ροή ειδήσεων

Αποκαλυπτική έκθεση ΟΑΕΔ: Η έκτακτη εισφορά δεν πηγαίνει στους άνεργους!

Η ανεργία χτυπάει (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία) το 27%, και από τον Γεμάρη του 2011, που τα πράγματα σαφώς δεν ήταν τόσο χάλια όσο σήμερα, είχε μπει φόρος 2% σε μισθωτούς, και τα χρήματα υποτίθεται ότι θα πήγαιναν για την αντιμετώπιση της ανεργίας....
Και λέμε υποτίθεται γιατί για την ακρίβεια, ούτε ένα ευρώ δεν έχει φτάσει τον ΟΑΕΔ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Επενδυτή. Σε σχετικές εκθέσεις του ΟΑΕΔ που έχουν στα χέρια τους κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπάρχει σαφής αναφορά ότι τα χρήματα της ειδικής εισφοράς του 2% από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, δεν έφτασαν ποτέ εκεί που έπρεπε.

Σε συγκεκριμένη έκθεση αναφέρεται ότι από τον ειδικό φόρο, που αποδίδει γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ, δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον ΟΑΕΔ οποιοδήποτε ποσό της εισφοράς!

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με εισηγήσεις της διοίκησης του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι θα μπορούσαν να βοηθηθούν επαρκώς και με τα μισά από τα χρήματα τις ειδικής εισφοράς. Αρκεί αυτά να έφταναν στα ταμεία του Οργανισμού.

Που πάνε τα λεφτά αυτά; Απαντώντας, ανεπισήμως, στον Επενδυτή, αξιωματούχος της κυβέρνησης, αναφέρει ότι τα χρήματα πηγαίνουν σε «μαύρες τρύπες» του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων. «Ίσως είναι λάθος ο τρόπος που γίνεται, αλλά -με έναν τρόπο- πάλι στους άνεργους καταλήγουν, αφού ο ΟΑΕΔ χρηματοδοτείται από το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία» ισχυρίζεται, αλλά αυτό συνέβαινε πάντα και δεν θα υπήρχε λόγος θέσπισης αυτής της ειδικής εισφοράς, εάν η μέχρι πρότινος χρηματοδότηση ήταν επαρκής.

Και όλα αυτά ενώ τα κουτσουρεμένα κατά 22% επιδόματα ανεργίας παίρνει μόνο ένας στους πέντε ανέργους, ενώ έχει μειωθεί και το κονδύλι υπέρ του ΟΑΕΔ παρά τη δραματική αύξηση της ανεργίας.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *