ροή ειδήσεων

Τουρκική «εισβολή» στην Θράκη – «Δούρειος Ίππος» το ποδόσφαιρο

Την προσέλκυση της μουσουλμανικής μειονότητας επιχειρεί η Τουρκία σταδιακά, εκμεταλλευόμενη την παντελή αδιαφορία του ελληνικού κράτους προς τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης....

Ένα αρκετά δελεαστικό όπλο στα χέρια- των όχι και τόσο- καλοπροαίρετων τουρκικών κέντρων που θέλουν να δελεάσουν την μειονότητα της Θράκης είναι το ποδόσφαιρο. Όπως δημοσίευσε το περιοδικό «Ρόντοπ Ρουζγκάρι» σύντομα θα ανοίξει καινούριος σύνδεσμος στα Αρριανά της Ροδόπης, 35 χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή. Η πόλη έχει 18.000 κατοίκους και μουσουλμάνο δήμαρχο, ο οποίος στο παρελθόν έχει επικριθεί για ύποπτα παρε-δώσε με Τούρκο πρόξενο.

Το περιοδικό έγραψε συγκεκριμένα: «Αυτοί που έχουν δώσει την καρδιά τους στην Φενερμπαχτσέ και μένουν πάντα πιστοί στα κιτρινο-μπλε, αυτή τη φορά οργανώνονται στα Αρριανά Ροδόπης. Σύντομα η σημαία θα κυματίζει και στα Αρριανά! Καλούμε όλους τους φιλάθλους μας να στηρίξουν ατή την προσπάθεια. Δεν είναι απλά μεγάλη ομάδα. Είναι πολύ μεγάλη! Και αυτή είναι η Φενερμπαχτσέ!»

Το θέμα της προσπάθειας του εκτουρκισμού δεν είναι άγνωστο στην Κομοτηνή. Υπάρχουν συντονισμένες ενέργειες που προσελκύουν τους Έλληνες μουσουλμάνους στην αγκαλιά της Τουρκίας. Δεν είναι λίγοι οι νέοι εκείνοι που υποστηρίζουν τουρκικές ομάδες, αποκτώντας με ένα ιδιότυπο είδος «τουρκικής συνείδησης».

«Όλα είναι βάσει σχεδίου», σχολιάζει κάτοικος της Κομοτηνής, σχολιάζοντας επίσης και την ευκολία με την οποία δίνει δάνεια η τουρκική τράπεζα Ziraat, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *