ροή ειδήσεων

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τα ΙΚΕΑ

Από την Ελλάδα οι διεθνείς παραγγελίες της ΙΚΕΑ
Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα έδωσε... αθόρυβα η Ιkea από τη Σουηδία, δημιουργώντας στη χώρα μας ...
το διεθνές τμήμα συντονισμού και παρακολούθησης για την εφοδιαστική της αλυσίδα.

H σουηδική πολυεθνική προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση ήδη από το προηγούμενο έτος, σταδιακά, στελεχώνοντας με 90 εργαζομένους (με εξειδίκευση στην πληροφορική/τεχνολογία και τη διαχείριση logistics) το συγκεκριμένο τμήμα διαχείρισης των διεθνών παραγγελιών και προμηθειών, το οποίο αναφέρεται στα κεντρικά της Ιkea International.

Η Ελλάδα επελέγη από τον σουηδικό κολοσσό μεταξύ και άλλων υποψήφιων χωρών, από Ασία αλλά και Ευρώπη (όπως π.χ. η Ολλανδία) αφενός λόγω θέσης, αφετέρου λόγω εξειδικευμένου προσωπικού και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα από τη λειτουργία του νέου τμήματος στη χώρα μας είναι θετικότερα των αρχικών προσδοκιών.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από το νέο τμήμα που έχει εγκατασταθεί στη Μεταμόρφωση έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε αρχικό στάδιο συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του σουηδικού ομίλου με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και την ΤραινΟΣΕ για τη διακίνηση προϊόντων της ΙΚΕΑ, όπως έχει γίνει ήδη με τη Hewlett Packard.

Oι επαφές είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και η έκβασή τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το γενικότερο περιβάλλον, τη βελτίωση των σιδηροδρομικών κυρίως υποδομών στην περιοχή αλλά και τα πρώτα αποτελέσματα που θα έχει η συνεργασία μεταξύ Cosco-ΗΡ.

Σημειώνεται ότι το νέο τμήμα συντονισμού και παρακολούθησης της εφοδιαστικής αλυσίδας της Ιkea λειτουργεί ανεξάρτητα από τον εταίρο του σουηδικού ομίλου στην Ελλάδα, τον όμιλο Φουρλή, ο οποίος διαχειρίζεται τα καταστήματα του ομίλου σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

Aπό την Σουηδία η απόφαση

«Πρόκειται για απευθείας επένδυση της σουηδικής μητρικής Inter IKEA ABV» τονίζουν εκπρόσωποι της ελληνικής εταιρείας του ομίλου Φουρλή Housemarket A.E. αναφορικά με την αθόρυβη δημιουργία στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης διεθνούς τμήματος συντονισμού και παρακολούθησης των εφοδιασμών της ΙΚΕΑ. Η ΙΚΕΑ φαίνεται πως επέλεξε την Ελλάδα με απόφαση κεντρικά από την Σουηδία, δίχως να γνωρίζει κάτι η εν Ελλάδι εταιρεία που λειτουργεί με τη μέθοδο του franchising. Μείζονα ρόλο έπαιξε σε αυτήν την απόφαση η συμφωνία της Cosco με την Hewlett Packard και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς η χώρα μας καθίσταται πλέον κόμβος μεταξύ Ασίας και Ευρώπης. «Η συγκεκριμένη συμφωνία άλλαξε το σκηνικό και θα πρέπει να αναμένονται κι άλλες παρόμοιες κινήσεις από μεγάλες πολυεθνικές», αναφέρουν στελέχη της Housemarket A.E. που παρακολούθησαν από κοντά τις κινήσεις των Σουηδών.

Η εν λόγω επένδυση ξεκίνησε από τον Σεπτέμβρη και σήμερα απασχολεί 90 Έλληνες εργαζόμενους. Οι Σουηδοί πιστεύουν μάλιστα πως η Ελλάδα είναι ιδανικός επενδυτικός προορισμός καθώς καιτα ημερομίσθια έχουν μειωθεί και το εδώ εργατικ΄δυναμικό είναι καλύτερα εκπαιδευμένο. η Ελλάδα πλέον, μαζί με την Μαλαισία αποτελούν τις δύο εφοδιαστικές βάσεις της εταιρείας γεγονός που δείχνει την σπουδαιότητα της συγκεκριμένης απόφασης καθώς η Μαλαισία είναι ένας πολύ δημοφιλής επενδυτικά προορισμός.

Η Ελλάδα μάλιστα υπερτέρησε της Ολλανδίας ως διεθνές κέντρο λόγω της γειτνίασης της με την Ασία και τις βορειοαφρικανικές χώρες.

Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *