ροή ειδήσεων

Δενδροφύτευση 8.000 φυτών στην Αρχαία Κάμειρο και στο Μανδρικό

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το Περιφερειακό Φυτώρειο, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, τον Δήμο Ρόδου, τη ΡΟΔΑ, τους περιβαλλοντολογικούς-πολιτιστικούς συλλόγους και τις εθελοντικές οργανώσεις του νησιού μας διοργανώνει...
την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου δενδροφύτευση στην περιοχή Πλάτανοι, που βρίσκεται μεταξύ της αρχαίας Καμείρου και του Μανδρικού. «Σε αυτή τη νέα δράση, στόχος είναι να φυτευτούν 8.000 περίπου νέα φυτά, τα οποία θα συμβάλλουν στην αναγέννηση των οικοσυστημάτων μας και στην ενδυνάμωση του φυσικού μας πλούτου», σημειώνει σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος.

Θεωρώντας ότι η συμμετοχή των πολιτών καθώς και των συλλογικών φορέων του νησιού στην προστασία του περιβάλλοντος και στη διατήρηση της βιοποικιλότητας είναι σπουδαίας σημασίας, ο αντιπεριφερειάρχης καλεί τους φορείς και τους ιδιώτες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, προκειμένου να γνωρίζουμε τον κατά προσέγγιση αριθμό των συμμετεχόντων «και να μπορέσουμε να οριστικοποιήσουμε τον οργανωτικό σχεδιασμό της εν λόγω δράσης».

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εθελοντών, θα διατεθούν λεωφορεία, προκειμένου να τους μεταφέρουν στο σημείο της δενδροφύτευσης, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Ελευθερίας, απέναντι από το Διοικητήριο της Περιφέρειας. Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για εκδήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον κ. Ρένεση στο 22410 69921 και στον κ. Στεργίου στο 22413 60523.
«Όσοι εκ των συμμετεχόντων έχουν στη διάθεση τους σκαπανικά εργαλεία (τσάπες, φτυάρια, σκαλιστήρια, κλπ), παρακαλούνται να τα φέρουν μαζί τους καθώς δεν μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός του εξοπλισμού που θα απαιτηθεί».
aftodioikisi.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *