ροή ειδήσεων

Απογοητευμένοι 7 στους 10 πολίτες ...

Επτά στους δέκα πολίτες, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου δήλωσαν πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι...
από την οικονομική πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα.

Παράλληλα στην έρευνα υπογραμμίζεται ότι εννιά στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι ο σχετικά υψηλός αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι προς όφελος της εθνικής οικονομίας ενώ το 89,1% θεωρεί ότι η ύπαρξη πολλών Μ.Μ.Ε. είναι προς όφελος του καταναλωτή.

Εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα (95,7%) θεωρεί η κοινή γνώμη το φαινόμενο της φοροδιαφυγής καθώς το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι περισσότεροι από τους μισούς συμπολίτες τους (53%) φοροδιαφεύγουν συστηματικά, μόλις όμως το 16,4% παραδέχεται ότι έχει φοροδιαφύγει, αποκρύπτοντας εισοδήματα.

Ωστόσο, το 46,3% δηλώνει ότι έχει συμβάλει στο να φοροδιαφύγει κάποιος (μη ζητώντας π.χ. απόδειξη). Σε ό,τι αφορά τις Μ.Μ.Ε., η κοινή γνώμη πιστεύει σε ποσοστό 39,5% ότι είναι μέτρια και το 22,1% μικρή, ενώ μόνο το 34,9% υποστηρίζει ότι η φοροδιαφυγή από τις ΜΜΕ είναι μεγάλη.

Ταυτόχρονα 6 τους 10 περίπου θεωρούν ότι οι Μ.Μ.Ε. φοροδιαφεύγουν λιγότερο από τις μεγάλες εταιρίες. Ωστόσο, οι πολίτες αναγνωρίζουν, σε ποσοστό 70% ότι η φοροδιαφυγή στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σχετίζεται με την ανάγκη βιωσιμότητας αυτών και όχι με την προσπάθεια δημιουργίας μεγαλύτερου κέρδους.

Όπως υπογραμμίζεται στην έρευνα «η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα από τη μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων, η οποία επιπλέον θα βοηθήσει σημαντικά στη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Σημειώνεται πως το 74,2% των πολιτών τοποθετείται αρνητικά απέναντι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για το οποίο, σε ποσοστό 64,4%, πιστεύει ότι δεν θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά τη φοροδιαφυγή. Παράλληλα, οι πολίτες τοποθετούνται αρνητικά με ποσοστό 67% στο ενδεχόμενο ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Μετά την έλλειψη ρευστότητας, το ασταθές φορολογικό σύστημα και η γραφειοκρατία θεωρούνται τα σημαντικότερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Τα σημαντικότερα προβλήματα στη λειτουργία των ΜΜΕ είναι η έλλειψη ρευστότητας, η υψηλή φορολογία και η χαμηλή καταναλωτική ζήτηση, ενώ η πλειοψηφία των ΜΜΕ δεν θα ήθελε να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης υποστηρίζει ότι «η ελληνική κοινωνία αποδέχεται με σαφήνεια τη σημασία της επίλυσης του φορολογικού προβλήματος και επιθυμεί την υλοποίηση ενός απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Επιπλέον, ο φορολογικός νόμος απορρίπτεται ξεκάθαρα από την πλειονότητα της κοινής γνώμης και των επιχειρηματιών, η οποία δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα σωρευμένα βάρη της υπερφορολόγησης.

Το ελληνικό εμπόριο αρνείται την πολιτική εκτέλεσης της κοινωνίας, η οποία οδηγείται σε παραίτηση ή έκρηξη. Η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι η κοινωνία δεν είναι ένας άβουλος παρατηρητής που απλά αντιδρά σε κάποιες άνωθεν παρεμβάσεις αλλά αντίθετα παλεύει το σήμερα, σκέφτεται το αύριο και ανατρέχει δημιουργικά στο χθες.

Επεξεργάζεται προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και ελπίζει για ένα καλύτερο μέλλον. Ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση του προβλήματος της χώρας είναι οι κυβερνώντες να αντιμετωπίσουν την κοινωνία ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό».
nonews-news.blogspot.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *