ροή ειδήσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ 5-2-13

Ηράκλειο: Έπιασαν Γεωργιανή για κλοπή αλλά βρήκαν και ναρκωτικά
Μια 34χρονη απο την Γεωργία συνελήφθη χθες το βράδυ στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, κατηγορούμενη για κλοπή και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών...

'Οπως γράφει το flashnews.gr η 34χρονη σύμφωνα με καταγγελία 43χρονης Ηρακλειώτισσας, έκλεψε από το κατάστημα της διάφορα προϊόντα μικρής αξίας, ενώ μετά τη σύλληψη της βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν εκατόν εννέα (109) ναρκωτικά χάπια.

-----

AΛΛΟΔΑΠΟΣ -ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ- ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ...



Τρία άτομα εισέβαλαν στο κατάστημα και με την απειλή όπλων άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα.
Ολα έγιναν λίγα λεπτά μετά τις 10.30 στην οδό Ρούσβελτ 3, στο Περιστέρι.
Τρία άτομα εισέβαλαν στο κατάστημα. Με τα όπλα που κρατούσαν ακινητοποίησαν και απείλησαν τη γυναίκα υπάλληλο του κοσμηματοπωλείου. 

Στη συνέχεια άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν στο ταμείο και κοσμήματα άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας κι εξαφανίστηκαν.

Ακολούθησαν αναζητήσεις και το ΙΧ εντοπίστηκε λίγο αργότερα στο παρκινγκ του σταδίου Καραϊσκάκη στο Φάληρο.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά από καταδίωξη συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα πιστόλι.

------

Αλλοδαποί κακοποιοί..κάνουν «φιγούρα» στο Facebook δείχνοντας τα κλοπιμαία..Διαφημίζουν την Ελλάδα ως τον παράδεισο των παρανόμων..


«Πετσετάκια» έκανε τα 100ευρα σε φωτογραφία του στο Facebook. Στο δωμάτιο φαίνονται οι ηλεκτρικές συσκευές αλλά και τσουβάλια πιθανόν αποτελούν κλοπιμαία από διάφορες «επιχειρήσεις»

Στη φάκα οι αλλοδαποί ποινικοί που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για... επίδειξη ισχύος..

Σύμφωνα με το Βήμα,φωτογραφίες στο Facebook με τη λεία τους από ληστρικές επιδρομές εξακολουθούν να επιδεικνύουν αλλοδαποί ποινικοί. Αποτέλεσμα είναι να γίνονται «στόχος» της ΕΛ.ΑΣ.!

Με εντυπωσιακή άνεση και θράσος αναρτούν φωτογραφίες με διαλυμένα χρηματοκιβώτια που έχουν κλέψει από σπίτια και καταστήματα προκειμένου να... εντυπωσιάζουν διάφορους διαδικτυακούς φίλους τους.
Γι' αυτό και παρουσιάζονται σε φωτογραφίες να καταμετρούν τα χρήματα από κλοπές και διαρρήξεις, σαν να πρόκειται για πράξεις ρουτίνας και να ασχολούνται με ανώδυνα χόμπι. Αγνοούν όμως ότι με αυτόν τον τρόπο μπαίνουν στο μικροσκόπιο στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που κατορθώνουν μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης να βρίσκουν στοιχεία για κακοποιούς...

Οι «πρώτοι» ματαιόδοξοι

Το πρώτο δείγμα αυτής της ιδιόμορφης «φιγούρας» αλλοδαπών κακοποιών είχε αναδειχθεί πριν από σχεδόν έναν χρόνο, όταν στις 20 Δεκεμβρίου 2011 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής εξαρθρώθηκε συμμορία έξι Αλβανών ηλικίας 20 - 30 ετών, οι οποίοι είχαν διαπράξει 24 ληστείες πρατηρίων υγρών καυσίμων και περιπτέρων κυρίως στα βόρεια προάστια. Σε τουλάχιστον πέντε από αυτές τις ληστείες οι δράστες είχαν πυροβολήσει κατά υπαλλήλων των πρατηρίων.

Οι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει στο προφίλ ενός από τους συλληφθέντες πέντε φωτογραφίες στις οποίες να επιδεικνύει όπλα και να φαίνεται να πυροβολεί. Σε άλλες να κρατάει σαν βεντάλια μεγάλο αριθμό χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ τα οποία πιθανολογείται ότι είναι η λεία τους από τις εγκληματικές τους πράξεις. Οι φωτογραφίες αυτές υποβοήθησαν την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ενώ στη συνέχεια θεωρήθηκαν «ενοχοποιητικές».

Ιδιότυπος διαδικτυακός «ανταγωνισμός»

Όμως αυτή η προ έτους σύλληψη δεν φαίνεται να αποθάρρυνε άλλους αλλοδαπούς. Έτσι συνεχίζουν να θεωρούν τα προφίλ τους στο Facebook ως μέσο παρουσίασης των ποινικών ενασχολήσεών τους και της εγκληματικής ισχύος τους, έχοντας προφανώς έναν ιδιότυπο διαδικτυακό «ανταγωνισμό» με άλλα μέλη συμμοριών. Και λόγω αυτής της «κόντρας» προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα...

Προσφάτως εντοπίστηκαν στο Facebook φωτογραφίες αλλοδαπών που στέκονται μπροστά σε διαλυμένα χρηματοκιβώτια, να μετρούν δεκάδες χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Ακόμη, στην πίσω πλευρά του δωματίου φαίνονται πολλές ηλεκτρικές συσκευές αλλά και τσουβάλια γεμάτα, πιθανόν, με κλοπιμαία. Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ανάμεσα στα κλεμμένα αντικείμενα υπάρχουν και καταγραφικά από συστήματα καμερών σε χώρους που έγιναν στόχος των ληστών.

-----

Επιδόματα ανεργίας τσέπωναν οι αλλοδαποί με πλαστά στοιχεία!


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που κάνει η πταισματοδίκης Ηρακλείου για την διερεύνηση της υπόθεσης απάτης, που είχε στηθεί με την χορήγηση “μαϊμού” επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Ο ίδιος ο οργανισμός έχει υποβάλει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος 21 αλλοδαπών και όσοι ακόμα εμπλέκονται στην υπόθεση καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

Στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται ότι οι 21 αλλοδαποί που περιλαμβάνονται σε αυτήν, είχαν πάει στον ΟΑΕΔ, υποβάλλοντας αιτήσεις και άλλα δικαιολογητικά, για να επιδοτηθούν λόγω ανεργίας. Μεταξύ των δικαιολογητικών που κατέθεσαν ήταν η βεβαίωση-δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου (απόλυση) από διάφορους εργοδότες και βεβαίωση εργοδότη του ΙΚΑ για τις ημέρες εργασίας τους.

Από την έρευνα που έκαναν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές (ΙΚΑ, ΔΟΥ κλπ) προέκυψε ότι τα κατατεθέντα στοιχεία ήταν αναληθή και ότι σκοπός των εμπλεκόμενων αλλοδαπών ήταν να εξαπατήσουν τον ΟΑΕΔ, “τσεπώνοντας” τα επιδόματα ανεργίας, χωρίς φυσικά να τα δικαιούνται.

Με βάση τα όσα αναφέρονται, οι αλλοδαποί έναντι χρηματικού ποσού, προμηθεύονταν πλαστές βεβαιώσεις απόλυσης ακόμα και από ανύπαρκτους εργοδότες και προσκόμιζαν πλαστογραφημένα στοιχεία ενσήμων.

Οι αλλοδαποί για ακόμη μια φορά κερδοσκοπούν εις βάρος του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη αρπάζοντας με κάθε τρόπο ακόμα και τα λιγοστά αποθέματα των δημόσιων οργανισμών της χώρας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι μακροχρόνια άνεργοι Έλληνες δεν δικαιούνται το επίδομα ανεργίας, ενώ αντίθετα οι αλλοδαποί λαμβάνουν πολλών ειδών επιδόματα (πολυτέκνου, ανεργίας) εκμεταλλευόμενοι την ανοχή του κράτους.

-----

«Μαέστροι» στις πλαστογραφίες ήταν δυο αλλοδαποί που έκαναν τα ψώνια τους από καταστήματα της Λιβαδειάς χρησιμοποιώντας ένα πλήθος από πιστωτικές κάρτες - «κλώνους» στο όνομα ενός Πολωνού, το οποίο είχαν γράψει και στο κλεμμένο διαβατήριό τους.



Η παρατηρητικότητα αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έβαλε τέλος στη δράση του 40χρονου Ουκρανού και του 31χρονου Ρουμάνου συνεργού του.

Όταν τους είδαν να κινούνται ύποπτα και να αγοράζουν διάφορα είδη κινητής τηλεφωνίας, τους σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν στο αυτοκίνητό τους δεκάδες πλαστές πιστωτικές κάρτες διαφόρων τραπεζών.

Γρήγορα αποδείχθηκε ότι το διαβατήριο που τους έδειξε ο Ουκρανός ήταν πλαστό. Είχε δηλώσει την απώλειά του τον περασμένο Ιούλιο μια Πολωνή, αλλά οι δράστες είχαν πλαστογραφήσει το όνομα ενός άλλου Πολωνού τα στοιχεία του οποίου αναφέρονταν στις κάρτες- «κλώνους»!

Με αυτά ο 40χρονος αγόρασε τέσσερα κινητά αξίας 1.000 ευρώ από δύο καταστήματα της Λιβαδειάς.
Οι δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης και πλαστογραφίας πιστοποιητικών σε βαθμό κακουργήματος, αλλά ερευνάται αν αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος και αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες απάτες και πλαστογραφίες.

Το αυτοκίνητό τους κατασχέθηκε.

------

Ο πλούσιος φάκελος του Πακιστανού ακτιβιστή Ασλάμ



Το σκοτεινό πρόσωπο που κρύβει επιμελώς ο Πακιστανός ακτιβιστής

Εξετάζεται η εμπλοκή του σε κυκλώματα trafficking, ναρκωτικών και ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος

Του Δημήτρη Αμοργιανού
Ο Πακιστανός ακτιβιστής Τζαβέντ Ασλάμ απασχολεί τις Ελληνικές αρχές τα τελευταία χρόνια για υποθέσεις του κοινού Ποινικού Δικαίου. Το 2006 είχε βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καταγγέλλοντας ότι πράκτορες της ΕΥΠ, καθ΄ υπόδειξη των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, είχαν ανακρίνει 28 Πακιστανούς αμέσως μετά το τετραπλό βομβιστικό χτύπημα που είχε δεχθεί το Λονδίνο από την «Αλ Κάιντα» τον Ιούλιο του 2005. Στις 6 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, ο μη επίσημα αναγνωρισμένος από την κυβέρνηση του Πακιστάν πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, με την επωνυμία «Η Ενότητα», συνελήφθη για υπόθεση που αφορούσε σε «παράνομη μετανάστευση και λαθραία διακίνηση ανθρώπων», κατόπιν έκδοσης εντάλματος από την Interpol.

Πόλεμος
Από τότε μέχρι σήμερα ο Ασλάμ έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα, φθάνοντας στο σημείο –και μάλιστα πολύ πρόσφατα- να πει το αμίμητο «αν θέλουν πόλεμο, θα κάνουμε πόλεμο»!
Η πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα, έχει ενημερώσει στο παρελθόν το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για πιθανή εμπλοκή του Ασλάμ σε παράνομες ενέργειες, συμπεριλαμβάνοντάς τον σε λίστα που είχε προσκομίσει με 38 υπηκόους του Πακιστάν που διέμεναν στην Ελλάδα και εμπλέκονταν σε σοβαρά αδικήματα. Αυτά αφορούσαν εμπόριο ανθρώπων και ναρκωτικών, ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος, απαγωγή για λύτρα και πλαστογραφία εγγράφων.
Στα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία που είχαν εντοπίσει τότε οι ελληνικές αρχές για την δράση του Ασλάμ περιλαμβάνονται τα εξής:
Τα ημερολόγια με την καταχώριση μεγάλων χρηματικών ποσών που είχαν βρεθεί τον Μάιο του 2004 στο κατάστημά του περιείχαν σημειώσεις γραμμένες σε διάλεκτο που οι Ελληνικές αρχές δυσκολεύτηκαν να αποκωδικοποιήσουν.
Το σημαντικότερο στοιχείο που προέκυψε, όμως, είναι ότι σε κάποια από τις σελίδες αναγραφόταν περιστατικό πνιγμού εννέα λαθρομεταναστών στην Κυπαρισσία στις αρχές του 2003.

Μεγάλα ποσά
Επιπλέον, σε έρευνες που είχαν πραγματοποιήσει παλαιότερα στο σπίτι του, οι αρχές είχαν βρει και κατασχέσει εντολές πληρωμής και ανάληψης μεγάλων χρηματικών ποσών από διάφορες τράπεζες με τα στοιχεία του Ασλάμ, χωρίς να είναι δυνατή η δικαιολόγησή τους.
Στο υπ’ αριθμόν 19630 εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας το δηλωθέν εισόδημά του ήταν μόλις 3.000 ευρώ για το έτος 2002.
Το περίεργο είναι ότι όσο η έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη ο ίδιος ήταν στο Πακιστάν, όπου είχε παραμείνει για ένα εξάμηνο μετά τον Μάιο του 2004. Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς –ενώ είχε επιστρέψει από το Πακιστάν- είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα μεγάλα χρηματικά ποσά που υπήρχαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ισχυριζόμενος ότι μέσω του γραφείου που διατηρούσε τα έστελνε στους συγγενείς των πελατών του στο Πακιστάν. Για τις σημειώσεις ανέφερε ότι τις κρατούσε για δική του ενημέρωση.
Τον Ιανουάριο του 2007 το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απέρριψε ομόφωνα το αίτημα των πακιστανικών αρχών για την έκδοσή του. Στη συνέχεια, η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος που δεν είχε επιστρέψει την έκδοσή του κι έτσι η έφεση έφτασε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος έλαβε την απόφαση, με πλειοψηφία τριών έναντι δύο, να μην εκδοθεί στο Πακιστάν ο Τζαβέντ Ασλάμ.
Από τότε, ο μη αναγνωρισμένος από την κυβέρνηση της χώρας του πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, περιφέρεται μεταξύ «κοινωνικών κινημάτων» και τηλεοπτικών σταθμών… διαταράσσοντας την κοινωνική ειρήνη.

Δικογραφία
Οι Ελληνικές αρχές από το 2003 έχουν αρχίσει έρευνα για την πιθανή εμπλοκή του Ασλάμ σε υποθέσεις λαθραίας διακίνησης ανθρώπων. Μάλιστα, η σχετική δικογραφία που είχε σχηματίσει η ΕΛ.ΑΣ. στις 5/5/2004, παρουσίαζε συγκλονιστικά στοιχεία για τις παράνομες δραστηριότητες στις οποίες φερόταν να εμπλέκεται.
Το 2006 η πακιστανική πρεσβεία στην Ελλάδα ειδοποιήθηκε επίσημα ότι οι δικαστικές αρχές της πακιστανικής πόλης Γκουτζοαβολά είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, βάσει της πακιστανικής νομοθεσίας που αναφέρεται στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων. Εις βάρος του είχαν σχηματιστεί δύο κατηγορίες για παράνομη διακίνηση ανθρώπων και λαθρομετανάστευση, καθώς και παράνομη διακίνηση χρημάτων από την Ελλάδα στο Πακιστάν.
Εκείνο που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό ότι οι αρχές του Πακιστάν είχαν συλλάβει τον αδελφό του Τζεβέντ Ασλάμ, Ριτζάμ, για πιθανή εμπλοκή του σε υποθέσεις λαθρομετανάστευσης. Εκείνος είχε κρατηθεί από τις πακιστανικές αρχές για περίπου 10 εβδομάδες και έπειτα από διαδοχικές ανακρίσεις φέρεται ότι είχε ομολογήσει πως ο αδελφός του, Τζαβέντ, συμμετείχε στον βασικό πυρήνα ενός εκ των μεγαλύτερων κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων από το Πακιστάν στην Ελλάδα.
Σε εκείνη την ομολογία είχε στηριχθεί η έκδοση εντάλματος σύλληψης, ενώ στις έρευνες για τον Τζαβέντ Ασλάμ είχαν εμπλακεί και οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν, ερευνώντας αν κάποιο από τα χρήματα που φέρεται να έχει διακινήσει είχαν καταλήξει σε χρηματοδοτικά δίκτυα της διεθνούς τρομοκρατίας.

Who is who
Ο Τζαβέντ Ασλάμ γεννήθηκε στο Πακιστάν το 1968 και κατά δήλωσή του ήρθε στην Ελλάδα το 1996. Πέραν της εμπλοκής του σε υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου, έχει έρθει σε οξεία αντιπαράθεση με την πακιστανική κυβέρνηση, κυρίως εξαιτίας της υπόθεσης απαγωγής 28 Πακιστανών το 2005, που είχε προκαλέσει σάλο.
Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι παλαιότερα πολλά μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας είχαν επιδώσει ψήφισμα καταγγελίας κατά του Ασλάμ στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ παράλληλα κάποιοι από τους καταγγέλλοντες για την υπόθεση της απαγωγής ανασκεύαζαν, ισχυριζόμενοι ότι είχαν χρηματιστεί.
Η Πακιστανική κυβέρνηση, η οποία έχει ζητήσει την έκδοση του Ασλάμ, αρνείται συστηματικά να προχωρήσει σε ανανέωση του διαβατηρίου του.
Πηγή εφημ. «Παραπολιτικά»

egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *