτικό κενό της Ελλάδας.

«Από τη μία πλευρά, στην Ελλάδα, έχετε την καρικατούρα του πολίτη, τον τεμπέλη, τον φοροφυγά, τον φυγόπονο, που πίνει ούζα με τους φίλους του στην ταβέρνα και από από την άλλη, έχετε ένα μαχητικό πνεύμα τόσο έντονο που ακόμη και ο Χίτλερ είχε επαινέσει λέγοντας: «Για το καλό της ιστορικής αλήθειας πρέπει να επαληθευτεί ότι μόνο οι Έλληνες, από όλους τους αντιπάλους που μας αντιμετώπισαν, πολέμησαν με τολμηρή και θαρραλέα ψυχή και παροιμοιώδη περιφρόνηση του θανάτου» αναφέρει το άρθρο.

Με αφορμή τις εφόδους που πραγματοποιούν άποροι πολίτες σε δάση και πάρκα για να εξασφαλίσουν ξύλα για τζάκια και σόμπες, ο αρθρογράφος δεν παραλείπει να διαπιστώσει ότι «Τα καλά νέα είναι ότι τώρα που θα δέντρα εξαφανίζονται, λιγότεροι Έλληνες θα κατηγορούν τους αδίστακτους εργολάβους ή τους Τούρκους πράκτορες ότι βάζουν φωτιά στα δάση». Δεν λείπουν οι αναφορές μάλιστα και στα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα και θέτει το ερώτημα «Πόσος καιρός θα χρειαστεί μέχρι να έχει κάποιος την «έξυπνη» ιδέα να βάλει μια φωτιά στο Κοινοβούλιο.

Ο Bill Frenza διερωτάται ακόμη αν υπάρχει περίπτωση να δούμε έναν νέο Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα. Και καταλήγει: «πόσος χρόνος χρειάζεται μέχρι η ταλαιπωρημένη και τρομοκρατημένη μεσαία τάξη στηρίξει μια χούντα που υπόσχεται ασφάλεια; Κάποιος θα πρέπει να επαναφέρει την τάξη όταν τα γερμανικά χρήματα σταματήσουν να ρέουν διότι σίγουρα δεν θα σπεύσουν οι Γερμανοί στρατιώτες να αποκαταστήσουν την ειρήνη».
Επιμέλεια: Αναστασία Γαλάνη
newpost.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *