ροή ειδήσεων

«Απόψεις ενός χρεοκοπημένου», άρθρο του αυστριακού Profil για τον Γ.Παπανδρέου

Γιατί είναι περιζήτητος ομιλητής
Το αυστριακό εβδομαδιαίο περιοδικό Profil, το οποίο είχε ανακηρύξει τον Γιώργο Παπανδρέου «Άνθρωπο της χρονιάς» για το 2011, φιλοξενεί τη Δευτέρα νέο άρθρο για τον πρώην πρωθυπουργό... το οποίο φέρει τίτλο «Απόψεις ενός χρεοκοπημένου» και επικεντρώνεται στις περιζήτητες διαλέξεις του σε πανεπιστήμια.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συγκεντρώσει στο βιογραφικό του προσόντα που λίγοι διαθέτουν: ως πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011 ήταν ένας από αυτούς που «συνδιαμόρφωσαν» τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ κατά την άποψη ορισμένων, ήταν ένας από εκείνους που την συμπροκάλεσαν.

Κατά τη διαδικασία διάσωσης της χώρας, γράφει το περιοδικό, ο κ. Παπανδρέου κατάφερε να εκνευρίσει σχεδόν όλους τους αρχηγούς κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να συμπαρασύρει κατά την αποχώρησή του το ΠΑΣΟΚ στην άβυσσο.

Επί δύο χρόνια, ο γόνος της -«ξοφλημένης» πλέον πολιτικά- δυναστείας βρισκόταν στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, έστω και αν κατάφερε να κερδίσει μόνον λίγους φίλους, συνεχίζει το άρθρο. Συνέλεξε όμως εμπειρίες που θα προτιμούσε κανείς να τις ακούει παρά να τις βιώνει ο ίδιος. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο ο κ. Παπανδρέου είναι τώρα περιζήτητος ομιλητής.

Σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, το τελευταίο τρίμηνο του 2012 ο κ. Παπανδρέου έδωσε μια σειρά διαλέξεων στο Χάρβαρντ, με τον καθόλου ειρωνικό τίτλο «Πώς να επανασχεδιάσουμε την Ευρώπη», ενώ και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια θεωρεί πολύ μεγάλη τύχη που έχει εξασφαλίσει τον Παπανδρέου για ένα σεμινάριο το επόμενο θερινό εξάμηνο, όπως ανακοίνωσε ο κοσμήτορας της σχολής, Ρόμπερτ Λίμπερμαν, την περασμένη εβδομάδα.

Το δημοσίευμα του αυστριακού περιοδικού καταλήγει με το συμπέρασμα, σε αντίθεση με την Ελλάδα, ο Παπανδρέου μπορεί να σταθεί στα πόδια του από οικονομική άποψη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *