ροή ειδήσεων

Ρόδος: Χωρίς λεωφορεία σήμερα με βολές κατά του δημάρχου


Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΡΟΔΑ ξεκίνησαν το πρωί με ειρηνική παράταξη των λεωφορείων μπροστά στο δημαρχείο. Όλα κι όλα τα λεωφορεία της ΡΟΔΑ που είναι ικανά να εξυπηρετήσουν κόσμο...

είναι εννέα με τα υπόλοιπα να περιμένουν την δημοτική αρχή να αποφασίσει αν θα πάρει ανταλλακτικά, αν θα κάνει σέρβις, αν θα λύσει το πρόβλημα με τους εισπράκτορες. Ο δήμαρχος από την πλευρά του βγαίνει και κάνει δηλώσεις ότι είμαστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν και θα έχουμε νέα λεωφορεία για εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μείνουν σήμερα όλη την ημέρα στη πλατεία δημαρχείου και το βράδυ εκπρόσωποι τους θα ζητήσουν να ενημερώσουν το δημοτικό συμβούλιο για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ρίχνοντας τα βέλη στον πρόεδρο της διοίκησης δημοτικό σύμβουλο κ. Καρατζιά.




Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει την απεργία




Με ανακοίνωση του το ΕΚΡ στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στη ΡΟΔΑ. Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει:




«Το ΕΚΡ στηρίζει την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΣ ΡΟΔΑ και τους καλεί να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία, που έχει προκηρυχθεί για την Παρασκευή, 1η Φλεβάρη 2013.




Ο αγώνας των εργαζομένων στο ΡΟΔΑ είναι ένας δίκαιος αγώνας και έχει σαν στόχο από τη μια να προστατεύσουν το εισόδημά τους από τις συνεχείς περικοπές εξαιτίας της υπαγωγής τους στο ενιαίο μισθολόγιο και από την άλλη να εκφράσουν την αγωνία τους για το μέλλον και τη λειτουργία της επιχείρησης.Το ΕΚΡ καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζει για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να τους εξαιρέσει από το ενιαίο μισθολόγιο και να τους επιτρέψει να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που θα λαμβάνουν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες της εργασίας στα ΜΜΜ.




Καλεί επίσης τη Διοίκηση του ΡΟΔΑ να προχωρήσει άμεσα σε έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με το Σωματείο, για να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ομαλή και αποδοτική λειτουργία της επιχείρησης, ιδιαίτερα εν όψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν. Σε μια εποχή, που ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησης δραστηριοτήτων του Δήμου είναι ορατός, είναι απαραίτητο όσο ποτέ να στηριχθεί η λειτουργία του ΡΟΔΑ και να αποτραπεί οποιαδήποτε σκέψη για κλείσιμο, ή ιδιωτικοποίησή του.




Το ΕΚΡ θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Οργανισμών και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους αγώνες τους, για να μην ιδιωτικοποιηθεί καμία υπηρεσία του Δήμου.»




gnominews.gr




Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *