ροή ειδήσεων

Αντικοινωνικά και επιθετικά τα παιδιά που βλέπουν πολύ τηλεόραση

Αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν αντικοινωνική και επιθετική συμπεριφορά αλλά και να προχωρήσουν, ως ενήλικες πλέον, σε εγκληματικές πράξεις έχουν τα παιδιά και οι έφηβοι που κάθονται πολλές ώρες μπροστά στη μικρή οθόνη...

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Οτάγκο της Νέας Ζηλανδίας με επικεφαλής τον καθηγητή Μπομπ Χάνκοξ του Τμήματος Προληπτικής και Κοινωνικής Ιατρικής, μελέτησαν περίπου 1.000 παιδιά ηλικίας πέντε έως 15 ετών, τα οποία είχαν γεννηθεί το 1972-73.

Το συμπέρασμα της μελέτης, σύμφωνα με το ehtnos.gr, ήταν ότι όσα παιδιά παρακολουθούσαν περισσότερη τηλεόραση, είχαν αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν αργότερα αντικοινωνική προσωπικότητα και να καταδικαστούν για κάποια εγκληματική συμπεριφορά μετά την ενηλικίωσή τους (και έως τα 26 έτη ζωής).

Ο κίνδυνος αυτός αυξανόταν κατά περίπου 30% με κάθε παραπάνω ώρα που ως παιδιά περνούσαν μπροστά στην τηλεόραση μέσα στην ημέρα.

Η αυξημένη πιθανότητα αφορούσε τόσο τα αγόρια, όσο και τα κορίτσια ενώ δεν συνδέεται με παράγοντες, όπως το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο της οικογένειας, ο δείκτης νοημοσύνης των παιδιών, ο βαθμός γονικού ελέγχου κ.ά.

Οι ερευνητές παρατηρούν ότι η μελέτη τους ενισχύει την πεποίθηση των επιστημόνων πως οι γονείς πρέπει να περιορίζουν το χρόνο που τα παιδιά τους περνούν μπροστά στην τηλεόραση.

«Η αντικοινωνική συμπεριφορά αποτελεί μείζον πρόβλημα για την κοινωνία. Μολονότι δεν υποστηρίζουμε ότι η τηλεόραση προκαλεί όλη την αντικοινωνική συμπεριφορά, τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η μείωση του χρόνου παρακολούθησης τηλεόρασης μπορεί να μειώσει τα ποσοστά της αντικοινωνικής συμπεριφοράς», καταλήγει ο ερευνητής Μπομπ Χάνκοξ.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *