ροή ειδήσεων

Ο stick-ματισμένος

Του Κώστα Βαξεβάνη 
Πώς το είχε πει ο Βενιζέλος, μετά την διαρροή από την Εισαγγελία ότι στικάκι δημιουργήθηκε στις 8 Ιουλόυ του 2011; «Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη,αγαπάει και τον νοικοκύρη»; Έτσι ακριβώς. Αφού ο Βενιζέλος παρέπεμψε τον Παπακωνσταντίνου, αφού δεν απάντησε ποτέ... τι έκανε έχοντας 7 μήνες παράνομα τη λίστα στην τσέπη του,επιχείρησε να μετατρέψει ένα εύρημα σε αθωωτικό στοιχείο για τον ίδιο.

Ετσι αφού έχει υποστηρίξει πως η πρώτη συνάντησή του με τον Διώτη ήταν αρχές Αυγούστου οπότε και παρέλαβε το USB,οποιοδήποτε αντίγραφο έγινε πριν τον Αύγουστο, δεν ενοχοποιεί αυτόν. Με αυτή τη συλλογιστική ως ασφάλεια, ξεκίνησε να αποδίδει ευθύνες με τον τρόπο που συνηθίζει. “Ο Διώτης μοίραζε τα στικάκια σαν μαρουλόφυλλα”, “πείτε τώρα ποιος έδωσε το στικ στο HOT DOC”και λοιπά. Λίγες μέρες πριν ενοχοποιήσει τον Διώτη,είχε στήσει στο απόσπασμα τον Παπακωνσταντίνου. Και ξαφνικά όλα γκρεμίζονται.

Όπως αποκαλύπτεται από τα δημοσιεύματα της 8ης Ιουλίου του 2011,ο Βενιζέλος συνάντησε τον Διώτη αλλά και τον Παπανδρέου στη Βουλή εκείνη τη μέρα. Η συνάντηση μάλιστα και η σύσκεψη που ακολούθησε με υπουργούς,είχε αντικείμενο την φοροδιαφυγή.Είναι δυνατόν σε μια τέτοια συνάντηση να μην συζητήθηκαν τα μοναδικά αποκαλυπτικά στοιχεία για φοροδιαφυγή που είχε στη διάθεσή της η ελληνική κυβέρνηση;Η λίστα Λαγκάρντ;

Εκείνη τη μέρα λοιπόν σύμφωνα με τα στοιχεία της Εισαγγελίας,υπήρξε ένα αντίγραφο της λίστας. Το έκανε ο Διώτης και το παρέδωσε;Το έκαναν όλοι μαζί;Η ουσία είναι πως ο Βενιζέλος ψεύδεται.Συνάντησε τον Διώτη ένα μήνα πριν από την ημερομηνία που λέει ότι τον συνάντησε και η απλή λογική είναι πως στην πρώτη συνάντησή του ως Υπουργός Οικονομικών με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα,παρέλαβε τα στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ.Πόσο μάλλον όταν αυτό ήταν το θέμα της συνάντησης.

Η «αστυνομική» διαλεύκανση της υπόθεσης,αποδεικνύει ένα πράγμα.Πως στην υπόθεση αυτή λέγονταν και λέγονται συνεχώς ψέματα.Πότε πήραν τη λίστα;Τι έκαναν με αυτή;Γιατί δεν την αξιοποίησαν;Και βέβαια ποιός την αλλοίωσε;
Το τελευταίο δεν είναι το σημαντικότερο,αφού είναι μια πλευρά μόνο της συγκάλυψης .Στο HOT DOC που είναι στα περίπτερα,αποκαλύπτουμε πότε πραγματικά έγινε η αλλοίωση της λίστας αλλά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο παραλήφθηκε.Αυτή η παραλαβή που βαφτίστηκε «παράνομη»,παρά τις μαρτυρίες για το ότι ήταν μια επίσημη παράδοση υλικού,ήταν η βάση της συγκάλυψης και της μη αξιοποίησης.

Κάθε κομμάτι που αποκαλύπτεται στην υπόθεση,συνθέτει το κάδρο του ψέματος.Ο Βενιζέλος λοιπόν είπε ένα ακόμη.Αν το ψέμα που είπε είναι για να καλύψει τον εαυτό του ή μια σειρά από πράγματα που πρέπει να κρυφτούν,θα το δείξει ίσως η έρευνα. Παραμένει ωστόσο ο πιο stick-ματισμένος απ όλους.
koutipandoras

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *