ροή ειδήσεων

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Τσιγάρα στο Jumbo σε κοινή θέα!

Με την ανοχή της κυβέρνησης, πολυνομοσχέδιο επιτρέπει να πωλούνται καπνικά είδη χωρίς κανέναν περιορισμό στον τρόπο που προωθούνται. Τσιγάρα και είδη καπνού...
σε κοινή θέα, δίπλα από παιχνίδια στο πολυκατάστημα jumbo αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον να κάνει το δέον και αυτό που συμβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Λονδίνο, δηλαδή να επιβάλλει την πώληση καπνικών ειδών σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Χωνί" το πολυνομοσχέδιο που χωρίς σκέψη ψήφισαν οι κυβερνώντες επιτρέπει στα πολυκαταστήματα να πωλούν προϊόντα καπνού, ωστόσο δεν φαίνεται να προβλέπεται ο τρόπος με τον οποίο αυτά θα προωθούνται.

Στη Μεγάλη Βρετανία τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα σε καμία περίπτωση δεν εκτίθενται σε κοινή θέα και βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο δεν έχουν πρόσβαση οι ανήλικοι. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στο Εδιμβούργο της Σκωτίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ
Πώς όμως επιτρέπεται στη χώρα μας αυτό που απαγορεύεται αυστηρά στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Το πολυνομοσχέδιο το οποίο ψήφισαν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης προβλέπει το άνοιγμα της αγοράς των καπνοβιομηχανικών προϊόντων. Έτσι,λοιπόν, τα πολυκαταστήματα θα έχουν το δικαίωμα να έχουν στα ράφια τους σε κοινή θέα πακέτα με τσιγάρα, καπνούς και διάφορα καπνικά προϊόντα που μέχρι τώρα συναντούσαμε μόνο σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα.

Μέσα στη μανία της, λοιπόν, η κυβέρνηση Σαμαρά να εξαφανίσει τα περίπτερα, δίνει το δικαίωμα να πωλούνται καπνικά προϊόντα ακόμη και σε super markets!

Προφανώς αυτή η τακτική διαφέρει κατά πολύ από την ευρωπαϊκή γραμμή σε αυτά τα θέματα. Το πρόγραμμα EU Pilot και οι αυστηρές διατάξεις που έχουν επιβληθεί από τον νέο επίτροπο της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης επιβάλλει τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα να τοποθετούνται μέσα σε ειδικά συρτάρια συγκεκριμένων διαστάσεων, με τον πωλητή που θα υπάρχει στο κατάστημα να παραδίδει στον πελάτη τα τσιγάρα που διαθέτει.

Άραγε για ποιο λόγο δεν συμβαίνει αυτό και στη χώρα μας; Γιατί η κυβέρνηση επιτρέπει την έκθεση τσιγάρων μπροστά στα μάτια ανήλικων που θα μπορούν πολύ εύκολα να απλώσουν το χέρι και να αγοράσουν ο,τι θέλουν. Και επιπλέον τι θα γίνει με τους περιπτεριούχους και τους ψιλικατζήδες που πλήττονται σοβαρά από αυτή την τακτική;
Πηγή: newsbomb.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/1/13 22:07

    τελικα το ψεμα δεν εχει ορια..... που τα ειδατε τα τσιγαρα στο jumbo??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/1/13 22:13

    kai ???? ti ????? sto peripterw den exei ...i ti ? fovaste min ta doun ta paidia ? ...kai otan ta stelnete na agorasoun gia ton papou tin giagia ton mpampa i tin mama...tou aderf....ktl...i mesa sto idio sas spiti stin gitonia i stous filous den vlapti mono sta "jumbo" a papapapa...ironia...siga ta laxana fwvaste min sas xalasoun tisvromodoulies sta periptera e ? ade stamatisete me tin koroidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/1/13 02:17

    re sovareutite ligo. valte to mualo sas na doulepsei. tixenei simera na perasa apo ta jumbo kai na eida ta "eidi kapnou" pou anaferoun. kai?? kapnika prointa den pwlousan para mono filtrakia xartakia kapno8ikes klp. auta mporeis na ta vreis padou. telika odws to psema dn exei oria...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/1/13 09:31

    kala pou mou to ipate na pao mipos moro na to bro pio ftina !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *