ροή ειδήσεων

Έκλεβαν ηλεκτρονικά τους πελάτες και έβγαλαν πάνω από 4 εκατομμύρια!

Ο λόγος για την εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, η οποία διοργάνωννε παράνομα τυχερά παιχνίδια μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών...

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 20 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας εκ των τριών ηγετικών μελών της ομάδας.
Υπολογίζεται ότι τα λεφτά που έβγαλε η ομάδα τα τελευταία 4 χρόνια ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ!
Κατασχέθηκαν 130 Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και πλήθος καταγραφικών μηχανημάτων.

Συγκεκριμένα , συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που έγινε σε 9 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης (Εύοσμος, Αμπελόκηποι, Κορδελιό, Σταυρούπολη, Τούμπα, Ανάληψη, Νεάπολη), είκοσι 20 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας 51χρονος, που φέρεται να είναι ένα από τα τρία ηγετικά μέλη της ομάδας, 11 υπεύθυνοι λειτουργίας των καταστημάτων και 8 πελάτες - παίκτες απαγορευμένων τυχερών παιχνιδιών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η εγκληματική ομάδα συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το 2008, έχοντας ως «ηγετικά μέλη» τρεις Έλληνες, ηλικίας 48, 51 και 48 ετών.
Τα μέλη της ομάδας για να αποφύγουν το νόμο, "εμφάνιζαν", έναντι αμοιβής, ως ιδιοκτήτες των προαναφερομένων καταστημάτων κυρίως ηλικιωμένους, ενώ είχαν ορίσει άλλα άτομα ως υπεύθυνους λειτουργίας.
Επιπλέον, οι εν λόγω υπεύθυνοι διαχειρίζονταν Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και κεντρικούς Υπολογιστές ( server ), μέσω των οποίων παίζονταν τα παράνομα παίγνια και άλλαζαν τις ενδείξεις των Υπολογιστών με διακόπτη ή τηλεχειριστήριο, σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.

Πώς έκλεβαν τους πελάτες

Τα τρία «ηγετικά μέλη» της ομάδας είχαν εγκαταστήσει ειδικό κρυφό λογισμικό στους υπολογιστές των καταστημάτων ενώ σε αποθήκη, στο κέντρο της πόλης, είχαν εγκαταστήσει κεντρικούς Η/Υ - Server , οι οποίοι επικοινωνούσαν με τους αντίστοιχους στο κάθενα από τα καταστήματα.
Με τη συγκεκριμένη εγκατάσταση μέσω διαδικτύου, καθόριζαν το ποσοστό κέρδους και τις χρονικές στιγμές κατά τις οποίες θα απέδιδε το τυχερό παιχνίδι στον χρήστη του τα κέρδη.
Αποτέλεσμα των παραπάνω, ήταν η εξαπάτηση των πελατών, η οικονομική τους ζημία και η ταυτόχρονη αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους από τους δράστες.

Τα ημερήσια κέρδη ανά κατάστημα ήταν από 300 έως 2.000 ευρώ ενώ υπολογίζεται ότι τα έσοδα της εγκληματικής ομάδας κατά τη χρονική περίοδο 2008-2012 ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ.
Σε έρευνες που έγιναν στην προαναφερόμενη αποθήκη και στα καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

130 Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
Πλήθος καταγραφικών μηχανημάτων
Τρεις σκληροί δίσκοι
Πληθώρα χειρόγραφων σημειώσεων με καταστάσεις παικτών-πελατών και
Το χρηματικό ποσό των 2.140 ευρώ

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων αναζητηθέντων μελών.
Πηγή: newsit.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *