ροή ειδήσεων

Μία περίεργη ιστορία που παίζεται στο παρασκήνιο

Εδώ και περίπου δύο μήνες, λίγο καιρό δηλαδή πριν μπούμε στο νέο έτος, μία πολύ παράξενη ιστορία εκτυλίσσεται στο παρασκήνιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων....

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Μια ιστορία με “κατασκόπους”, “τρομοκράτες” και ούτω καθ' εξής. Μία ιστορία στην οποία είτε οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες έχουν “χάσει” και η χώρα μας αναγκάζεται να κάνει υποχωρήσεις προκειμένου να γλυτώσει τα χειρότερα ή απλά δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος της.

Τον τελευταίο καιρό, από τα τουρκικά ΜΜΕ και κυρίως τις ελεγχόμενες από το “βαθύ κράτος” της Τουρκίας εφημερίδες προωθούνται μία σειρά σεναρίων, που θέλουν την χώρα μας να “τροφοδοτεί” τρομοκρατικές οργανώσεις στην Τουρκία.

Και χθες το πρωί, όπως πληροφορούμαστε από την ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικοί - στα πλαίσια ελέγχων κατά της λαθρομετανάστευσης - συνέλαβαν στην Πάτρα δύο Τούρκους υπηκόους που κατηγορούνται από τις τουρκικές αρχές για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ είχε υποβληθεί και αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου. Μία πολύ περίεργη... σύμπτωση. Καθώς ήταν χτες, που είδαν το φώς της δημοσιότητας, πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Ταγίπ Ερντογάν την έχει... στημένη στον Αντώνη Σαμαρά, εν όψει της συνάντησής τους στις αρχές Μαρτίου. Στημένη με ζητήματα... τρομοκρατίας καθώς όπως διαβάσαμε ο Τούρκος πρωθυπουργός θα διαβιβάσει στον Έλληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά στις 5 Μαρτίου φάκελο για διασυνδέσεις του DHKP-C στην Ελλάδα.

Δεν πρόκεται για κάτι “καινοφανές” αφού τον τελευταίο καιρό οι κατηγορίες κατά της Ελλάδος στην γείτονα πληθαίνουν και μάλιστα ο Ερντογάν υιοθέτησε τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που επιχειρούσαν να εμπλέξουν την Ελλάδα με την έκρηξη στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.Τότε μάλιστα ο κ. Ερντογάν, επιβαρύνοντας περισσότερο το κλίμα, είχε δηλώσει ότι συζήτησε το θέμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Κατάρ. Κάτι που διαψεύστηκε όμως από πλευράς Αθήνας.

Την πληροφορία περί παράδοσης ''φακέλου'' δημοσιεύει η εφημερίδα Aksam με τον τίτλο «Θα δοθεί στην Αθήνα φάκελος του DHKP-C» και υπογραμμίζει - επιχειρώντας να διαμορφώσει την ατζέντα - ότι πρόκειται για συνάντηση Κορυφής για την τρομοκρατία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν θα διαβιβάσει στον Έλληνα Πρωθυπουργό με τον οποίο είχε συναντηθεί στην Ντόχα, το φάκελο που ετοιμάστηκε από την ΜΙΤ, αναφορικά με τις διασυνδέσεις του DHKP-C στην Ελλάδα και θα ζητήσει να μην επιδεικνύεται κατανόηση στις δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Όπως σημειώνει μάλιστα η ειδησεογραφική ιστοσελίδα με ειδικότητα στα αμυντικά θέματα onalert.gr Sτον φάκελο που ετοίμασε η μυστική υπηρεσία της Τουρκίας MIT υπάρχουν, διαπιστώσεις αναφορικά με την σχέση του DHKP-C με τα... στρατόπεδα στο Λαύριο, στην Κινέττα και στον Ωρωπό-Δήλεσι. Στην συνάντηση που θα γίνει θα διατυπωθεί, αναφέρεται, και το αίτημα να γίνει κάποιο βήμα σε σχέση με τα μέλη του DHKP-C που βρίσκονται στην Ελλάδα και ζητείται η έκδοσή τους. Όσον αφορά τους ισχυρισμούς Ερντογάν περί Εκπαίδευσης των στελεχών του DHKP-C στην Ελλάδα και περί δήθεν συζήτησης του ''θέματος'' στο Κατάρ, η Αθήνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών προχώρησε άμεσα σε κατηγορηματική διάψευση ότι τέθηκε τέτοιο ζήτημα στη συνάντηση των δυο πρωθυπουργών στο Κατάρ επισημαίνοντας ότι, εάν είχε συμβεί, τότε ο «Έλληνας πρωθυπουργός θα είχε δώσει τη δέουσα απάντηση» και προειδοποιεί ότι οι «ισχυρισμοί αυτοί δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και υπονομεύουν τις σχέσεις των δύο χωρών»...

Στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ διαψεύδονταν επίσης με τρόπο κατηγορηματικό οι ισχυρισμοί «που τον τελευταίο καιρό, κατά τρόπο ατεκμηρίωτο, αυθαίρετο και ύποπτο επανεμφανίζονται σε κάποιες τουρκικές εφημερίδες» και επισημαίνεται ότι στην «Ελλάδα δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στρατόπεδα τρομοκρατών ούτε κέντρα εκπαίδευσής τους. Η Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της τρομοκρατίας και έχει ταχθεί στην πρώτη γραμμή του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Η αρχή της όλης υπόθεσης, ή μάλλον η εκ νέου αναζωπύρωσή της, εντοπίζεται στην επίθεση στην Αμερικάνικη Πρεσβεία που έλαβε χώρα στην Άγκυρα.

Τότε ο ίδιος ο Ερντογάν, αλλά και οι αρχές ασφαλείας ήδη ανακοίνωσαν πως ο καμικάζι που πραγματοποίησε την επίθεση είναι μέλος της οργάνωσης DHKP-C και πως είχε διασυνδέσεις με τα μέλη της οργάνωσης.

Τότε επίσης δεκάδες δημοσιεύματα τουρκικές εφημερίδες ισχυρίζονταν πως μέλη της οργάνωσης DHKP-C «εκπαιδεύονταν από τις ελληνικές αρχές» και ανακάλυπταν μάλιστα διάφορα στρατόπεδα... εκπαίδευσης λαθρομεταναστών.

Παράδειγμα το δημοσίευμα της ακροδεξιάς εφημερίδας Bugun, η οποία με τίτλο «η συμφωνία προδοσίας του Λαυρίου» ισχυρίζονταν πως η οργάνωση DHKP-C «έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες»! Η ίδια εφημερίδα έγραφε πως «η συμφωνία προβλέπει την εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης στο κέντρο εκπαίδευσης στο Λαύριο. Στο πρωτόκολλο αναφέρεται ρητά πως τα χτυπήματα της οργάνωσης θα γίνονται μόνο στην Τουρκία».

Παράλληλα 15 ημέρες πριν από αυτό το χτύπημα είχαν συλληφθεί δικηγόροι στην Τουρκία. Oι δικηγόροι κατηγορούνται ως πράκτορες της Ελλάδας και της Συρίας! Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Haberturk «στα σπίτια των δικηγόρων και τους υπολογιστές τους βρέθηκαν πολλά στοιχεία για πράκτορες της ΜΙΤ και πολλών κρατικών λειτουργών όπως και στοιχεία μελών των οικογενειών τους». Η ίδια εφημερίδα υποστηρίζει πως οι συγκεκριμένοι δικηγόροι κωδικοποιούσαν τα στοιχεία αυτά και έστελναν «στην Ελλάδα, τη Συρία και το Βέλγιο όπου βρίσκονται τα κέντρα της DHKP-C»!

Πιέσεις στην χώρα μας αλλά για ποίον λόγο;

Την ίδια στιγμή που η Τουρκία απομονώνεται όλο και περισσότερο στην διεθνή πολιτική σκηνή, τόσο μετά την κόντρα της με τις ΗΠΑ σχετικά με ζητήματα τρομοκρατίας, όσο και μετά την τριπλή δολοφονία των Κούρδων ακτιβιστριών στην Γαλλία, από φανατικό μέλος των γκρίζων λύκων, περνά στην επίθεση έναντι της χώρας μας. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν κράτη τα οποία όταν αισθάνονται ότι στριμώχνονται, ψάχνουν να βρούν έναν εύκολο στόχο για να δημιουργήσουν μία εξωτερίκευση της δύναμής τους.

Και δυστυχώς στην περίπτωση της Τουρκίας, από ό,τι φαίνεται το “εύκολο θύμα”, ο γείτονας που πάντα υποχωρεί είναι η χώρα μας. Και γιατί να μην το κάνει άλλωστε; Είμαστε η χώρα που της παρέδωσε τον Οτσαλάν. Είμαστε η χώρα που έχασε τους αξιωματικούς της στα Ίμια και δεν ζήτησε το αίμα της πίσω. Είμαστε η χώρα που δεν τολμά – ακόμη και σε αυτή την δυσβάσταχτη οικονομική κρίση – να εκμεταλλευτεί τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές!

Πού θα οδηγήσει όλη αυτή η κατάσταση, ακόμη δεν το ξέρουμε. Ελπίζουμε να μην είναι κάποια ακόμη ταπείνωση της χώρας μας.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/2/13 13:51

    ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟΝ ΕΚΕΝΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΠΩΣ ΝΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΤΙ ΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΑΝΤΕ ΝΑΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
    ΕΝΑΣ Ο ΘΕΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/2/13 13:53

      ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ...ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ?????

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *