ροή ειδήσεων

Το λάθος του Δημήτρη πολίτη που οδήγησε στη σύλληψη των ληστών της Κοζάνης

Ο καταζητούμενος και θεωρητικά πιο έμπειρος από τους ληστές της Κοζάνης, Δημήτρης πολίτης ήταν αυτός που έκανες το μοιραίο λάθος και έδωσε την ευκαιρία στους αστυνομικούς να τους συλλάβουν.
Οι δράστες υπολόγιζαν πως θα...

διέφευγαν από το Βελβεντό με το γαλάζιο βανάκι που είχαν και θα έφταναν μέχρι τον Πολύμυλο Κοζάνης, όπου τους περίμενε ο Πολίτης ντυμένος με ιατρική μπλούζα και με αναμένη τη μηχανή σε ένα κλειστό φορτηγάκι, στο οποίο είχε βάλει πλαστά διακριτικά ασθενοφόρου.
Όπως αναφέρουν όμως και Τα Νέα η παρατηρητικότητα αστυνομικών που περιπολούσαν στο σημείο στάθηκε εμπόδιο στα σχέδια των νεαρών. Ωστόσο το λάθος που έκανε ο Πολίτης ήταν πως αντί να περιμένει υπομονετικά τους συνεργούς του, έκανε βόλτες με το ασθενοφόρο – μαϊμού. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη ήταν η καταδίωξη των τριών ληστών και όλα τα περιπολικά της περιοχής είχαν ενημερωθεί για τις ληστείες και για την αναζήτηση των δραστών.
Ετσι όταν το πλήρωμα του περιπολικού είδε το ασθενοφόρο – μαϊμού να περνάει δύο φορές από το ίδιο σημείο ζήτησε έλεγχο για τον αριθμό κυκλοφορίας από το κέντρο της Άμεσης Δράσης Κοζάνης. Στη συνέχεια έκανε σήμα στον οδηγό να σταματήσει, εκείνος όμως δεν υπάκουσε και τότε σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε η καταδίωξη.
Τελικά στα παλιά ορυχεία της ΔΕΗ στο εγκαταλειμμένο χωριό Κόμανος της Κοζάνης ο καταζητούμενος Δημήτρης Πολίτης αναγκάστηκε να σταματήσει και να παραδοθεί. Μάλιστα έβαλε φωτιά στην ιατρική μπλούζα που φορούσε και την πέταξε μέσα στο φορτηγάκι σε μία προσπάθεια να το κάψει ώστε να μην προδώσει τους συνεργούς του.
Την ίδια ώρα οι «φίλοι» του Πολίτη κινούνταν προς τη Βέροια με το γαλάζιο βανάκι, ωστόσο στη διαδρομή το εγκατέλειψαν και ακινητοποίησαν έναν τζιπ. Αφού πήραν τον οδηγό όμηρο προσπάθησαν να διαφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις χωρίς να τα καταφέρουν όμως.
Πάντως οι δράστες δεν είχαν υπολογίσει την αυξημένη ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ στην βόρειο Ελλάδα, αφού δεν γνώριζαν πως λίγες ημέρες μετά τη ληστεία στη Φλώρινα η Αστυνομία είχε εντοπίσει βιολογικό υλικό ενός εκ των δύο δραστών στο αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει για τη διαφυγή τους και εγκαταλείψει στη συνέχεια. Το στοιχείο αυτό είχε θέσει σε συναγερμό την Αντιτρομοκρατική και είχε προσανατολίσει τις έρευνες στη Βόρεια Ελλάδα.
Ετσι μόλις σήμανε συναγερμός με το διπλό χτύπημα στην Κοζάνη η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ήταν ταχύτατα κάτι που αιφνιδίασε τους ληστές.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/2/13 23:23

    ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΛΗΣΤΕΣ.Ο ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/2/13 00:15

    μ αυτα που θα τραβηξουν μεσα στην φυλακη μετα θα αγωνιζονται για τα δικαιωματα των γυναικων...χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *