ροή ειδήσεων

Για πρώτη φορά: Η μητέρα του μωρού που πέθανε στην Λέρο σπάει την σιωπή της - BINTEO

Η 24χρονη Μαρία, η μητέρα του μόλις 34 ημερών βρέφους, που «έφυγε» άδικα από την ζωή πιθανότατα από υποσιτισμό, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο, σπάει για πρώτη φορά την σιωπή της...


Αρνείται όλες τις κατηγορίες και επιμένει πώς οι γιατροί της είχαν δώσει λάθος συμβουλές για την διατροφή του νεογνού. «Ο παιδίατρος είχε πει να του δίνουμε τέσσερις ώρες γάλα και τέσσερις ώρες χαμομήλι», υποστηρίζει.

«Δεν γνωρίζω αν ο θάνατος οφείλεται σε υποσιτισμό. Δεν έχει βγει ακόμα το πόρισμα του ιατροδικαστή… Το παιδί έτρωγε κανονικά μέχρι και την Πέμπτη. Από Παρασκευή άρχισε να τρώει λιγότερο και έλεγα κάτι συμβαίνει… Ήταν κρύος, είχε κλειστά τα μάτια, αλλά έκλαιγε, υπήρχε κάποια ζωντάνια», λέει η 24χρονη.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει τηλεφώνησε στον γιατρό την Παρασκευή και του είπε τα συμπτώματα όμως ο γιατρός της είπε να πάει… από Δευτέρα. Ωστόσο, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είχε δηλώσει η πεθερά της, αλλά και τα όσα δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου. «Ο γιατρός είναι 365 μέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο εκεί. Και την συγκεκριμένη μέρα ήταν εκεί».

Η γυναίκα, που έχει δεχτεί πολλές κατηγορίες για παραμέληση, εκτιμά ότι ο υποσιτισμός του μωρού άρχισε από την πρώτη μέρα, εξαιτίας της λάθος συμβουλής των γιατρών.

«Ο παιδίατρος έκανε μια ώρα να έρθει»

Έντρομη πήρε το παιδί το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τα λεγόμενα της και πήγε στο νοσοκομείο Λέρου.

«Ο παιδίατρος ήρθε μια ώρα μετά… Πήραν το παιδί μέσα και δεν μας μιλούσε κανείς. Μας κοιτούσαν με μισό μάτι. Γονείς είμαστε, έπρεπε να μας ενημερώσουν».

«Έγιναν ιατρικά λάθη»

Η 24χρονη μητέρα ισχυρίζεται ακόμα ότι οι γιατροί ρίχνουν σε εκείνη την ευθύνη για να καλύψουν κάποια ιατρικά λάθη. «Το παιδί ήταν βρώμικο γιατί είχε μόλις ξυπνήσει και προσπάθησα να το ταΐσω. Είδα ότι δεν έτρωγε και το πήγα αμέσως στο νοσοκομείο. Τι έπρεπε να κάνω; Να το αλλάξω εκείνη την ώρα;», αναρωτιέται και επιμένει: «Το βάρος του μωρού ήταν το ίδιο. Δεν έχασε βάρος».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι το μωρό είχε πρόβλημα με τις πάνες και για αυτό είχε συγκαεί. «Το δερματάκι του δεν δεχόταν την πάνα, για αυτό το άλλαζα συνέχεια», λέει.

«Έχω καθαρή συνείδηση»

Η γυναίκα μέχρι σήμερα δεν δείχνει να έχει καταλάβει τι έχει συμβεί. «Έχω καθαρή συνείδηση, γιατί το φρόντιζα το παιδάκι. Το τάιζα, το άλλαζα… Τώρα αυτό που θα μπορούσα να κάνω και το έχω σκεφτεί πολλές φορές είναι ότι θα μπορούσα να αλλάξω παιδίατρο. Κατά τα άλλα δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι»!!!

«Γνώρισα τον σύντροφο μου μέσω διαδικτύου»

«Γνωριστήκαμε μέσω facebook από κοινούς γνωστούς. Αρχίσαμε να μιλάμε και μετά βρισκόμασταν… Βρεθήκαμε πρώτη φορά στην Λέρο τον Οκτώβριο. Προγραμματίζαμε να παντρευτούμε σύντομα. Δεν είχαμε ορίσει ημερομηνία, αλλά θα παντρευόμασταν σύντομα», λέει εκείνη.

Όπως έγινε γνωστό, είχε μόλις βγει από μια άλλη σχέση και ήταν ήδη έγκυος, όταν βρέθηκε με τον σύντροφο της… «Δεν είχα καταλάβει ότι είμαι έγκυος, γιατί δεν είχα κανονική εγκυμοσύνη... Είχα προβλήματα και ο σύντροφος μου μου έδωσε δύναμη».

Όσο για τον βιολογικό πατέρα του μωρού: «Έκοψε κάθε επαφή μαζί μου όταν έμαθε ότι είμαι έγκυος. Του είπα και εγώ, αφού δεν το θέλεις δεν σου αξίζει κιόλας».

Τέλος, υποστηρίζει ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να κάνει άμβλωση και καταλήγει: «Κλείνω τα αυτιά μου σε όσους μιλούν χωρίς να με ξέρουν»...



Πηγή: εκπομπή "Μίλα"



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/2/13 14:41

    Στην αρχη δεν ηξερε τι να πει.Τωρα την δασκαλεψαν οι δικηγοροι για να ριξει το φταιξιμο σε αλλους.Κλασικη περιπτωση.Ουτε οι σκυλες δεν φερονται ετσι στα κουταβια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *