ροή ειδήσεων

Βόμβα στο Βατικανό: Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος

Ο Πάπας Βενέδικτος θα παραιτηθεί στις 28 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το Βατικανό!
Οι φήμες υπήρχαν από το.... Σεπτέμβριο του 2011, όταν υπήρχαν πληροφορίες ότι η παραίτησή του αναμένεται εντός του 2012, γεγονός που είχε διαψεύσει το Βατικανό. Οι τότε φήμες έκαναν λόγο για παραίτηση λόγω ηλικίας.
πηγή


Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, την απόφασή του ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πάπας Βενέδικτος στα λατινικά, κατά τη διάρκεια συμβουλίου για την αγιοποίηση μαρτύρων του Οτράντο.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση στην ιστορία του Βατικανού, καθώς η τελευταία φορά που παραιτήθηκε ποντίφικας ήταν το 1415, με την περίπτωση του Πάπα Γρηγόριου του ΙΒ΄.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε ότι η απόφαση του Βενέδικτου έχει να κάνει με θέματα υγείας. Ο 85χρονος έχει «πλήρη επίγνωση της βαρύτητας της απόφασής του», όμως πιστεύει ότι δεν έχει τις δυνάμεις να διοικήσει την Καθολική Εκκλησία, λόγω της ηλικίας του.

Σχετικά με τη διαδοχή του, αξιωματούχος του Βατικανού δήλωσε ότι η περίοδος μέχρι την εκλογή νέου Πάπα θα είναι «όσο το δυνατό συντομότερη».

Ο Πάπας Βενέδικτος παραιτείται μετά από 8 περίπου χρόνια στην κορυφή της Καθολικής Εκκλησίας. Είχε εκλεγεί από το κονκλάβιο τον Απρίλιο του 2005.
πηγή newsbomb


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *