ροή ειδήσεων

Επεισόδιο στην Κάλυμνο: Πήγαιναν για αεραπόβαση; - Τι δείχνουν 4 ελληνικά ραντάρ

Νέες διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση της προσέγγισης και υπέρπτησης εθνικού εδάφους από τουρκικό ελικόπτερο το βράδυ της Κυριακής στις 23:30 στην περιοχή της Καλύμνου, καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις... ότι επιχειρήθηκε (ή πραγματοποιήθηκε;) προσέγγιση ελληνικού εδάφους.
Στην περιοχή του όρμου Βαθύ της Καλύμνου, η νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα ήταν πολύ "θερμή" με πλήρη κινητοποίηση στρατιωτικών μονάδων.
Οι πληροφορίες που συγκλίνουν στο γεγονός ότι ενδεχομένως είχαμε «πρόβα θερμού επεισοδίου».

Άλλες πληροφορίες μιλούν για 2 ελικόπτερα, αλλά από το ΓΕΕΘΑ διαψεύδεται η ύπαρξη δεύτερου ελικοπτέρου (ακόμα να εκδοθεί ανακοίνωση και για το πρώτο, βεβαια)- Μια αξιόπιστη πηγή από το ΓΕΣ αναφέρει ότι διαπιστώθηκε "πρόθεση προσέγγισης εδάφους" ενώ από χθες δύο νησίδες ο Άγιος Σιδερής, κοντά στην Κάλυμνο και η Γαϊουδουρόνησος κοντά στην Καλόλιμνο, οι οποίες δεν φυλάσσονται έχουν τεθεί υπό στενή παρακολούθηση.
Το σίγουρο είναι ότι τέσσερα ραντάρ, (ένα στην Κάλυμνο, δύο στην Κω και ένα στην Λέρο που είναι και το μεγαλύτερο της περιοχής) δεν μπορούν να δώσουν σαφείς απαντήσεις για το είδος και την κατεύθυνση της απειλής.
Ο στόχος σε καμία περίπτωση δεν εντοπίστηκε και δεν παρακολουθήθηκε σε όλη την πορεία του, κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Στα Ίμια για ελάχιστα λεπτά χάθηκε η οπτική επαφή με την νησίδα όταν παρεμβλήθηκε η τουρκική φρεγάτα "Γιαβούζ" κι εκεί έγινε το κακό..
Το παραπάνω γεγονός κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρό καθώς είναι η πρώτη φορά από τα γεγονότα των Ιμίων της 30ηςπρος την 31η Ιανουαρίου του 1996 που διαπιστώνεται ανάλογης μορφής τουρκική κινητικότητα με στόχο εθνικό έδαφος.
Το εθνικό σύστημα αεράμυνας αντέδρασε ακαριαία και τα F-16 βρέθηκαν στην περιοχή από τα readiness της Κρήτης, αλλά αυτό το θεωρούμε αυτονόητο γνωρίζοντας την ποιότητα των ανθρώπων που επανδρώνουν τις Μοίρες της ΠΑ.
Όμως χρειάστηκαν ακριβώς 13' για να φτάσουν στην περιοχή του εντοπισμένου στόχου και αυτός είχε αναχωρήσει, αφού τα ελληνικά μαχητικά είχαν φυσικά εντοπιστεί από τα τουρκικά ραντάρ και ενημερώσει εν συνεχεία το ελικόπτερο.
Αυτό όμως που χρήζει δεύτερης ίσως και τρίτης ανάγνωσης είναι η τουρκική αυτή «απόπειρα» και το γεγονός ότι ποτέ μια τέτοια ενέργεια δεν μένει εκεί. Πάντα αποτελεί τον προπομπό μιας νέας επιθετικής φύσεως τουρκικής πρωτοβουλίας η οποία –και γνωρίζοντας τη «γραφή» των Τουρκικών επιτελείων - είναι σίγουρο πως θα έρθει.
defencenet


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/2/13 11:09

    Να τεθουν σε επιφυλακι ολες οι αμφιβιες μοιρες του αιγαιου,Ροδου,κω,χιου,σαμου,και μυτηλινης..Λιμενικα πλοιαρια,και πλοια του πολεμικου ναυτικου να τεθουν σε συχνες περιπολιες στης γνωστες hot ζωνες..Απ οτι φαινεται,θα εχουμε θερμο επεισοδιο,και αυτη την φορα,θυματα θα ειναι αλλοι.........!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/2/13 14:33

      Πολύ σωστά τα λες. Να τεθούν όλοι οι παραπάνω σε επιφυλακή κι εσύ να κάθεσαι σα μαλάκας στον καναπέ σου και να τους χαζεύεις. Να πολεμήσουν άλλοι επειδή γουστάρεις εσύ που θα κάθεσαι με το φραπέ σου να κοιτάζεις. Βρε δε γαμιέσαι .

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/2/13 16:13

    Τη λες βρε γαμω το σπιτι σου γιοτα , γιοτα!!!!αχρηστο ποντικι τοθ πεζικου..αν δεν ξερεις ποιος ειμαι και τη δουλεια κανω,καλο ειναι να βγαλεις το σκασμο αορκιστε καριολι πεζικαριε κηδεια , κηδεια...αντε τραβα να παιξεις κανενα κινο ηλιθιε πεταχτηκες κιολας..Τετοιοι μαλακες σαν και εσενα υπηρετησαν την πατριαδα και δεν ξερουν που πανε τα 5..ζωο ε ζωο..Αντε τραβα στην μανα σου να σου πλυνει τα σωβρακα μαλακα γελιε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/2/13 21:05

      Τι δουλειά κάνεις ρε σαχλαμάρα τέτοιο γατόνι που είσαι? Εγώ υπηρέτησα στο ναυτικό, έκανα μήνες ολόκληρους σε αντιτορπιλικό και θα βγεις να μου την πεις εσύ ο μαλάκας που όλη μέρα τον παίζεις? Άντε στη μανούλα σου να σε κάνει μπανάκι που έχεις και γνώμη και θέλεις να τεθούν σε "επιφυλακί" οι μοίρες (ξέρεις και τη μοίρα ρε παλιομαλάκα που σε κόβω όχι για Ι5 αλλά για ΙΧ).

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/2/13 22:23

    Αντε μωρη αλικη στο ναυτικο..πηγαινε να τρυψεις καμια πλωρη..καθε φορα που επανδρωνουμε την κανονιοφορο βρε ηλιθιε σας εχουμε για καμαριερες,δεν το εχεις καταλαβει μωρη αδερφαρα...αλλα πες,μονο οι αδερφες σαν εσενα πανε ναυτικο,μονο οι γιοταδες,Ι5 παλικαρι μου θα εισαι εσυ και το πιστευω αυτο,θα σε ειχανε να τριβεις την πλωρη καθε μερα και να περνας με βερνικι τα ξυλα..αχαχαχαχαχαχα αντε απο εκει μωρη μοδιστρα που μιλας κιολας...μπαζο ε μπαζο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/2/13 23:01

      Έλα, πολλά λες. Τράβα στη μαμάκα σου να σε κάνει μπανάκι και να της πεις να πλύνει καλά το τσουτσουνάκι (αν το βρει) γιατί με τόση ταλαιωρία στα χέρια σου έχει πάθει ψωρίαση. Κι εσύ ένα από τα γιουσουφάκια που είχαμε για να ξεχαρμανιάζουμε στο πλοίο είσαι, μου αρέσει που λες οτι επΑΝΔΡΩΝΕΤΕ. Τι επανδρώνετε μωρή λουλού, η επάνδρωση γίνεται από ΑΝΔΡΕΣ όχι από γιουσουφάκια. Ο δικός σου ο ρόλος είναι άλλος, τράβα στον καθρέφτη να δεις τι στάζει από τα χείλια σου κι έλα μετά να τα ξαναπούμε (αν είσαι καλό παιδί θα σε αφήσω να μας ξανα ... θηλάσεις μιας και το κατέχεις το σπορ).

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος14/2/13 00:07

    χαχαχαχαχαχχαχ σε λυπαμε ρε φιλε..πραγματικα σε λυπαμε σε καει η αληθεια μαλακα γιαυτο!!!γιοσουφακια να ξερεις αχριστο χςρικο υδατο εισαστε εσεις και το ξερεις,αχριστοι γιοταδες το ελληνικου στρατου...τραβα στην μαμακα σου να σου πλυνει τα σωβρακακια και μετα αντε να τρυψεις καμια πλωρη...επερνες και την κουλουρα σου ναυτακι αν επεφτες στην θαλασσα να σοζωσουνα?μην φοβασε η γιοταδες επιπλεουν,δεν σας το ελεγαν?χαχαχαχαχαχα αντε γιοτα να κανεις τον τιτανικο μπροστα στην πλωρη,αντε πουλακι μου που θα μας την πες κιολας...αχριστε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/2/13 08:37

      Καλά, είσαι εντελώς γελοίος. Ξέχασες βέβαια τα βύσματα που βάζαν οι μαμάδες σας για να λουφάρετε τις υπηρεσίες και να χώνετε τις σειρές σας. Εμείς στο ναυτικό δεν είχαμε τέτοια, εμείς υπηρετήσαμε σε πραγματικά επαγγελματικό στρατό την ώρα που εσείς κάνατε αλλαξοκωλιές με τους καραβανάδες για να λουφάρετε 2-3 μέρες άδεια. Βγάλε το σκασμό λοιπόν και σταμάτα να μας το παίζεις πολεμισταράς κι εσύ και όλοι οι αρχιτσάτσαροι βυσματούχοι γλύφτες. Σας ξέρουμε καλά κι εσάς και τα καμώματα σας.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος14/2/13 12:52

    χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχ τη λες βρε ηλιθιε που θα μας πεις και βυσματα...εσεις βαζατε τα βυσματα για να μην τρεχετε στα βουνα και ιδρωσει το κωλαρακι σας,γιατη κατι τυποι σαν και εσενα καλομαθημενη,που τα εβρισκαν ολα ετοιμα οταν ξυπνουσαν πηγατε ναυτικο,και πας στοιχημα φιλε εσυ πρεπει να εισαι πανω απο 150 κιλα γεματος χοληστερινη και λιπος σαν το βοδι..που δεν εχεις ιδεα τη θα πει γυμναστικη,ηλιθιε ε ηλιθιε,θα πεις και εμας βυσματα,εμεις τουλαχιστων θα δωσουμε το αιμα μας για την πατριδα μας,και θα ειμαστε οι πρωτη που τα τρεξουν,εσυ βρε γιοτα αν σε καλεσουν να πας να πολεμισεις θα γλυψεις κανενα κωλαρακι κανενος βουλευτη οπως εκανες παντα για να μην πας,αδερφαρα ε αδερφαρα..Εμεις φιλε λεμε τον εθνικο υμνο και δακρυζουμε καθε βραδυ πριν παμε για υπνο,κανουμε επαρση σημαιας και καθομαστε προσοχη,οχι σαν εσας που οταν ειπασταν στον ¨"πυρπολιτη" κατεβαζατε σημαια τα ναυτακια,καθομασταν εμεις προσοχη και οι αρχικελευστες και ναυτες τριβατε την πλωρη...αορκιστη γιοταδες,αχριστοι του ελληνικου στρατου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/2/13 15:39

      Ένα-ένα μας τα βγάζεις. Εκτός από βυσματίας και γλύφτης είσαι και γιουσουφάκι της Χρυσής Αυγής λοιπόν (έπρεπε να το καταλάβω με την ορθογραφία σου, αλλά δεν πίστευα οτι εκεί δέχονται τις αδερφές).
      Λοιπόν, αρκετά ασχολήθηκα με ένα ελεεινό και τιποτένιο πλάσμα σαν και του λόγου σου, βλάκα, αγράμματο, αστοιχείωτο, κοντοστούπη, ασχημομούρη και χτικιάρη. Εσύ μόνο ξέρεις τι απωθημένα έχεις από τη θητεία σου (αν υπηρέτησες, διότι τα τραβεστόνια τα διώχνουν τη μέρα της κατάταξης)και μας το παίζεις και κομάντο.
      Σου εύχομαι πολλές χαρές να βρούνε την κωλοτρυπίδα σου και επίσης να 'χεις το νου σου διότι κάτι γιουσουφάκια σαν κι εσένα τα γουστάρουνε πολύ οι γείτονες και τα κάνουν σουρωτήρια και μη χαρείς και πολύ γι αυτό.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος14/2/13 19:59

    Εχεις δικιο φιλε,αρκετα ασχολειθηκα και εγω με ενα κοντο χοντρο και γιοτα του ελληνικου στρατου,μειωμενο σαν ατομο της κοινωνιας,για εμας απλα δεν υπαρχεται σαν ανθρωποι,απαξιουμε να μιλαμε με εσας,δεν σαν ξερουμε σαν στρατιωτες,μονο σαν μαυρους μεροκαματιαριδες στα καραβια...τιποτα αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/2/13 09:40

      Όλος ο κόσμος το ξέρει οτι όλοι εσείς είστε πούστηδες πρώτα στην ψυχή και μετά στον κώλο. Τέλος. Δεν ασχολούμαι άλλο με ψευτο-gays που στην πραγματικότητα είστε σκατόπουστες του κερατά.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος15/2/13 00:53

    σκάστε ρε τενεκέδες ξεγανωτοι,και οι δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/2/13 11:31

      Άλλος μαλάκας εσύ. Βρε δε γαμιέσαι !!!

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος16/2/13 17:08

    ενοχλεί η αλήθεια τενεκέ ξεγανωτε ? δεν πειράζει, περαστικά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *