ροή ειδήσεων

ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Πρόσφατα διάβασα ένα δημοσιευμένο άρθρο της ομάδας Πυθέας σχετικά με το χωριό των Νάνων στην Ρόδο και διερωτώμαι, γιατί κανένας σύλλογος ή κοινότητα έως σήμερα... δεν το έχει αναδείξει αυτό το μέρος και αξιοποιήσει τουριστικά? Εκτός από τις αρχαιότητες , τα μεσαιωνικά κτίσματα (που αναστήλωσαν οι Ιταλοί) και τις παραλίες μας, αλήθεια τι άλλο έχουμε να δείξουμε «δικό» μας? Μήπως τα «παραδοσιακά» χωριά μας που έχασαν το «χρώμα» τους και ανάμεσα σε παλαιά σπίτια (που αυτά φωτογραφίζουν οι τουρίστες) ξεπετάγονται κάτι απείρου ακαλαισθησίας «μοντέρνα» κατασκευάσματα? Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η Σύμη έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή για την διατήρηση της αρχιτεκτονικής της? Τώρα θα μου πεις δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά δεν θα μπορούσε το πρόγραμμα της αναστήλωσης και ανάδειξης του χώρου αυτού να μπει σε ένα χρηματοδοτούμενο από την Ευρώπη πρόγραμμα? Αυτά τα λιγοστά έστω κτίσματα γιατί τα αφήσαμε να καταρρεύσουν περισσότερο? Δηλαδή ότι μας άφησαν οι «κατακτητές» έτοιμα αναστηλωμένα (άσε που πολλά τα αφήσαμε να ρημάξουν από την αδιαφορία και την ανεπάρκειά μας) μόνο αυτά διαφημίζουμε, ή επειδή δεν έχει «ψωμί» αυτή η υπόθεση για τους «παροικούντες εν τι Ιερουσαλήμ»?

Ορφανίδης Δ.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/2/13 00:16

    exoume tosa simia pou tha mporousan na aksiopithoun,tosi prasinada tosa meri pou tha ginotousan to kentro tou tourizmou alla paketa den yparxoun na arpaksoun i politiki opote den to kinigane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/2/13 01:13

    ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΑΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩ ΟΙΚΟΙΣΜΟ,ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΓΗ ΕΚΕΙ ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ Η ΜΕ ΖΩΑ,ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΙΣΜΟ!...ΟΥΤΕ ΝΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΞΩΤΙΚΑ...ΕΧΩ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΝ ΕΤΟΙ 1955.. ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΕΤΣΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΕΚΕΙ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΣΚΑΝΑΡΩ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/2/13 12:30

      πολυ σωστα φιλε οσα λες,ξερω κι εγω ανθρωπους που μεγαλωσαν εκει. καθε αλλο παρα νανοι ητανε,πολυ γεροδεμενοι αντρες και γυναικες,κατω απο δυσκολες συνθηκες ζουσαν και μεγαλωσαν τα παιδια τους.και ηταν συγγενης μεταξυ τους οι περισσοτεροι. η ομαδα Πυθεας ειναι παντελος ασχετη με το συγκεκριμενο που το προβαλει ως "το θρυλικο νανοχωρι σε πανελληνια αποκλειστικοτητα"!!!φαντασια μου πλανευτρα.. λεω εγω!!! ενας παλιος οικισμος ητανε και τιποτα παραπανω..

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25/2/13 03:58

    mono 2 skolia ? an endiaferestai ia to nisi mas kanetai ena click sta bleu gramata " xorio ton Nanon " 12 skolia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/2/13 05:58

    Και νάνοι να κατοικούσαν εκεί, τι το τουριστικό έχει να προσφέρει η εν λόγο περιοχή? δλδ δεν έχουν ξαναδεί νάνους η σπίτια νάνων οι τουρίστες και θα τα αναδείξουμε εμείς μέσα από μερικά ερείπια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/2/13 06:11

    Αγαπητέ μου φιλε Ορφανίδη. Η Ελλάδα μεγαλουργούσε πριν ακόμα μας κατακτήσουν οι Τούρκοι, μετά από 400 χρονια σκλαβιάς όλο αυτό το πακέτο που είχε ο Έλληνας έσβησε, χάθηκε, εξαφανίστηκε, επί 400 ολόκληρα χρονια δεν είχαν το δικαίωμα οι Έλληνες να δημιουργήσουν, να διαβάσουν, να εκπαιδευτούν, να μάθουν κτλ κτλ. Και το μονο που επέβαλαν να κάνουν στους Έλληνες ήταν να τους έχουν στα χωράφια. Δεν φταίει καμια Ιερουσαλήμ και κανένας Χριστιανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/2/13 12:42

    Αργία μήτηρ πάσης κακίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/2/13 13:25

    αλλού έχει νάνους στην ρόδο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μμραβο κυριε Ορφανίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/2/13 17:09

    η γιαγια μου εζησε στους νανους..ειναι 1.55 αλλα οκ δεν την λες και νανο!!παντως υπαρχουν και παλαιοτερα κτισματα..ενας μπωνιατης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΤΠΟΝΥΜΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΝΟΥΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΝΩ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑ ΠΩ.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος26/2/13 17:01

    ποιος ειναι ο ΚΑΦΡΟΣ που πεταγεται καθε φορα σαν ΣΚΑΤΟ και γραφει με λατινικους χαρακτηρες?
    παρακαλω τον διαχειριστη να σβησει αυτη την ντροπη, αυτη την ροχαλα απο Ελληνικες ιστοσελιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος12/7/19 14:29

    Πολλοί θυμόμαστε τους παππούδες ή τις γιαγιάδες μας ή έχουμε παλιές φωτογραφίες από το 1950. Δεν μπορούμε όμως βάσει αυτού να γνωρίζουμε και τι γινόταν και την Ιπποτική Περίοδο (1309 - 1523)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *