ροή ειδήσεων

ΠΕΡΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ... ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Σε κάποια ανάρτηση στο διαδίκτυο δεν θυμάμαι που διάβασα ότι η λέξη «φιλότιμο» υπάρχει μόνο στην Ελληνική γλώσσα. Αν το καλοσκεφτεί κανείς πράγματι η λέξη αυτή απουσιάζει μεταφρασμένη σε όλες τις άλλες γλώσσες...
και όχι άδικα αφού είναι κατά την γνώμη μου μια Ελληνική «εφεύρεση-πατέντα» για να δικαιολογήσουμε την «ανεπάρκειά μας». Για παράδειγμα κάποιο συνεργείο, αφού κλάδεψε κάποιους ευκαλύπτους στο Φαληράκι και πήρε τα χοντρά κλαδιά για ξυλεία προφανώς για το τζάκι, έκρινε ότι έπρεπε να αφήσει τα κλαδιά 25 μέρες τώρα να κείτονται εκεί. Πιο πέρα κάποιος πέταξε ένα καφάσι με διάφορα σκουπίδια στον δρόμο παρόλο του ότι μόλις 20 μέτρα παραπέρα υπάρχει κάδος απορριμμάτων. Σε έναν δρομάκι πιο κάτω βλέπω ένα εγκαταλελειμμένο άσπρο φορτηγάκι να είναι εκεί πάνω από μήνα και λίγα στενά πιο πέρα ένα χαντάκι που άνοιξε κάποιο συνεργείο ένα μέτρο βάθος και ενάμιση πλάτος να χάσκει 20 μέρες τώρα καταμεσής στον δρόμο με δύο μόνο φωτιστικά που δεν ανάβουν την νύχτα! Η προστατευτική περίφραξη που απαιτεί ο νόμος υπάρχει (!!!)…. εσείς δεν την βλέπετε! Τώρα μόνο όταν θα σκοτωθεί κανένα παιδί όπως το άτυχο εκείνο κορίτσι στο γεφύρι στην Μαλώνα θα αρχίσουν να τρέχουν όλοι οι ανευθυνουπεύθυνοι για να το σκεπάσουν. Πληροφορήθηκα πρόσφατα ότι κάποιος συμπολίτης μας ήδη έπεσε με το μηχανάκι του και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Χίλιους υπαλλήλους να προσλάβει ο δήμος το νησί θα είναι πάντα βρώμικο, γιατί πάντα θα υπάρχουν πολλοί που στερούνται της στοιχειώδους «παιδείας». Είναι πιο εύκολο να πετάξουμε από το παράθυρο του αυτοκινήτου τα σκουπίδια μας από το να τα πάρουμε στο σπίτι να τα πετάξουμε στον σκουπιδοτενεκέ μας. Δεν ξέρω λοιπόν για ποιο φιλότιμο μιλάτε κύριοι όταν ακούω να λέτε ότι «Ο Έλληνας έχει φιλότιμο» γιατί αν είχε και ο καθένας μας έκανε ευσυνείδητα και σωστά την δουλειά του, δεν θα έφτανε η χώρα σε αυτήν την κατάντια.
Ορφανίδης Δημήτριος








Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/2/13 16:05

    δυστηχως οι τοπικοι αρχοντες ειναι διακοσμιτικα στοιχεια και οι περισσοτεροι υπαλληλοι ειναι τεμπελοχαναδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/2/13 22:46

      Ξαναδιάβασε τι έγραψε ο άνθρωπος. Με την 1η δεν το κατάλαβες...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/2/13 23:52

    Οι βρωμιάρηδες,οι κουτοπόνηροι,οι ωχαδερφιστές, ψαχνουν ΠΑΝΤΑ να βρουν κάποιο τοπικό άρχοντα για να φορτώσουν τις βρωμιές ,τις παρανομίες και τις μ@λ@κίες τους...
    Και οι τοπικοί άρχοντες κλείνουν τα μάτια ,μην χαθεί κανένα ψηφαλάκι απο τεμπελχανάδες υπαλλήλους και αντικοινωνικούς πολίτες...Αθάνατη Ελλαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/2/13 08:53

      Εχεις δίκιο, κατά τα άλλα φταίει ο..... Φούχτελ που μας είπε τεμπέληδες. Ελα να δεις τα φορτηγά του δήμου που κάνουν βόλτες πε΄ρα δόθε και καταλήγουν σε κάτι ουζερί για να περάσει η ώρα και να χτυπήσουν την κάρτα μετά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *