ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα εξάγει «τεχνογνωσία πτώχευσης»


Τριάντα πέντε βουλευτές και παράγοντες του Βερολίνου επρόκειτο να επισκεφθούν την Αθήνα με στόχο να καταλάβουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν για μην πτωχεύσει η...
πόλη τους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γαλλόφωνης εφημερίδας του Βελγίου L' Écho μετά την αποκάλυψη του Spiegel.

Το δημόσιο χρέος του Βερολίνου, που πενταπλασιάστηκε μέσα στην εικοσαετία 1990-2010, έχει φτάσει στα 63 δισ. ευρώ, δηλαδή 18.000 ευρώ ανά κάτοικο. Η γερμανική πρωτεύουσα θα είχε πτωχεύσει πέρυσι αν δεν είχε λάβει βοήθεια ύψους 3,3 δισ. ευρώ από τα άλλα κρατίδια. Βαυαρία, Βάδη-Βυρτεμβέργη και Έσση κάλυψαν το μισό του ποσού και όπως επισημαίνει η Écho, αρχίζουν να κουράζονται να τακτοποιούν τους λογαριασμούς μιας πόλης με τρύπιες τσέπες.

Τέλειο παράδειγμα δημοτικής σπατάλης θεωρείται το μελλοντικό αεροδρόμιο του Βερολίνου. Ο αρχικός προϋπολογισμός των 2,4 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε στα 4,3 δισ. ευρώ, τα έργα σημείωσαν τέσσερα χρόνια καθυστέρηση και τα εγκαίνια πάνε για μετά το 2015, στην πορεία δε αναμένεται να προκύψουν επιπλέον δαπάνες. «Ο παραλληλισμός με την Ελλάδα αρχίζει να γίνεται φανερός», αναφέρει η Écho.

Με σκωπτικό ύφος η εφημερίδα προτείνει «αν το ταξίδι των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων είναι αποδοτικό, άλλες πρωτοβουλίες ίδιου είδους θα μπορούσαν να διοργανωθούν. Ένα ταξίδι στις ΗΠΑ για ισορροπημένη διατροφή, ή μία διαμονή στη Ρωσία για την εκμάθηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας…»

Μετά το θόρυβο που προκάλεσε το δημοσίευμα του Spiegel, το ταξίδι των γερμανών βουλευτών στην Αθήνα ματαιώθηκε.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *