ροή ειδήσεων

Τριπλό "χαστούκι" για 100.000 τραπεζικούς υπαλλήλους - Καταργούνται επιδόματα, μειώνονται μισθοί και συντάξεις

Τριπλό σοκ για μισθούς, θέσεις εργασίας και συντάξεις φέρνουν για 100.000 τραπεζικούς υπαλλήλους οι αλλαγές που προωθούνται στις συλλογικές τους συμβάσεις...
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο προς κατάργηση είναι δύο επιδόματα (γάμου και ισολογισμού) ενώ στο τραπέζι βρίσκονται οι απολύσεις αλλά και το ύψος των συντάξεων.

Η εξέλιξη που αποτελεί προπομπό ενός νέου γύρου μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις που καταβάλλουν 35 ασφαλιστικά ταμεία, είναι το ότι η Αναλογιστική Αρχή απέρριψε τη μελέτη της ΟΤΟΕ για την εξαίρεση του ΕΤΑΤ από την ένταξή του στο “μεγάλο” επικουρικό των μισθωτών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και πλέον δρομολογείται η ενσωμάτωσή του στο ενιαίο επικουρικό με επανυπολογισμό των παροχών του.

Ανατροπές έρχονται και για τους μισθούς 55.000 εν ενεργεία τραπεζοϋπαλλήλων καθώς στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων που αρχίζουν τη Δευτέρα για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης είναι προς κατάργηση το επίδομα γάμου και το επίδομα ισολογισμού, μετά τις 15 Μαϊου που λήγει η ισχύς της σημερινής σύμβασης.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων τονίζουν οτι θα υπάρξουν στοχευμένα προγράμματα εθελουσίας εξόδου για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Σύμφωνα με εκτιμ΄σεις των τραπεζών ο αριθμός των υπαλλήλων θα μειωθεί κατά 20.000- 25.000 μέχρι το τέλος του 2015 και παράλληλα λουκέτο θα μπει στο 30-40% των καταστημάτων.
newsit.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/2/13 09:20

    ετσι ρημαχτε τους,οταν μας κλεβουν αυτοι ειναι ωραια ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/2/13 09:46

    9:20 mallon ksexnas oti einai ergazomenoi kai autoi, pou exoun ipostei meioseis opos kai esi kai plironoun forous opos kai esi. mperdeueis tous trapezites me tous trapezikous. ti mp....a me ti vourtsa, if you know what I mean

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/2/13 09:59

    Γιατι σε κλεβουν αυτοι?Δεν ειμαι τραπ.υπαλλ.Πως σε κλεβουν δηλαδη?Οποιες μειωσεις και να γινονται την πληρωνουν ολοι.Τα λεφτα θα λοιπουν απο την τοπικη αγορα.Κοψε λοιπον τις μαλακιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/2/13 10:58

    Ρε βλάκα τα λεφτα που πληρώνεις στις τράπεζες δεν πανε στους υπαλλήλους που δουλεύουν 8ωρο για 800-900 ευρω ηλιθιε. Πανε στους τραπεζίτες οι οποίο δεν σου έδωσαν λεφτα με το ζόρι, μόνος σου πηγές και δανειστηκες για να πας διακοπές να πάρεις αμάξι και Σπιτι και ήξερες ότι θα τα δώσεις πίσω με τόκο. Πρώτον δεν ειναι κλέφτες αυτοι, εσυ είσαι βλάκας.
    Και δεύτερον οι υπάλληλοι δεν σου φταίνε σε τιποτα την δουλειά τους κάνουν για ταΐζουν την οικογενεια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/2/13 12:07

    εγω ειμαι βλακας η εσυ? εχω δει εγω τραπεζικους με τζιπ και βιλες ,οχι ολοι βεβαια οταν εσυ και γω δουλευουμε για 600-700 ευρο και αυτοι παιρνουν 2000 συνταξη και 1000000 ευρο εφαπαξ ε? τι ωραια που ειναι! πιο πολυ κουραζονται αυτοι απο μας ? τους εργατες των 33,50 ευρο την ημερα (τοσα παιρνω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΕΙΧΑΤΕ ΛΗΣΣΑΞΕΙ , ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝΕ,ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ Ε? ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/2/13 12:32

    πατηστε στο google " οι τραπεζικοι κλεβουν" να δειτε.λεει : εκατονταδες τραπεζικοι υπαλληλοι κατακλεβουν πολλα εκατομυρια απο αδρανεις λογαριασμους χιλιαδων πολιτων ,χωρις να γινονται αντιληπτοι >αφου αναφερει κιαλλα.....λεει,Oμως οι αδρανεις λογαριασμοι φαινεται οτι γινονται στοχος των τραπεζικων υπαλληλων οι οποιοι μεσω τω ον λαιν συστηματων μπορουν ευκολα να τους εντοπισουν υπαιξερωντας τεραστια χρηματικα ποσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *