ροή ειδήσεων

Αυτές είναι οι χειρότερες τροφές για την υγεία της καρδιάς σας

Η κατάσταση της καρδιάς είναι ένας βασικός παράγοντας για τη μακροζωία. Υπάρχουν τροφές που μπορούν να είναι ευεργετικές προς το ζωτικής σημασίας όργανο του σώματός σας, αλλά και άλλες που, όταν υπερ-καταναλώνονται, μπορούν να τις προκαλέσουν μεγάλες και σοβαρές ζημιές....


Δείτε ποιες είναι αυτές:

1. Επεξεργασμένο κρέας

Χοτ-ντογκ, μπέικον, λουκάνικα και αλλαντικά –ακόμα και αν προέρχονται από άπαχο κρέας όπως η γαλοπούλα- αποτελούν έναν κίνδυνο για την καρδιά. Ο κίνδυνος κρύβεται πίσω από τις υπερβολικές ποσότητες αλατιού και συντηρητικών που υπάρχουν σε αυτά, ενώ τα συγκεκριμένα συστατικά έχουν συνδεθεί άμεσα με καρδιακά προβλήματα. Επίσης, τις περισσότερες φορές, τα συντηρητικά έχουν «εξαφανίσει» τις ωφέλιμες ουσίες που υπάρχουν σε αυτές.

2. Κόκκινο κρέας

Μπορεί το επεξεργασμένο κρέας να αποτελεί μεγαλύτερη απειλή από το κόκκινο κρέας, αλλά αυτό δε σημαίνει πως μπορείτε να πέσετε… με τα μούτρα στις μπριζόλες! Φυσικά, και θα πρέπει να έχετε στο εβδομαδιαίο σας μενού γεύμα που να περιέχει κόκκινο κρέας, αλλά να θυμάστε πως η ισορροπία είναι το απόλυτο «κλειδί» για την υγεία.

3. Πίτσα

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένο γεύματα. Αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το παρακάνετε. Σύμφωνα με τις μελέτες, η πίτσα περιέχει τουλάχιστον τα 2/3 από τα κορεσμένα λίπη τα οποία θα πρέπει να καταναλώσει κανείς μέσα στην ημέρα.

4. Καρμπονάρα

Αν αναλογιστεί κανείς τα συστατικά της σάλτσας μιας μακαρονάδας καρμπονάρα, σίγουρα μπορεί να αντιληφθεί πως δεν πρόκειται για ένα από τα καλύτερα γεύματα για την υγεία του. Η κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το βούτυρο, αποτελούν μεγάλη απειλή για την καρδιά.

5. Λιπαρά οξέα

Τα λιπαρά οξέα που συναντώνται κυρίως στα συσκευασμένα προιόντα, όπως τα κρουασάν και άλλα συσκευασμένα σνακ, θέτουν την καρδιά σας σε πολύ μεγάλο κίνδυνο, μακροπρόθεσμα.

6. Τηγανιτά

Τα τηγανιτά φαγητά αποτελούν την μέγιστη απειλή για την υγεία της καρδιάς σας. Το λάδι, περιέχει μεγάλες ποσότητες λίπους, οι οποίες μπορούν να είναι καταστροφικές για τα τοιχώματα της καρδιάς.

7. Ανθρακούχα ποτά

Η πρώτη σκέψη όταν ακούει κάποιος «καρδιακά προβλήματα» είναι οι αυξημένες ποσότητες χοληστερίνης στον οργανισμό. Δεν ευθύνεται, όμως, μόνο εκείνη για κάτι τέτοιο, αλλά και η ζάχαρη. Τα ανθρακούχα ποτά, περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης και η κατανάλωσή τους θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.

8. Γρήγορο φαγητό

Συνδυάστε ότι έχετε διαβάσει παραπάνω, και σκεφτείτε έναν συνδυασμό αυτών, μόνο σε ένα γεύμα: Fast Food. Ιδιαίτερα γευστικό, αλλά και ιδιαίτερα επιβλαβές για την καρδιά.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *